به گزارش شانا، عباس آخوندی در این دیدار افزود: در زمینه ارتباطات ریلی، زمینی، دریایی و هوایی میان ایران و پاکستان موافقتنامه های متعددی وجود دارد که باید برای توسعه مناسبات میان دو کشور از این ظرفیتها استفاده شود.
وی با بیان این که سیاست ما پس از مذاکرات با گروه 1+5، تحکیم و توسعه روابط با کشورهای همسایه است، افزود: اولویت نخست ما همچنان کشورهای همسایه هستند و خواهند بود.
آخوندی، شکل گیری پدیده داعش را در منطقه بسیار مشکوک دانست و ادامه داد: نقش قدرتها و لابیهای صهیونیستی در شکلگیری داعش کاملا مشهود است و در این میان طرفین باید تعهد جدی در امن نگه داشتن مرزهای خود داشته باشند تا روابط اقتصادی، فرهنگی، لجستیکی و گردشگری میان دو کشور توسعه پیدا کند.
وی با بیان این که اکنون جاده ها و خطوط ارتباطی ایران و پاکستان وضع خوبی دارند، افزود: جمهوری اسلامی ایران از مسیر ریلی و جاده در زاهدان با پاکستان ارتباط دارد؛ علاوه بر این پایانه مرزی میرجاوه نیز بسیار فعال است.
آخوندی، آمادگی کشورمان را برای ایجاد کریدور اتصال پاکستان به جمهوری آذربایجان، کشورهای آسیای میانه و روسیه از مسیر ایران اعلام کرد و گفت: پاکستان تمایل دارد کریدوری به سمت چین داشته باشد و در این زمینه سرمایه گذاری گسترده ای نیز انجام داده است؛ مطمئن هستیم این کریدور که از افغانستان و تاجیکستان عبور می کند به دلیل ناامنیهای موجود توفیق بالایی نخواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی گفت: جمهوری اسلامی ایران می تواند کریدور امنی برای پاکستان فراهم کند.
آخوندی با اشاره به تبادلات تجاری میان بندر گوادر و چابهار گفت: از چابهار تا شمال ایران زیرساخت حمل و نقلی مناسبی وجود دارد و از طریق سرخس و اینچه برون به ترکمنستان و جمهوری آذربایجان و در ادامه به کریدورهای بین المللی متصل است؛ بنابراین از این طریق می توان کالاهای تجاری پاکستان را در شبکه بین المللی جابجا کرد.
وی با بیان این که ارتباط با هند برای ایران اهمیت زیادی دارد، افزود: چنانچه پاکستان آمادگی داشته باشد، ما آمده ایم کریدوری از ایران به پاکستان و در نهایت به شبه قاره هند احداث شود تا از این طریق بتوان آسیای مرکزی را به شبه قاره هند متصل کرد.
آخوندی آمادگی ایران را برای توسعه شبکه حمل و نقلی از طریق بندر چابهار نیز یادآور شد و گفت: هنوز آمادگی رسمی پاکستان را برای همکاری در این مسیر که بنادر دو کشور را در حد فاصل 130 کیلومتری به هم متصل می کند، دریافت نکرده ایم تا برای آن برنامه ای جدی داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به یادداشت تفاهمهای میان دو کشور درخصوص همکاریهای بنادر که سال گذشته منعقد شد، گفت: این یادداشت تفاهمها بیشتر در زمینه همکاری میان دو بندر است.
وی ادامه داد: دو کشور نیاز به همکاریهای جدی تر در حوزه جاده دارند؛ به همین دلیل پاکستان باید درخواست رسمی برای استفاده از کریدور زاهدان- کویته و گوادر- چابهار بدهد؛ همچنین اگر عزمی وجود دارد برای کریدور میان هند- پاکستان- ایران نیز درخواست دهد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: چنانچه عزم جدی در خصوص ایجاد کریدور هند - پاکستان- ایران وجود داشته باشد اجلاس سه جانبه ای در سطح معاونان برگزار خواهیم کرد.
آخوندی یادآورشد: در زمینه همکاریهای شهرسازی و ساختمانی با پاکستان، معاونان وزارت راه وشهرسازی راهکارهای همکاری دو کشور را در این بخش بررسی کنند تا در صورت نیاز، نمایشگاهی برای ارائه دستاوردهای ساختمانی در پاکستان برگزار شود.
نظر شما