۲۲ درصد انرژی الکتریکی جهان از منابع تجدیدپذیر تولید می شود

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: آخرین بررسیها نشان می دهد، ۲۲ درصد انرژی الکتریکی جهان از محل منابع تجدیدپذیر تولید می شود.

به گزارش خبرنگار شانا، بر اساس داده‌های جدید آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲٠١۴، تولید انرژی الکتریکی در ٣۴ کشور عضو OECD (سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه) به حدود ١٠٧١۲ تریلیون وات ساعت رسیده است که نشان دهنده ۸٦ تریلیون وات ساعت کاهش نسبت به سال ۲٠١٣ است.

یکی از علل این کاهش، استفاده از سوختهای فسیلی و هیدرو است که با رشد انرژیهای تجدیدپذیر غیرهیدرو(۸,۵ درصد) که بیشتر آن در انرژیهای خورشیدی و بادی است و انرژی هسته‌ای (٠,٩ درصد) جبران شده است.

 این گزارش حاکی است: در سال ۲٠١۴، سلولهای خورشیدی فوتوولتاییک بر بیوسوختهای جامد پیشی گرفت و دومین منبع بزرگ تولید الکتریسیته از منابع تجدیدپذیر غیرهیدرو در کشورهای اروپایی OECD شد و در حدود ١٧,٣ درصد را به خود اختصاص داد. از سال ١٩٩٠، سلولهای خورشیدی فوتوولتاییک افزایش متوسطی به میزان ۴۴,٦ درصد در سال و انرژی بادی ۲٧,١ درصد را در سال دارا بوده‌اند.

 از طرفی تولید انرژی الکتریکی توسط کشورهای غیر OECD در حال افزایش است. آخرین آمار آژانس بین‌المللی انرژی حاکی از افزایش ۲,٩ درصدی انرژی الکتریکی در دنیا میان سالهای ۲٠١۲ و ۲٠١٣ است.

انرژیهای تجدیدپذیر، دومین منبع تولید انرژی الکتریسیته در جهان

براساس این گزارش که از سوی مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران منتشر شده است، داده‌ها ناشی از ۲ روند متفاوت در کشورهای OECD و دیگرکشورهاست؛ به طوری که رشد سالانه تولید الکتریسیته در کشورهای OECD در سال ۲٠١٠ به بعد تا ۲٠١٣ دارای رشد (٣,۵- درصد) بوده و این در حالی است که دیگر کشورهای جهان، افزایشی به میزان ۵,٦ درصد داشته‌اند. در نتیجه در سال ۲٠١١ کشورهای غیر OECD، نخستین بار در تاریخ، الکتریسیته بیشتری نسبت به کشورهای OECD تولید کرده اند.

 همچنین آمارهای سال ۲٠١٣ نشانگرآن است که تولید انرژی الکتریکی از انرژیهای تجدیدپذیر بر تولید انرژی الکتریکی از گاز طبیعی پیشی گرفته و با حدود ۲۲ درصد از کل انرژی الکتریکی تولیدی، معادل ۵١٣٠ تریلیون وات ساعت، جایگاه دومین منبع تولید الکتریسیته را در دنیا پس از زغالسنگ به خود اختصاص داده است. علاوه بر آن در سال ۲٠١٣ کل انرژی الکتریکی حاصل از منابع تجدیدپذیر غیرهیدرو با افزایشی به میزان ۵,۴ درصد نسبت به مدت مشابه قبل آن، به ١۲۵٦ تریلیون وات ساعت رسید و نخستین بار از منابع هیدروکربوری پیشی گرفت.

در همین سال، انرژی الکتریکی تولیدی از زغالسنگ به بالاترین حد خود یعنی ٩٦١٣ تریلیون وات ساعت رسید. رشد در تولید انرژی الکتریکی از زغالسنگ مربوط به کشورهای غیر OECD است.

 در سطح جهانی، بیشتر انرژیهای تجدیدپذیر در بخش خانگی، تجاری و خدمات عمومی مصرف می‌شود. در این خصوص هر ۲ الگو قابل ارائه است؛ در کشورهای غیر OECD تنها ۲۲,٣ درصد از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید انرژی الکتریکی و گرما استفاده می‌شود و ٦٠,٧ درصد برای مصارف خانگی، تجاری و بخشهای عمومی است. از طرفی در کشورهای OECD، بیش از نیمی از انرژی تجدیدپذیر (۵۸,۵ درصد) برای تولید انرژی الکتریکی و گرما استفاده می‌شود.


کد خبر 250035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =