اعضای اوپک به سقف تولید پایبند باشند

کارشناس ارشد انرژی با بیان این که برخی اعضای اوپک به سقف تولید این سازمان پایبند نیستند، گفت: احتمال می رود سقف تولید روزانه 30 میلیون بشکه این سازمان در نشست 168 اوپک حفظ شود.

نرسی قربان در آستانه یکصد و شصت و هشتمین نشست عادی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گفتگو با خبرنگار شانا با اشاره به این که در این اجلاس درباره موضوعهایی مانند پایبند نبودن برخی از اعضا به سقف تولید و کاهش سقف تولید گفتگوهایی انجام خواهد شد درباره این که آیا اعضای اوپک در تصمیمهای خود منسجم هستند، گفت: هم اکنون نبود یک توافق واقعی بر سر نحوه مدیریت عرضه برای با ثبات کردن بازار نفت از سوی اعضا وجود دارد و برخی از اعضای که تولید آنها بیشتر است حاضر به کاهش تولید خود نیستند.

وی با بیان این که موضوع کاهش تولید نفت از سوی برخی اعضای اوپک که هم اکنون بیش از سهمیه شان تولید می کنند ب طور کامل مبهم است، اظهار کرد: ایران هم اکنون کمتر از سهمیه ای که در اوپک دارد تولید می کند.

به گزارش شانا، نظام سهمیه بندی اوپک در دسامبر سال 2011 (آذرماه 1390) و در دولت گذشته حذف شد، این طرح که از سوی عربستان و به بهانه آوردن عراق به درون سیستم سهمیه بندی صورت گرفت نه تنها نتوانست عراق را داخل سهمیه بندی آورده و تولید او را مقید کند عملا دست عربستان، کویت و دیگر همپیمانان آنها را باز گذاشت تا با افزایش تولید، سهم بازار نفت ایران را که گرفتار تحریم شده بود بدون آنکه ظاهرا تخلفی از  مصوبات اوپک کرده باشند باز بگذارد.

در واقع مشکلات کنونی اوپک تا حد زیادی به دلیل همان اشتباه تاریخی و تعیین یک سقف کلی 30 میلیون بشکه ای است که در کنفرانس دسامبر 2011 صورت گرفت زیرا با وجود نظام سهمیه بندی اوپک دست کم در ظاهر از کشورهای عضو از جمله عربستان درخواست می کرد به سهمیه های تولید خود در چارچوب اوپک (عربستان حدود 8 میلیون بشکه در روز) پایبند باشند اما اکنون این امکان وجود ندارد. جالب آن است که کسانی که در آن زمان در دیپلماسی نفت کشور مسئولیت داشتند مسئولیت خود را در به وجود آمدن وضع موجود فراموش کرده و به اصطلاح نعل وارونه زده و از منتقدان سیاستهای نفتی دولت یازدهم شده اند.

نرسی قربان، کارشناس ارشد انرژی با بیان این که شواهد حاکی از تثبیت سقف تولید اوپک در یکصد و شصت و هشتمین اجلاس است درباره تاثیراین تصمیم بر قیمت نفت اظهار کرد: اگر بازار میزان 500 هزار بشکه تولید نفت ایران را در بازار لحاظ کرده باشد قیمت نفت تغییر زیادی نخواهد کرد اما اگر بازار این میزان را لحاظ نکرده باشد ممکن است در صورت پایین نیامدن سقف تولید و پایبند نبودن اعضا به تولید قیمت نفت با کاهش روبرو شود.

به گفته وی، شرایط بازار و عوامل سیاسی تاثیر زیادی بر قیمت نفت خواهند داشت.

به گزارش شانا، بیژن زنگنه، وزیر نفت 9 آذرماه امسال پس از بازدید از میادین غرب کارون درباره تاثیر عرضه پانصدهزار بشکه نفت خام ایران بر قیمت نفت در بازارهای جهانی گفت: به نظر من عرضه 500 هزار بشکه ای نفت ایران تاثیر تعیین کننده ای روی قیمت نفت خام در بازارهای جهانی نخواهد داشت و هم اکنون این میزان افزایش تولید نفت ایران در بازارهای جهانی منظور شده است، ایران مدتهاست این موضوع را عنوان می کند و بازار در محاسباتش بخصوص در قیمت فیوچر (قیمتهای آتی) آن را لحاظ کرده است.

کد خبر 251213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =