انحصار کشورهای غربی در تولید حلال شیرین سازی شکسته شد

انحصار دو کمپانی غربی که بازارهای جهان را در زمینه تولید حلال شیرین سازی در اختیار داشتند توسط ایران شکسته شد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در گفتگو با خبرنگار شانا در خصوص بومی سازی دانش فنی حلال شیرین سازی، اظهار کرد: هم اکنون سالانه پنج هزار و 300 تن حلال شیرین سازی در پالایشگاههای کشور مصرف می شود و این مقدار با راه اندازی کامل فازهای پارس جنوبی به 13 هزار تن می رسد.

سعید پاک سرشت افزود: بومی سازی این حلال یکی از طرحهایی بشمار می رود که از پنج سال پیش آغاز شده است و امروز به نتایجی دست یافتیم که قابل عرضه است.

وی با بیان این که واحدهای شیرین سازی یکی از واحدهای اصلی تصفیه گاز برای جداسازی گازهای اسیدی H2S و CO2 است، یادآور شد: هنر اصلی این واحد، برخورداری از دانش فنی حلال است که توانایی جداسازی این مواد را به نحوی که ایجاد خوردگی نکند داشته باشد.

به گفته وی، این کار از پنج سال پیش در واحد پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، با هدف فرموله کردن دانش فنی حلال و شناسایی اجزای مختلف آن آغاز شد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: هم اکنون مدعی هستیم که برای مشخصات هرنوع گاز و برای رسیدن به گاز تصفیه شده برحسب نوع خوراک و نوع پالایشگاه این دانش وجود دارد و می توانیم حلال مناسب آن را نیز تولید کنیم.

پاک سرشت تاکید کرد: برای این کار نیاز به زیرساختهای آزمایشگاهی بسیار بالا برای یافتن مشخصات آن برحسب وجود H2S و CO2 است و از سوی دیگر نیز باید توان طراحی پالایشگاه را داشته باشیم و از ابزارهای شبیه سازی مناسب بهره ببریم.

وی ادامه داد: پی بردن به خواص شیمیایی و فیزیکی حلال نیازمند طیف گسترده ای از آزمایشهایی بود تا بدانیم این حلال فرموله شده چه تاثیری روی پارامترهای مختلف طراحی دارد.

به گفته وی، برای طی کردن این مسیر و شبیه سازی نیاز به پایلوت بود تا تستهای اولیه آزمایشگاهی و عملیاتی را روی آن پیاده کنیم که این کار نیز انجام و در شرایط مختلف تست شد.

وی با بیان این که در کنار این فعالیتها باید امکان بازیابی حلالهای مستعمل را نیز فراهم می کردیم، گفت: مدیریت حلال و بازیابی حلالهای مستعمل نیز در این پروژه انجام شد و توانستیم با روشهای خاص، حلالهای مستعمل را بازیافت کنیم.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: هم اکنون این توانمندی در داخل کشور وجود دارد و آزمایشگاههایی داریم که تستهای مربوط به آمین را در زمان کوتاه، با هزینه کمتر انجام دهد و در ادامه، این تستها را نیز تحلیل کنند.



کد خبر 235999

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =