کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بررسی طرح و لوایح مدنظر است

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: در بررسی طرحها و لوایح، سیاستهای ابلاغی و کلی از جمله رویکرد کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی مدنظر است.

به گزارش خبرنگار شانا، همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری، امروز (سه‌شنبه 24 آذرماه) با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و چند تن از پژوهشگران کشور در تالار مشروطه مجلس برگزار شد.

در این همایش کاظم جلالی در بخشی از سخنان خود گفت: امروز در دوران پساتوافق زمینه‌های بسیاری در زمینه پیشبرد اهداف کشور در حوزه‌های اقتصادی فراهم آمده که حرکت در این مسیر مستلزم تعامل و همکاری بیش از پیش قوای سه گانه بویژه دولت و مجلس است تا در مدت کوتاهی که باقی مانده تا پایان سال زمینه های تحقق نیازهای مردم بویژه در امر معیشت فراهم شود.

جلالی افزود: پس از سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه‌های اقتصاد مقاومتی، سیاستهای کلی جمعیت، محیط زیست و فرمان ایشان مبنی بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، مرکز پژوهشها همه تلاش خود را مصروف حرکت در مسیر تحقق این رویکردهای اساسی کرد تا این نکات را در بررسی همه طرحها و لوایح مدنظر قرار دهد.

وی افزود: امروز در ادامه روند فعالیتهای مرکز پژوهشها و مجلس دو موضوع اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه بیشتر از دیگرمسائل خودنمایی می‌کند.

وی ادامه داد: همچنین ادغامی از این دو عنوان در قالب برنامه ششم توسعه در پرتو اقتصاد مقاومتی بسیار ضروری است.

جلالی با بیان این که نبود جامع نگری یکی از دردهای آشکار برنامه‌ریزیهای توسعه‌ای کشور است، افزود:نگارش آرزوهای یک ملت بدون در نظر گرفتن واقعیتهای ملموس و آمایش سرزمینی زمینه‌ساز ایجاد اقتصادی با رشد ناپایدار و متکی به درآمدهای نفتی و توسعه‌ای نامتوازن با اتلاف بالای هزینه‌ها شده است.

جلالی گفت: دست نیافتن به اهداف در نظر گرفته شده در برنامه‌های توسعه‌ای وضع را به گونه‌ای رقم زد که پس از گذشت سالها شکنندگی اقتصاد و آسیب پذیر بودن آن را نمایان کرد. امروز اقتصاد مقاومتی گام گریز شکنندگی اقتصاد ایران و مقاوم پذیری آن در برابر تهدیدهای اقتصادی همچون تحریم است.

وی تصریح کرد: بندهای 24 گانه تاکیدات رهبرمعظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی می‌تواند در این زمینه تعیین کننده باشد. اقدامات ناصحیح اقتصادی و همچنین حرکتهای بی‌برنامه موجب کاهش 21 درصدی درآمد سرانه ملت و همچنین جهش خیره کننده نرخ ارز، تورم و تحمیل نرخ رشد منفی به کشور شد. 

کد خبر 251793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =