به گزارش خبرنگار شانا، بهمن سلیمانی، امروز (سه شنبه، 24 آذرماه) در نخستین سمینار از اکتشاف تا تولید که در دانشگاه علم وفرهنگ برگزار شد، گفت: از 106 سال پیش تاکنون با انجام بیش از 500 حلقه حفاری اکتشافی، شاهد کشف 120 میدان نفتی و 65 میدانهای گازی (در خشکی و دریا) بودهایم.
وی ضریب موفقیت عملیات حفاری اکتشافی ایران را در طول برنامه پنجساله پنجم بیش از 70 درصد اعلام کرد و افزود: این درحالی است که میانگین جهانی میان 30 تا 50 درصد است.
معاون مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: طی سه سال گذشته 22 حلقه اکتشافی حفاری شده که از آن میان حفاری اکتشافی 16 در رسیدن به اهداف اکتشافی موفق بوده اند و منتهی به کشف میدانهای نفتی وگازی شده است.
سلیمانی با اشاره به موفقیتهای ایران در زمینه حفاریهای اکتشافی نفت وگاز، ادامه داد: ایران هم اکنون با دارا بودن حدود 158 میلیارد بشکه نفت خام قابل استحصال، مقام چهارم دنیا و با ٣٤ تریلیون مترمکعب گاز قابل استحصال، مقام نخست دنیا را به خود اختصاص داده است؛ این درحالی است که آمارهای اکتشافهای اخیر که موفقیت آمیز بوده هنوز به این رقمها اضافه نشده است.
وی گفت: اگر ایران هیچ اکتشاف نفتی وگازی طی سالهای آینده نداشته باشد که این طور نخواهد بود؛ (با نرخ تولید کنونی) تا 60 سال دیگر نفت و 200 سال دیگر گاز خواهیم داشت.
معاون مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران همچنین با اشاره به مطالعههای صورت گرفته روی ذخایر نامتعارف، افزود: با توجه به اینکه هماکنون قیمتهای نفت روند کاهشی دارد، تولید نفت و گاز از ذخایر غیرمتعارف صرفه اقتصادی ندارد؛ اما به محض اقتصادی شدن، استخراج از این ذخایر نیز در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار خواهد گرفت.
نظر شما