به گزارش شانا، غلامحسین صادقی قهاره، وکیل شرکت نفتی اچ کی، امروز (چهارشنبه 20 آبانماه) در هشتمین جلسه رسیدگی به اتهامهای بدهکار بزرگ نفتی که به صورت علنی در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران و به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد، گفت: در مقام پاسخگویی به دفاعیات متهم، به نظرم رسید ماهیتی که بشود روی آن دفاع نام گذاشت مشاهده نکردم و بیشتر مسائل جنبی و حواشی بود.
وکیل شرکت نفت، بحث اصلی این شرکت را وصول بیتالمال عنوان کرد و ادامه داد: هیچ طلبکاری خوشش نمیآید مالی را در اختیار بگیرد که دهها معارض دارد، چون وجود دهها معارض موجب میشود آن مال کلی مسائل جنبی و حاشیهای داشته باشد.
صادقی قهاره با شروع قرائت طرح شکایت تصریح کرد: کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا و به بهانه واهی منع غنی سازی برای ساخت سلاحهای اتمی، جمهوری اسلامی ایران را هدف تحریمهای ظالمانه خود قرار دادند.
وی ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران، شرکتهای تابعه، بانک مرکزی و دیگر بانکها در تاریخ 11 خردادماه 1390 برابر با 23 ژانویه 2012 میلادی مشمول تحریم قرار گرفتند که با وجود این تحریم، حمل و نقل محموله های نفتی و مشتقات آن، بیمه نفت، فروش آن در بازار جهانی و انتقال ارز به داخل کشور با اختلالات جدی روبرو شده است.
وکیل شرکت نفتی اچ کی، عنوان کرد: انباشت نفتی با توجه به تهدیدات نظامی آمریکا و وجود مخاطرات زیست محیطی نگران کننده و بررسی این موضوع حتی در شورای عالی امنیت ملی موجب شد افراد فرصت طلبی وارد میدان شوند.
صادقی با بیان این که تحریم بیشتر فرصتی برای افراد فرصت طلب شد تا به جای خدمت، به غارت بیتالمال بپردازند، ادامه داد: بدهکار بزرگ نفتی در آن زمان با کمک شرکای خود و با ادعای توانایی دور زدن تحریم و خود را قهرمان نشان دادن، مدارک جعلی تهیه کرد و مدیران شرکت نفت را به وجود شرکتهای موهوم امیدوار کرد و توانست بیش از دو میلیارد یورو از اموال بیتالمال را به یغما ببرد.
وی گفت: این فرد با ایجاد شرکتهای تقلبی و خیانت به کشور و در زمانی که مملکت در تنگنا و محاصره اقتصادی قرار گرفته بود، بیش از دو میلیارد یورو از اموال بیتالمال را تصاحب کرد.
وکیل شرکت نفتی اچ کی، افزود: آنچه بدهکار بزرگ نفتی از قبل در خلال مراودات با سازمانهای دولتی و غیردولتی در زمان بازداشت ادعا داشته است، مبتنی بر دو نکته اساسی است، یکی این که او خود را یکی از پاکیزه ترین، دلسوخته ترین و مخلص ترین یاران نظام جمهوری اسلامی معرفی کرده و به تعبیر خود بسیجی مخلص بوده است که در برههای از زمان که مملکت با مشکل مواجه بوده، مال و جان خود را برای نجات کشور به خطر انداخته است.
صادقی قهاره با اشاره به نکته دوم ادعاهای بدهکار بزرگ نفتی، اضافه کرد: این فرد خود را دارای چنان شرائط مالی فوقالعاده و امکانات مالی چه در داخل کشور و چه در خارج دانسته که برای مشکلات ارزی و تمکن مالی توانسته راهگشا باشد.
وی سپس بخشی از گزارش پلیس آگاهی فاتب را که در سال 93 ارسال شده بود، قرائت کرد و گفت: براساس این گزارش، بدهکار بزرگ نفتی، فرزند مرتضی چندین شناسنامه و هویت مختلف را جعل کرده و با استفاده از این شناسنامه ها اقدامهایی انجام میداد.
صادقی به صدور چند چک بی محل و جعل سند براساس گزارش فاتب اشاره کرد و ادامه داد: صدور چک بلامحل در تاریخ 23 تیرماه سال 77، قبول چک مسروقه در تاریخ 22 فروردین سال 80، جعل و استفاده از سند مجعول در تاریخ 10 دیماه سال 80 و صدور چک بی محل در مردادماه سال 84 از جمله سوابق قبلی مجرمانه این متهم است.
وکیل شرکت نفتی اچ کی تصریح کرد: بدهکار بزرگ نفتی در سالهای گذشته توانست در حوزه پتروشیمی فعالیتهای گستردهای داشته باشد، این فرد در چهارسال گذشته کمترین سرمایه را داشته و با رانتهای ایجاد شده در وزارت نفت در آن دوره، امروز خود را به عنوان سرمایه دارترین مرد ایرانی معرفی میکند.
وی با بیان این که طرف ما بدهکار بزرگ نفتی است نه بانک اف آی آی بی، افزود: این بانک یک وسیله و ابزار برای کلاهبرداری است و برای اعمال رفتار کلاهبردارانه از آن استفاده میشد.
به رسمیت شناختن بانک اف آی آی بی، قبل از تحقیق غیرمنطقی است
وکیل شرکت اچ کی در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بازرسی، گفت: براساس این گزارش به رسمیت شناختن بانک اف آی آی بی، از سوی سه وزیر و رئیس وقت بانک مرکزی بدون بررسی و تحقیق کامل، کاملا غیرمنطقی بود و با این که سررسید اعتبار اسناد 26 مردادماه سال 91 بود و چند ماه بعد یعنی دوم دیماه سال 91 بدهکار بزرگ نفتی از سوی اتحادیه اروپا تحریم شد، اما او همواره با تاخیر عامدانه، پولها را پرداخت نمیکرد و بعد از تحریم نیز به بهانه تحریم این کار را انجام نمیداد و این خود دلیل محکمی است که از فشار تحریمها به نفع خود و به ضرر منافع ملی استفاده می کرد.
وی اضافه کرد: مدیرعامل سابق شرکت نیکو به بدهکار بزرگ نفتی گفته بود که تحریم میشود و متهم نیز پاسخ داده که به شرکت نفت اعلام کنید اصلا نگران نباشند. پولها را در یک شرکت ژاپنی گذاشته ام و در آنجا برای شما محفوظ است!
وکیل شرکت نفتی اچ کی، جزئیات کامل قرادادهای منعقدشده با بدهکار بزرگ نفتی را قرائت و عنوان کرد: جمع کل نفت کوره واگذار شده به بدهکار بزرگ نفتی از جهت مقدار، 13 میلیون و 156 هزار بشکه به ارزش یک میلیارد و 326 میلیون و 626 هزار و 807 دلار بوده است که البته چهار فقره محموله میعانات داشتیم که چون این محموله ها مسترد شده، هیچ ادعایی نداریم و مطالبات ما بابت نفت خام و نفت کوره است.
به گفته وی، جمع کل نفت کوره و نفت خام تحویل شده به بدهکار بزرگ نفتی، یک میلیارد و 500 میلیون و 737 هزار و 726 دلار است که علاوه بر آن یک میلیارد و 427 میلیون و 500 هزار یورو از وجوه شرکت نیکو از طریق بانک مرکزی جهت پرداخت به پیمانکاران به حساب شرکت اس سی تی بنکرز، متعلق به بدهکار بزرگ نفتی واریز شده است، از این مبلغ پرداخت یکهزار و 350 میلیون یورو با درخواست شرکت نیکو صورت گرفته و 77 میلیون و 500 هزار یورو با دستور شرکت نیکو به بانک کوندونگ چین واریز شده است.
صادقی قهاره در ادامه قرائت شکایت شرکت اچی کی، از متهمان پرونده نفتی تصریح کرد: برخلاف ادعای متهم، مسئولان نفتی هرگز سراغ او نرفتند، بلکه متهم با اصرار از «م.ش» متهم دیگر پرونده میخواهد وی را به مدیران نفتی معرفی کند، «م.ش» نیز به لحاظ آشنایی با «الف.و.د» مدیرعامل صندوق بازنشستگی شرکت نفت، بدهکار بزرگ نفتی را به او معرفی میکند و میگوید وی در خارج از کشور چند بانک دارد، میتواند ارز جا به جا کند و متقاضی خرید نفت است.
به گفته وی، طبق توافق مدیران نفتی مقرر میشود سه محموله به قیمت 300 میلیون یورو به شرکت ایزو متعلق به بدهکار بزرگ نفتی داده شود که در این خصوص «الف.و.د» میگوید که وی را اواسط اردیبهشت ماه سال 91 از طریق «م.ش» به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت به این صورت معرفی کرد که او شرکتهای بسیاری دارد و در حوزه نقل و انتقالات ارزی توانمند است و اکنون نیز آمادگی دارد نفت خام و نفت کوره را بخرد.
وی افزود: بعد از واریز وجه به مبلغ 300 میلیون یورو قرارداد سه محموله نفتی میان بدهکار بزرگ نفتی و صندوق بازنشستگی امضا میشود و این مسئله سرآغاز فریب مدیران نفتی توسط این بدهکار نفتی است.
صادقی قهاره با بیان این که متهم با واریز پیش پرداخت به حساب شرکت نیکو، موجب انعقاد قرارداد میشود، اضافه کرد: متهم در حقیقت این پول را به دروغ واریز کرده و پول به یک حساب ساختگی واریز شده است.
متهم نفتی وجوه حاصل از فروش نفت را صرف سرمایه گذاری کرد
صادقی قهاره در ادامه به دستورهای پرداخت داده شده به بدهکار بزرگ نفتی اشاره کرد و گفت: جمع کل دستور پرداختها دو میلیارد و 700 میلیون یورو بوده که متهم بدون توجه به دستورات مکرر و شرکت نفت مبنی بر پرداخت پول به پیمانکاران وجوه دریافت کرده را صرف خرید اموال، دارایی، کشتی و هواپیما کرد.
تعطیلی منطقه پارس جنوبی و ایجاد فرصت فشار برای عربستان و قطر
وکیل شرکت نفت اچ کی، با بیان این که به واسطه پرداخت نشدن وجوه از سوی بدهکار بزرگ نفتی و نقل و انتقال نداشتن پول، متاسفانه وقفهای در کار پیمانکاران در پاس جنوبی ایجاد شد، افزود: این کار ضرر بزرگی به جمهوری اسلامی ایران وارد و تعطیلی کار ایران در منطقه پارس جنوبی، فرصت مغتنمی برای فشارهای عربستان و قطر ایجاد کرد.
نظر شما