مراکز تحقیقاتی کشور با اجرای قراردادهای IPC تقویت می شوند

تقویت مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ایران موضوعی است که در مدل جدید قراردادهای صنعت نفت لحاظ و بر آن تاکید شده است.

محمدعلی عمادی عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران و رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت این شرکت در گفتگو با خبرنگار شانا، با اشاره به معرفی قراردادهای جدید صنعت نفت موسوم به IPC در کنفرانس تهران گفت: جلب مشارکت شرکتهای بین المللی، ورود سرمایه به کشور، انتقال مهارتها و فناوریهای روز، توسعه بهینه میدانها، اکتشاف و تولید و ارتقای نیروی انسانی در حوزه های مختلف از اهداف استفاده از مدل جدید قراردادهای صنعت نفت است.

وی با بیان این که طولانی بودن مدت قرارداد، فرصت مناسبی را برای انتقال فناوریها فراهم می کند، افزود: در نسل قبلی قراردادها که کوتاه مدت و میان پنج تا هفت سال بوده و از دهه 70 در دستور کار صنعت نفت قرار گرفته است، کوتاه مدت بودن زمان قرارداد سبب می شد انتقال فناوری آنطور که باید مدنظر قرار نگیرد.

عمادی که خود از اعضای کمیته بازنگری قراردادهای نفتی است، در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که مشارکت شرکتهای بین المللی در میدانهایی که قرارداد مطالعه فناورانه آنها پیشتر با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی داخلی منعقد شده است، چگونه خواهد بود، اظهار کرد: برخی مخازنی که مطالعات آنها با هدف افزایش ضریب بازیافت به مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور سپرده شده است، در فهرست پروژه های IPC نیز قرار دارند و این موضوع به بهره مندی بیشتر این مخازن از پتانسیلهای تحقیقاتی داخلی و مهارتها و فناوریهای خارجی منجر خواهد شد.

به گزارش شانا، بر اساس قرارداد مطالعه فناورانه ٩ میدان نفتی کشور، میدان آزادگان جنوبی به انستیتو مهندسی نفت دانشگاه تهران، میدان نفتی دارخوین به دانشگاه امیر کبیر، میدان نفتی سروش به دانشگاه سهند تبریز، میدان اهواز به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان کرنج به دانشگاه آزاد، میدان کوپال به دانشگاه صنعتی شریف، میدان منصوری به دانشگاه شیراز، میدان گچساران به دانشگاه صنعت نفت و میدان بی بی حکیمه به پژوهشکده ازدیاد برداشت واگذار شده است.

کنفرانس تهران 7 و 8 آذرماه با حضور نمایندگانی از 45 کشور جهان و 130 شرکت داخلی و خارجی در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این کنفرانس دو روزه، 6 پنل تخصصی با محورهای برنامه ریزی کلان اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی، قراردادهای IPC از منظر حقوقی و قراردادی، معرفی ظرفیتهای داخلی کشور، معرفی طرحهای نفتی خشکی، دریایی و طرحهای اکتشافی کشور برگزار شد و شرکت کنندگان فرصت داشتند در نشستی جداگانه با طرح ابهامات و سئوالات خود، پاسخهای لازم را از اعضای کمیته بازنگری قراردادهای نفتی وزارت نفت دریافت کنند.

به گفته سیدمهدی حسینی، رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی، استقبال بی نظیر شرکتهای خارجی برای حضور در کنفرانس تهران بسیار امیدوار کننده بود و این کنفرانس می تواند نقطه آغازی برای حرکت روبه رشد صنعت نفت ایران در دوران پسابرجام باشد.

کد خبر 251105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =