به گزارش شانا، محمدرضا نعمت زاده روز یکشنبه (17 آبانماه) در نشست همکاری اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی اظهار کرد: آفریقای جنوبی سابقه سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری در ایران در زمینه پتروشیمی دارد و اما شرایط تحریم سبب خروج آنها از کشور شد.
وی اظهار امیدواری کرد: دوره همکاریهای جدید دو کشور با اجرایی شدن برجام، پیامد توسعه مناسبات دو کشور و شرکتهای ایرانی و آفریقای جنوبی شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ایران آماده است تجاربی که در طول سالهای گذشته به دست آورده را در اختیار کشور دوست آفریقای جنوبی قرار دهد و در مذاکرات تهران روند رو به جلو را به شکل مشترک دنبال کنند.
به گفته نعمت زاده، بخش صنعت، معدن و تجارت یک سوم از اقتصاد ملی جمهوری اسلامی را در برمی گیرد و این آمادگی وجود دارد در قالب همکاریهای مشترک و نیز حضور در دیگر بازارها را بایکدیگر دنبال کنیم.
وی گفت: حضور 160 شرکت، تاجر و فعال اقتصادی به همراه معاون رئیس جمهور آفریقای جنوبی نشانه عزم این کشور برای توسعه همکاریها میان پرتوریا و تهران است.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت اضافه کرد: آفریقای جنوبی با بهره گیری از انرژی زغالسنگ گاز تولید و سپس سایر فرآورده ها از جمله محصولات پتروشیمی را بازارهای مختلف عرضه می کند، درحالی که ایران گاز زیادی دارد و می توانیم با سرمایه گذاری آفریقای جنوبی نسبت به تولید کود شیمیایی اقدام کنیم.
وی، موارد مساعد برای همکاری در زمینه های فولاد، سنگ آهن و دیگر اقلام بخش معدنی را به عنوان بستری مناسب برای همکاری دو کشور دانست.
نعمت زاده همچنین خواستار مشارکت فعال بخش خصوصی ایران در زمینه های مستعد آفریقای جنوبی به ویژه در حوزه معادن شد و گفت: می توانیم همکاریهای دو یا چندجانبه در این زمینه داشته باشیم.
وی یادآور شد: کشور افغانستان به تازگی از همکاری با ایران در بخش معادن استقبال کرده و آفریقای جنوبی نیز با مشارکت ایران می تواند در این بخش فعال شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: دولت یازدهم خواستار توسعه همکاریهای بین المللی بویژه با کشورهای دوست است و اکنون برقراری روابط بانکی یکی از اولویت های مناسبات دو کشور است، زیرا توسعه تجارت بدون این مسئله مفهومی ندارد .
وی خواستار برقراری هرچه زودتر روابط بانکی میان دو کشور شد و افزود: منتظر اجرایی شدن توافق برجام نشوید چون این امر به یقین تحقق خواهد یافت.
نعمت زاده، مساله حمل و نقل به ویژه هوایی و دریایی را یادآور شد و گفت: برقراری پرواز مستقیم هوایی برای تجار و گردشگران اهمیت بسزایی دارد و توسعه حمل ونقل دریایی نیز با رفع تحریمها و گسترش کشتیرانی به رونق تجارت کمک خواهد کرد.
ایران و آفریقای جنوبی دیروز (شنبه، 16 آبانماه) در تهران سه سند و یادداشت تفاهم شامل همکاری درباره ایجاد مرکز اطلاعات ملی و مبارزه با پولشویی، ایجاد بازار سرمایه مشترک و نیز همکاریهای فنی و اقتصادی امضا کردند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری کشورمان روز گذشته در مذاکرات مشترک هیئت عالیرتبه جمهوری اسلامی و آفریقای جنوبی که در مجموعه سعدآباد تهران برگزار شد، ضمن اشاره به روابط خوب دو کشور در سالهای پس از محو رژیم آپارتاید، اظهار کرد: ایران با حزب کنگره ملی آفریقا در دوران سخت مبارزه با آپارتاید نیز روابط دوستانه ای داشته و امیدوارم این همکاری ها استمرار داشته باشد.
این نشست امروز با مذاکرات دو و چندجانبه میان تجار و بازرگانان ایرانی و آفریقای جنوبی درمحل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران سالن خلیج فارس تداوم دارد.
نظر شما