به گزارش شانا، محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران، امروز (سهشنبه ـ 17 آذرماه) در دیدار با لیائیچ، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد صربستان، گفت: اگرچه نظر صربها بر حضور شرکتهای ایرانی در صنایع این کشور است، اما پیشنهاد کردیم شرکتها و برندهای مشترک در ایران و صربستان تاسیس شوند تا بتوانند بازارهای دو کشور و همچنین بازارهای اطراف را تامین کنند.
وی افزود: کشاورزی و تجهیزات وابسته، انتقال انرژی، حمل و نقل، خودروسازی و قطعات خودرو از جمله حوزه هایی است که میتواند مبنای همکاری میان بنگاههای ایرانی و صرب قرار گیرد.
جلال پور تصریح کرد: با توجه به تجربه خوب صربستان در واگذاری بخش خصوصی و ایجاد اشتغال در سالهای اخیر، میتوان از این تجربه در ایران نیز استفاده کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: اگرچه حجم مبادلات تجاری میان ایران و صربستان حدود 20 میلیون دلار است، اما با رفع مشکلات از جمله مشکلات مالی میان فعالان اقتصادی دو کشور از طریق داوری مشترک میتوان ارزش مبادلات تجاری دو کشور را در مرحله نخست تا 500 میلیون دلار و تا سه سال آینده تا یک میلیارد دلار افزایش داد.
معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد، توریسم و ارتباطات صربستان نیز با اشاره به این که ارزش مبادلات میان دو کشور ناچیز و حدود 20 میلیون دلار است، ارتقای روابط تجاری و اقتصادی را همانند روابط سیاسی دو کشور خواستار شد.
وی افزود: امیدواریم سرمایه گذاری ایرانیها در صنعت صربستان توسعه یابد، از این رو در ایران حضور یافتیم تا مقدمات حضور شرکتهای ایرانی و سرمایه گذاری آنها را در صربستان تسهیل کنیم.
لیائیچ همچنین گفت: امروز تفاهمنامه شرکت در بازارهای ثالث را با ایران امضا کردیم، از این رو امیدواریم بتوانیم همراه با ایران در بازارهای ثالث شرکت کنیم، البته من این فرصت را برای دوطرف میبینم که بتوانند در این همکاری موفق باشند.
وی با اشاره به این که ایران در حال وارد شدن به دوره جدیدی از سرمایه گذاریهاست، تصریح کرد: این فرصت برای صربستان وجود دارد که با برخورداری از تجربه تحریمها مانند ایران بتواند روابط خود را با ایران توسعه دهد.
لیائیچ با اشاره به این که ایران ظرفیتها و منابع غنی برای سرمایه گذاری دارد گفت: این قابلیتها، کشورها و شرکتهای جهانی را به حضور در ایران علاقمند میکند، زیرا اوضاع ناامنی در کشورهایی مانند سوریه، لیبی و عراق ممکن است طولانی مدت باشد.
نظر شما