انحصار شرکتهای اروپایی و آمریکایی در مهار چاههای نفت و گاز شکسته شد

بدنبال مهار چاههای نفتی کویت از سوی متخصصان صنعت نفت با میانگین مهار هرچاه در 3.5 روز، عملا انحصار شرکتهای آمریکایی و اروپایی در مهار چاههای نفتی و گازی شکسته شد.

حیدر بهمنی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در گفتگو با خبرنگار شانا با اشاره به بیست و چهارمین سالگرد مهار چاههای نفتی کویت از سوی متخصصان صنعت نفت، به بازخوانی این رویداد تاریخی پرداخت و گفت: بعد از حمله عراق به کویت و آتش گرفتن چاههای نفت این کشور، مسئولان وزارت نفت در اوایل سال 70 برای همکاری در مهار چاههای نفت به کویت رفته و به توافق نهایی نیز رسیدند.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران تصریح کرد: سرعت تیم ایرانی در مهار چاهها سبب شد که هشت کشور دیگر با تحرک بیشتری به مهار چاهها اقدام کرده و این عملیات چند ماه زودتر از برنامه پیش بینی شده به پایان برسد.

بهمنی با اشاره به آتش گرفتن چاههای کویت در اسفندماه 1369 (فوریه 1991) ادامه داد: در فروردین ماه 1370 تیم کارشناسی ایران برای انجام مذاکره به کویت اعزام و در 23 اردیبهشت ماه تفاهمنامه‌ای با این کشور امضا کردیم.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران ادامه داد: پس از امضای تفاهمنامه هیئتی به کویت اعزام و پس از 20 روز مذاکره در تاریخ 29 تیرماه 1370 قرارداد اصلی ( پروژه العوده) به امضا رسیده و 12 روز پس از عقد قرارداد، تجهیزات به بندر شعیبه کویت ارسال شد.

وی در پاسخ به این سئوال که غیر از ایران چه کشورهایی برای مهار چاههای نفتی کویت حضور داشتند، گفت: آمریکا، فرانسه، کانادا، مجارستان، چین، انگلیس، رومانی و روسیه شرکتهایی را به این کشور اعزام کرده و در کنار متخصصان کویتی به مهار چاهها پرداختند. 

بهمنی با بیان این‌که تیم ایرانی توانست از تاریخ 24 مردادماه 1370 تا 16 آبانماه 1370 در مجموع 20 حلقه چاه متشعل نفت را با مجموعه دبی بیش از 200 هزار بشکه نفت مهار کند، تصریح کرد: تیم ایران یکی از سریعترین گروههای مهار چاه در کویت بود و رکوردهای خوبی از خود به جای گذاشت.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از جمله دستاوردهای ایرانیان در مهار چاههای نفتی کویت را اثبات قدرت سازماندهی و توان علمی و تخصصی کارشناسان ایرانی دانست و افزود: این پروژه نخستین پروژه مهار چاهها در خارج از مرزها بود که سبب شد کشورهای صاحب فناوری، ایران را به عنوان یک کشور توانمند در صنعت نفت جهان به رسمیت شناخته و انحصار و سلطه‌گری شرکتهای آمریکایی و اروپایی در مهار چاههای نفت و گاز شکسته شود. 

بهمنی تعداد چاههای کویت را در 10 حوزه نفتی 1100 حلقه عنوان کرد و افزود: ارتش عراق 730 حلقه را در کویت منفجر کرده بود که از این تعداد 648 حلقه فوران یافته و آتش گرفته بود.

وی با بیان این‌که تیمهای مهارکننده با مشکلات فراوانی در ابتدای کار روبرو بودند، گفت: وجود اطلاعات اندک، از بین رفتن تاسیسات، وجود میدانهای مین، بمب و سایر مواد انفجاری ( 10 هزار مین در منطقه) تامین نبودن آب مورد نیاز، آلودگی شدید محیط از دود چاهها، گازهای سمی و خطرناک به وسعت یکهزار کیلومتر مربع، گرمای شدید و سوختن گازهای سمی و خطرناک و سایر عوامل سبب شده بود مهار چاهها با مشکلات فراوانی روبرو شود.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران بیش از 50 میلیون بشکه نفت خام به دنبال آتش گرفتن چاههای نفتی کویت به خلیج فارس سرازیر شده بود، از سوی دیگر زبانه‌های سرکش آتش حدود 700 حلقه چاه و شکل‌گیری بیش از 300 دریاچه که با کوچکترین جرقه شعله ور می شد، مهارگران را در بدترین شرایط قرار داده بود.

وی ادامه داد: با وجود تمام مشکلاتی که گفته شد، متخصصان ایرانی توانستند با استفاده از تجربه و مدیریت به مهارچاههای کویتی پرداخته و صنعت نفت ایران را در بخش حفاری ومهارچاهها به عنوان یک صنعت مطرح در دنیا معرفی کنند.  

کد خبر 249690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =