به گزارش شانا، عظیمه زیلایی، معاون مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نخستین گردهمایی مدیران انرژی صنعت پتروشیمی که امروز (چهارشنبه 27 آبانماه) برگزار شد، گفت: قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، جامعترین قانون بهینه سازی مصرف انرژی در کشور است که پیرو ابلاغیه وزیر محترم نفت، همه شرکتهای تابعه وزارت نفت با هماهنگی و نظارت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ملزم به اجرای آن هستند.
وی افزود: مطابق برنامه زمانبندی تدوین شده توسط شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، همه شرکتهای تابع وزارت نفت و از جمله شرکتهای پتروشیمی ملزم به پیاده سازی این قانون در قالب استقرار استاندارد ISO5001 در مدت 3 سال شده اند.
زیلایی با اشاره به اهمیت موضوع پیاده سازی فرهنگ بهینه سازی مصرف انرژی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: به دلیل اهمیت موضوع در سال 82 واحدی تحت عنوان انرژی در مدیریت HSE ایجاد شده است، که تهیه آمار مصارف انرژی، تعیین معیار شدت مصرف انرژی و مشخص شدن عوامل موثر بر افزایش معیار شدت انرژی از جمله وظایف این واحد است.
وی در خصوص اهم اقدامات انجام شده شرکت ملی صنایع پتروشیمی در راستای مدیریت انرژی، خاطر نشان کرد: راهبری تشکیل کمیته انرژی در مجتمعهای پتروشیمی، همکاری با شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در خصوص تدوین استانداردهای میزان مصرف انرژی فرآیندهای تولید برخی محصولات اوره، آمونیاک، متانول، محصولات الفینی، محصولات آروماتیکی و محصولات پلی اتیلنی (15 واحد تولیدی) به منظور تعیین معیار شدت انرژی در آنها از جمله این موارد هستند.
به گفته زیلایی تبیین ساختار مدیریت انرژی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تعریف جایگاه آن در مدیریت برنامه ریزی و توسعه و کنترل تولید در راستای سیاستگذاری و برنامه ریزی انرژی در سطح صنعت پتروشیمی از جمله اقدامات موثر در مسیر مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی است.
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی معاون مدیر برنامه ریزی و توسعه باتاکید بر توجه مدیران ارشد مجتمعها به مصرف بهینه انرژی به موازات سطح تولید در مجتمعها و استفاده از تکنولوژیهای روز با رویکرد کاهش شدت مصرف انرژی در مجتمعها ادامه داد: در اجرای هماهنگ مفاد قانون مدیریت انرژی موثر باید در مقوله انرژی در صنعت پتروشیمی به صورت یکپارچه و هماهنگ سیاستگذاری و راهبری کرد.
گفتنی است، تفکر بهینه سازی مصرف انرژی در جهان و استفاده از انرژیهای نو از سال 1970 آغاز شده است. اگرچه روشهای تولید، انتقال و مصرف انرژی تاثیر چشم افسایی بر توسعه صنعتی و پایداری اقتصاد دارد، اما باید توجه کرد که برخی روشهای عرضه و مصرف انرژی می توانند موجب بروز صدمات قابل توجه و غیرقابل جبران به محیط زیست شوند.
نظر شما