به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محسن جلال پور در این دیدار با بیان این که مواضع بلژیک در قبال ایران همواره دوستانه و بویژه در دوران تحریمها همراه بوده است ابراز امیدواری کرد: در دوران پساتحریم روابط دو کشور مستحکم تر شود.
وی با اشاره به این که اقتصاد ایران از اقتصاد دولتی در دهه های اخیر هم اکنون درحال انتقال به بخش خصوصی است، گفت: امیدواریم در شرایط جدید در نوع نگاه به اقتصاد، توسعه بخش خصوصی پررنگ تر دیده شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: در فضای جدید اقتصادی، شرکتهای دانش بنیان ایرانی که پیشرفتهای خوبی در سالهای اخیر داشته اند آمادگی دارند در کار مشترک با شرکتهای دیگر کشورها و بویژه بلژیک تولید مشترک را در منطقه آغاز کنند از این رو انتظار ما از بلژیک این است همکاری مشترک و سرمایه گذاری درازمدت را در ایران در دستورکار خود قرار دهد.
رئیس اتاق ایران تاکید کرد: همکاری تجاری با ایران باید به همکاری اقتصادی و تولید مشترک بدل شود، ایران ظرفیتهای بالایی از نظر منابع انسانی متخصص و شرکتهای دانش بنیان دارد که می تواند شریکی برای بلژیک در منطقه باشد.
جلال پور گفت: علاوه بر زمینه های سنتی همکاری میان ایران و بلژیک مانند نفت، گاز، انرژی و تجهیزات صنعتی، حوزه هایی مانند زیست محیطی، آب، پساب و بیولوژیک نیز می تواند به جریانهای همکاری دو کشور افزوده شود.
رئیس اتاق ایران صنعت نساجی را در بلژیک از قدمت و تخصص بالا برخوردار دانست و افزود: مهمترین زمینه همکاری ایران با بلژیک می تواند صنایع نساجی و منسوجات باشد ضمن این که در حوزه های گلخانه ای، کشت ارگانیک و بهره وری در مصرف انرژی نیز می توان همکاری خوبی را میان شرکت های ایرانی و بلژیک رقم زد و ما به عنوان اتاق بازرگانی آماده همکاری در این باره هستیم.
در همین حال پیتر بکرم، وزیر تجارت خارجی بلژیک در دیدار رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: با شرکتهای مهم بلژیکی به ایران آمدم تا درهای روابط اقتصادی میان دو کشور را در زمینه های مختلف باز کنم.
وی افزود: با فصل جدیدی که در اقتصاد ایران پس از توافق میان ایران و 1+5 به وجود آمده است امیداریم بتوانیم روابط دو کشور را گسترش دهیم، البته روابط تجاری ایران و بلژیک به قرن 19 و همکاری در راه آهن و ساختمان بر می گردد.
وزیر تجارت خارجی بلژیک سرمایه گذاری، استفاده از نیروی انسانی متخصص و امنیت بالای سرمایه گذاری در ایران را سه عامل موثر در همکاری میان ایران و بلژیک برشمرد و گفت : متخصصان خوبی در حوزه های مختلف کارشناسی داریم و شرکتهای ایرانی و بلژیکی می توانند در زمینه هایی مانند پتروشیمی، انرژی، گاز، منسوجات، طلا، الماس، محیط زیست و انرژیهای سبز و تجدیدپذیر با یکدیگر همکاری کنند.
وی با بیان این که دورنمای همکاری ایران و بلژیک را مثبت می بینم، افزود: همکاریهای دو کشور ابتدا در کوتاه مدت و سپس در درازمدت افزایش یابد ضمن این که اتاقهای بازرگانی دو کشور با استفاده از ظرفیتهای یکدیگر می توانند زمینه های همکاری دو کشور را اجرایی کنند.
نظر شما