تحقق اقتصاد سبز در صنعت نفت با گره زدن سود اقتصادی و رویکردهای زیست محیطی

دستیابی به اقتصاد سبز و پایدار در بخش صنعت نفت یافتن نقطه تعادل سود اقتصادی با گره زدن به رویکردهای زیست محیطی و خدمات اکوسیستمی است.

به گزارش شانا، کارگاه آموزشی مشاوره فنی پاسخ زیست محیطی و سیاست هوشمندانه به تغییرات اقلیمی در صنایع نفت،گاز و پتروشیمی (ایران و نروژ) به میزبانی منطقه ویژه پارس برگزار شد.

در این آیین که کاردار سفارت نروژ‏، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مدیران عامل، مدیران و کارشناسان HSE شرکتهای مستقر در منطقه ویژه پارس، مدیران و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست استان بوشهر به همراه مدیران و اعضای سازمانهای مردم نهاد حوزه محیط زیست حضور داشتند، مدیرعامل منطقه ویژه پارس ضمن سخنرانی پیرامون مسائل محیط زیستی در صنعت گاز و پتروشیمی، برگزاری این کارگاه آموزشی را در راستای توجه به رسالتهای اجتماعی و محیط زیستی صنعت نفت برشمرد.

مهناز مظاهری، معاون سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این آیین با قدردانی از نگاه و توجه جدی مدیرعامل منطقه ویژه پارس به محیط زیست و فراهم آوردن شرائط جهت میزبانی از این کارگاه آموزشی گفت: این کارگاه آموزشی یکی از موارد و نتایج سفر ریاست سازمان حفاظت محیط زیست به کشور نروژ است و در این کارگاه قرار است کارشناسان و صاحب نظران حوزه محیط زیست نروژ و ایران به آموزش و مشاوره فنی شرکت کنندگان در پاسخ زیست محیطی مناسب و هوشمندانه به تغییرات اقلیمی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بپردازند.

وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران هم براساس آموزه های دینی و هم براساس قانون اساسی توسعه پایدار و حفظ محیط زیست همواره مورد تاکید بوده است که توجه به اصل 50 قانون اساسی بیانگر اهمیت حفظ محیط زیست در کشور ماست.

مظاهری تصریح کرد: بدون همکاری گسترده در سه سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، دست یافتن به اهداف توسعه پایدار بسیار دشوار است، این همکاری باید ملهم از آگاهی ناشی از سرنوشت واحد و تعهد مشترک در قبال مسئولیتهای مهم انسانی باشد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر این که  الزامهای توسعه پایدار، مسئولیت اجتماعی و حیاتی ما نیز هست، عنوان کرد: منابع طبیعی به عنوان میراث جمعی بشریت باید به گونه‌ای محافظت شود که علاوه بر پاسخگویی به نیازهای نسل حاضر ظرفیت پاسخدهی به نیازهای نسلهای آینده را نیز داشته باشند.

وی با بیان این که بخش صنعت و بویژه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی در این میان در همه زمینه های اقتصادی مهره بزرگ و تاثیر گذاری است، افزود: این بخش از سویی همواره در صدد افزایش بهره مندی اقتصادی و در کل بالا بردن منافع ملی است و از سویی نیز از چابکی و انعطاف لازم برای تغییر برخوردار است و ازاین رو برای حفظ منافع بیشتر در زمینه تولید محصول با سرعت عمل مالی و اجرایی بیشتری عمل می‌کند.

مظاهری با اشاره به این که هم اکنون رشد جمعیت و نیازهای اجتماعی و اقتصادی و فرهنگ اقتصاد مصرفی کشور بخش نفت را به سمت تولید بیشتر سوق می‌دهد، گفت: از جنبه مثبت تولید بیشتر متعارف با سود بیشتر، سرعت عمل بیشتر، تنوع در محصول، کنترل بازار (با افزایش فروش و عرضه و تبلیغات است) که گاهی، از جهت منفی با کالا یا محصول غیر استاندارد، اتلاف انرژی و افزایش زایدات و  تطابق نداشتن با قوانین ملی و بین‌المللی در این پروسه همراه است و به این لحاظ رودررویی جدی آن را با حفظ محیط زیست نمایان می‌کند.

وی تاکید کرد: راه حل دستیابی به اقتصاد سبز و پایدار در کشور و بویژه در بخش صنعت نفت یافتن نقطه تعادل سود اقتصادی با گره زدن به رویکردهای زیست محیطی و خدمات اکوسیستمی در جهت پایداری است.

مدیرعامل منطقه ویژه پارس نیز در این مراسم گفت: ‌صنعت نفت همواره با رویکرد در اولویت قرار دادن توجه جدی به مسائل زیست محیطی در اهداف عملیاتی و صنعتی خود گام برداشته است و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز به عنوان یکی از  مناطق عظیم صنعتی و اقتصادی همواره سعی بر رعایت این اصل بوده است.

کد خبر 249864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =