سومین اجلاس کشورهای صادرکننده گاز همگرایی بین کشورها را تقویت کرد

رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به دستاوردهای برگزاری سومین مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران گفت: در این اجلاس همگرایی میان این کشورها تقویت و برای سرمایه گذاریهای مشترک و تبادل تکنولوژی قدمهای خوبی برداشته شد.

به گزارش شانا، محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهوری، در جمع استادان اقتصاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، گفت: دولت آگاهانه سیاستهای تداوم ثبات اقتصادی را ادامه خواهد داد تا فعالان اقتصادی توانایی برنامه ریزی را برای بنگاههای خود داشته باشند.

وی با بیان این که در سالهای گذشته قدرت برنامه ریزی و پیش بینی پذیری اقتصادی از فعالان اقتصادی سلب شده بود، افزود: در سالهای قبل رفتارهای رانتی جای بسیاری از رفتارها و عملکردهای هوشمندانه را در زمینه اقتصاد  گرفت و جلو  خلاقیت و بهره‌وری اقتصاد ایران گرفته شد.

نهاوندیان با اشاره به این که قابل اعتماد کردن شاخصهای کلان اقتصادی منجر به رشد بیشتر فعالیتهای اقتصادی می‌شود، تصریح کرد: بخشهای فراوانی در اقتصاد کشور وجود دارد که قابلیت رقابت بین‌المللی را ندارد و البته این امر به دلیل کم بودن منابع، دانش و هوش این بخشها نیست، بلکه به دلیل سیاستهای ضد رقابتی در گذشته است.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان این که در سالهای گذشته همواره با درآمد تورمی به پیش رفته ایم و این حقیقت تلخی در اقتصاد کشور است، گفت: در آن سالها با اقدامهای نامناسب در بودجه تصور کردیم که با ایجاد تورم می‌توان درآمد ایجاد کرد، به دلیل توهم درآمد حاصل از تورم تصور شد که بودجه دولت در حال افزایش است و سپس از همین محل اقدام به حاتم بخشی در راستای اجرای سیاستهای اجتماعی شد.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد اقتصادی در دولت تدبیر و امید با حضور رئیس جمهوری و تیم اقتصادی دولت، افزود: هماهنگی در تیم اقتصادی دولت، اثر خود را در بهبود شاخصهای کلان اقتصادی کشور نشان داد و در صورتی که در این تیم تناقض مبنایی وجود داشت، تورم کاهش نمی‌یافت و از رکود فلج کننده خارج نمی‌شدیم.

نهاوندیان با اشاره به دستاوردهای برگزاری سومین مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران گفت: در این اجلاس، همگرایی میان این کشورها تقویت و برای سرمایه گذاریهای مشترک و تبادل تکنولوژی قدمهای خوبی برداشته شد.

رئیس دفتر رئیس جمهوری عنوان کرد: توفیق بزرگ در به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته‌ای می‌تواند عصر جدیدی برای اقتصاد ایران شکل دهد و هیچکس تردیدی ندارد که ورود به یک شرائط جدید اقتصادی بین‌المللی و دسترسی سهل‌تر به بازار سرمایه و تکنولوژی، بر اقتصاد کشور تاثیرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به سیاستهای نظام در ترسیم چشم انداز بیست ساله کشور، گفت: متاسفانه در 10 سال گذشته حتی متوسط رشد اقتصادی 3.5 درصد هم محقق نشد و با آنچه آرمان کشور در این چشم انداز بود در برخی بخشها فاصله زیادی تا واقعیت وجود دارد.

نهاوندیان با بیان این که از اوایل انقلاب تاکنون مبحث عدالت اجتماعی و اقتصادی از مسائل مهم بوده است، تصریح کرد: متاسفانه هم اکنون به پدیده هایی به نام بدهکار بزرگ نفتی و فسادهای هزاران میلیاردی در کشور رسیده ایم و کمتر کسی فکر می‌کرد چنین فاصله‌ای میان آرمانها و واقعیت در کشور ایجاد شود.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با طرح این پرسش که آیا باید از تکرار شعارها و آرمانهای خود دست برداریم، گفت: وظیفه علم تسلیم انفعالی نسبت به واقعیت نیست، بلکه تغییر آن به نحو قابل تحقق است، یک عالم آرمانی با حفظ وفاداری به آرمانها دنبال راه حل یک مسئله با قاعده مندیهای علمی است، باید در عصر پیش رو راه آینده به گونه‌ای ترسیم شود که در عین گشایش برای زندگی مردم به آرمانهای خود نیز برسیم.

وی با تاکید بر این که در دوران پساتحریم قطعا اقتصاد ایران ارتقا خواهد یافت، افزود: ریشه یابی فسادها و آسیبهای اقتصادی کشور برای راه آینده ضروری است.

کد خبر 250804

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =