به گزارش خبرنگار شانا، غلامرضا جنت آبادی، رئیس کمیته ارزیابی سازندگان و پیمانکاران شرکت نفت وگاز پارس گفت: این کمیته با هدف ارزیابی و معرفی شرکتهای سازنده و پیمانکار مورد نیاز اجرای طرحهای پارس جنوبی، در سالهای گذشته راه را برای حضور شرکتهای موفق و پیشرو داخلی در پروژههای در دست توسعه هموار میکند.
به گزارش نشریه اروند، وی افزود: در بسیاری از بخشها و سرفصلهای موجود، همچنان جای شرکتهای داخلی در میان شرکتهای تاییدصلاحیت شده خالی است.
جنت آبادی با اشاره به سرمایهگذاری سالانه 120 میلیارد دلاری در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای میانه به عنوان کانونهای جذب تولید نفت و گاز، تصریح کرد: سهم شرکتهای داخلی از این طرحها نزدیک به صفر است؛ بنابراین باید امیدوار بود با همدلی و همراهی دولت و ملت و یافتن فرصتهای همکاری بینالمللی و داخلی، ایجاد شرائط و زیرساختهای مورد نیاز صنعت نفت، شاهد عصری نو در این صنعت باشیم.
رئیس کمیته ارزیابی سازندگان و پیمانکاران شرکت نفت وگاز پارس خاطرنشان کرد: باید پارس جنوبی را دانشگاهی بزرگ برای سازندگان و پیمانکاران داخلی بدانیم، زیرا استانداردهای مهندسی، ساخت، اجرا و بهرهبرداری طرحهای گازی را در کشور ارتقا داده است.
وی ادامه داد: بسیاری از فعالان صنعت نفت به خاطر دارند که در اجرای طرحهای فازهای 2 تا 5 پارس جنوبی شرکتهای پیمانکار خارجی حتی برای استخدام جوشکار دست به دامن شرکتهای تامین کننده نیروی ماهر فنی میشدند و ناچار بودیم دهها میلیون دلار پیچ ومهره و رنگ و کابل و لوله وارد کنیم.
اجرای بیش از یک میلیارد نفر ساعت کار در پارس جنوبی از سوی ایرانیها
جنت آبادی ادامه داد: با این حال در سالهای گذشته دهها هزار نیروی انسانی شاغل در اجرای طرحهای پارس جنوبی اندک اندک با اصول اجرای طرحهای بزرگ آشنا شده و بیش از یک میلیارد نفر ساعت کار از سوی ایرانیها در اجرای پارس جنوبی را باید یک دستاورد بزرگ برای کشورمان دانست.
رئیس کمیته ارزیابی سازندگان و پیمانکاران شرکت نفت وگاز پارس ایجاد یاردهای ساخت جکتها و سکوهای پارس جنوبی در شهرهای خرمهشر، بوشهر و بندرعباس را گامی بلند در مشارکت شرکتهای داخلی در تامین تجهیزات مورد نیاز و ساخت و تکمیل این تاسیسات دانست.
وی با بیان اینکه با وجود افزایش تدریجی سهم شرکتهای داخلی در اجرای طرحهای پارس جنوبی راهی دشوار در برابر ماست، افزود: تنوع و پیچیدگی فنی تجهیزات مورد استفاده و استانداردهای سختگیرانه بازرسی فنی در مراحل مختلف طراحی و ساخت و آزمون کالاها همراه با فقدان بخش قابل توجهی از زیرساختهای صنعتی و انسانی مورد نیاز، شرکتهای داخلی را با موانع دشواری روبرو کرده است.
جنت آبادی گفت: از سوی دیگر در بخش خدمات حفاری با خروج شرکتهای شناخته شده غربی هماکنون شرکتهای داخلی توانستهاند به طور عموم با استخدام نفرات باتجربه شرکتهای دارای سابقه کار در آن شرکتها و خریداری تجهیزات مورد نیاز به سرعت کمبودهای موجود را برطرف کنند. هرچند همچنان فرصتهای زیادی برای رقابت و فعالیت در این بخشها وجود دارد.
رئیس کمیته ارزیابی سازندگان و پیمانکاران شرکت نفت وگاز پارس تصریح کرد: در عصر پساتحریم میتوان امیدوار بود که با مشارکت سازنده و اثربخش شرکتهای داخلی و خارجی، راه برای ایجاد شرائط برد-برد هموارتر شده و در افق سرمایهگذاری دهها میلیارد دلاری شرکتهای بزرگ در طرحهای جدید، شاهد بالندگی بیش از پیش شرکتهای داخلی باشیم.
نظر شما