به گزارش شانا، نصرت الله سیفی روز چهارشنبه (27 آبانماه) در نخستین گردهمایی مدیران انرژی صنعت پتروشیمی که با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد با اشاره به این که مصرف انرژی در کشور به نسبت تولید ناخالص ملی بسیار بالاست، اظهار کرد: ایران دوازدهمین مصرف کننده نفت خام در جهان است و رتبه چهارم مصرف در گاز طبیعی نیز به کشور ما تعلق دارد.
وی با اشاره به این که شدت مصرف انرژی در کشور 3 برابر متوسط جهانی است، یادآور شد: ایران دهمین مصرف کننده انرژی اولیه در دنیاست و اگر این میزان مصرف را با معیاری به نام شدت انرژی بسنجیم، مشخص می شود که شدت انرژی در ایران برای تولید هزار دلار ثروت ملی حدود 850 تا 900 کیلوگرم از انواع انرژی است اما در دنیا این عدد 250 تا 280 کیلوگرم است و در برخی کشورهای پیشرفته مانند انگلیس به 90 تا 100 کیلوگرم می رسد.
وی با ارائه نموداری از روند شدت انرژی در ایران و دیگر کشورهای جهان گفت: کشورهای آمریکا، چین و روسیه در سالهای 1990 تا 2010 روند کاهشی در میزان شدت انرژی داشته اند اما در ایران شدت انرژی در سالهای اخیر به شکل غیرعادی افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در سال 1388 اشاره و تصریح کرد: بر اساس این سیاستها شدت مصرف انرژی در کشور باید تا سال 1400 به 50 درصد کاهش یابد و با فرض رشد اقتصادی 6 درصد میزان مصرف به 1414 میلیون بشکه معادل نفت خام برسد.
وی افزود: با روند کنونی تا سال 1400 میزان مصرف انرژی کشور به 2600 میلیون بشکه نفت خام خواهد رسید که فاصله این رقم تا رقم 1414 میلیون بشکه معادل نفت، بستگی به رفتار مصرفی ما در این سالها خواهد داشت.
سیفی به تصویب قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی از 5 سال گذشته و تاخیر در اجرای آن اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه از دو سال گذشته با تغییر دولت و تغییر سیاستها همه مفاد قانونی اصلاح مصرف انرژی در حال اجرایی شدن هستند.
وی با اشاره به این که قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی یکی از طولانی ترین و کاملترین قانونهاست و 75 ماده دارد که هر کدام از مواد سرفصل یک تجارت است تاکید کرد: رسیدن به کاهش 50 درصدی هدف نهایی ماست.
استقرار سیستم مدیریت انرژی در شرکتهای تابعه نفت طی 3 سال
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در جمع مدیران انرژی صنایع به بخشنامه وزیر نفت در باره استقرار سیستم مدیریت انرژی براساس استاندارد ISO50001 در شرکتهای تابعه وزارت نفت اشاره کرد و گفت: طبق بخشنامه وزیر نفت در تیرماه امسال، 4 شرکت اصلی وزارت نفت باید در بخشهای عملیاتی و ستادی با ایجاد واحد مدیریت انرژی، سیستم مدیریت انرژی را مستقر و ممیزی انرژی را انجام دهند و با ایجاد سامانه به صورت مستمر این سیستم را راهبری کنند.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح استقرار سیستم مدیریت انرژی بر اساس استاندارد ISO50001 در شرکتهای تابعه وزارت نفت نمونه ایجاد شود تا بتوانیم در سطح کل کشور از جمله نیروگاهها و حتی واحدهای کوچک تولیدی آن را اجرایی کنیم.
وی افزود: طبق بخشنامه وزیر نفت، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به عنوان هماهنگ کننده و مشاور بر فعالیتهای شرکتهای تابعه نظارت می کند.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به این که برنامه کلی استقرار سیستم مدیریت انرژی در سه سال اجرایی می شود، افزود: این سیستم با جمع آوری اطلاعات، ایجاد زیرساختهای لازم و انجام اندازه گیری و صحه گذاری اجرا خواهد شد و در انتها صاحب یک موتور خودکار خواهیم بود که کاهش مصرف انرژی را در صنعت نفت به دنبال خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، نخستین گردهمایی مدیران انرژی صنعت پتروشیمی با هدف بررسی نحوه استقرار سیستم مدیریت انرژی استاندارد ISO-50001 با حضور نصرت الله سیفی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و عباس شعری مقدم، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز چهارشنبه (27 آبانماه) در محل شرکت ملی صنایع پتروشمی برگزار شد.
نظر شما