به گزارش شانا، عبدالله عزیزی، رئیس خدمات عملیات شرکت بهرهبرداری نفت وگاز کارون گفت: این دستگاه به عنوان یک فیلتر عمل میکند و همراه با دیگر تسهیلات سرچاهی، با قرار گرفتن در مسیر جریان خروجی چاه، از ورود ناخالصیهایی مانند شن، ماسه و آسفالت به درون خطوط لوله انتقال نفت و گاز و تأسیسات پایین دستی (فرآورشی) جلوگیری میکند.
عزیزی افزود: با توجه به اینکه دستگاه تله سنگ بر روی همه چاهها قرار میگیرد، برای ساخت آن با بررسی نمونههای موجود، رعایت استانداردهای مرتبط و تجربههای چند ساله، از روش مهندسی معکوس استفاده شده است.
وی اظهارکرد: عملیات ساخت، جوشکاری و آزمایش این دستگاه چهار روز به طول انجامید و برای اطمینان از صحت عملکرد آن، به مدت 24 ساعت در فشار 5000psi آزمایش شده است.
عزیزی در ادامه گفت: کیفیت دستگاههای تله سنگ با نوع مواد به کار رفته در آنها ارتباط مستقیم دارد که در این دستگاه از لولههای فولادی کربن استیل که در مقابل خوردگی مقاوم هستند، استفاده شده است.
رئیس خدمات عملیات شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون گفت: متوسط عمر این دستگاه بستگی به شرائط سیال تولیدی و نوع کالای به کار رفته دارد و برای افزایش کارایی باید به صورت دورهای تعمیر و از آنها نگهداری شود.
وی افزود: امسال تاکنون 19 دستگاه تله سنگ(STONE TRAP ) و تسهیلات جانبی سرچاهی در خدمات چاههای شرکت بهره برداری نفت وگاز کارون تعمیر و دوباره در مدار تولید قرار گرفته است و تسهیلات تعداد 11 حلقه چاه نیز ضخامت سنجی شده و در مرحله تعمیر قرار دارند.
عزیزی در پایان شیوه و شرایط نگهداشت و تعمیر به روش کنونی را مطلوب عنوان کرد و سیاستگذاری برای جلوگیری از خرید تله سنگ را که در حال حاضر بالای 400 میلیون ریال در بازار داخلی هزینه دارد، به سود و صرفه شرکت دانست.
نظر شما