به گزارش شانا، شرکت نفت خزر در خصوص این دوره آموزشی اعلام کرده است: با توجه به این که مفاهیم اساسی و اولیه پردازش دادههای لرزهای برپایه معادلات و محاسبات ریاضی پایه گذاری شده است، این دوره آموزشی در ابتدا با تعاریف و تبدیلات ریاضی مورد نیاز در پردازش مانند ماتریسها، معادلات دیفرانسیل و انتگرالهای چندگانه آغاز و سپس مراحل اولیه پردازش مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، از بخشهای ثابت و مهم این دوره آموزشی، برنامه نویسی همه معادلات، فرمولها و مراحل پردازشی است که کمک مؤثری در درک مفاهیم پردازشی برای کارشناسان این حوزه داشته است.
پردازش دادههای لرزهای یکی از پیچیده ترین موضوعات در روشهای ژئوفیزیکی و پیشنیاز تفسیر و تهیه نقشههای عمقی و در نهایت پیشبینی مکان مناسب برای حفاری چاههای اکتشافی است.
این گزارش حاکی است: لرزه نگاری به چهار شاخه طراحی، عملیات، پردازش و تعبیر و تفسیر داده ها تقسیم می شود که پردازش داده های لرزه ای در واقع پل ارتباطی میان عملیات لرزه نگاری و تعبیر و تفسیر داده هاست. داده های خام حاصل از عملیات لرزه نگاری پس از طی مراحل پردازش و به دست آمدن داده های نهایی در اختیار مفسّر قرار می گیرد؛ همچنین انجام صحیح پردازش و در نتیجه آن شناسایی پدیده های زمین شناسی نقش مهمی در موفقیت پروژه های لرزه نگاری و عملیات اکتشافی و توسعه ای دارد.
از دستاوردهای این دوره می توان به توسعه توانمندی کارشناسان اداره ژئوفیزیک و ایجاد فرصت برای ارتقا و روزآمدکردن فناوری پردازش داده های لرزه ای که به طور مستقیم در تفسیر و ارزیابی ذخایر هیدروکربوری آبهای عمیق دریای خزر تاثیر دارند، اشاره کرد.
تدریس این دوره کاربردی توسط مسعود جهدی مدیر سابق اکتشاف شرکت نفت خزر انجام شد و برگزاری این دوره آموزشی در طول یک سال گذشته با همکاری واحد آموزش صورت گرفت. طبق برنامه ریزی به عمل آمده مقرر است این دوره تا پایان یافتن آموزش همه مراحل پردازشی ادامه یابد.
نظر شما