توجه هرچه بیشتر به بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه

رئیس پارلمان بخش خصوصی تاکید کرد: باید در تدوین و تصویب بودجه و برنامه ششم توسعه، نظریات جدی اثرگذار و کارشناسی بخش خصوصی در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست امروز (یکشنبه 29 آذرماه) هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه گفت: باید مسیر اقتصاد ایران به سمت توسعه اقتصادی بخش خصوصی و استفاده از توان آن تعیین شود، به گونه‌ای که از اقتصاد وابسته به نفت هرچه بیشتر دوری شود.

وی به برخی مزیتهای برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: مزیتهایی در مجموعه آنچه که به عنوان پیش نویس برنامه ششم توسعه تدوین شده است، دیده می‌شود و برخی موارد اعلامی از سوی اتاق بازرگانی ایران در مصوبات گنجانده شده است.

جلال پور، هدفگذاری کاهش نیروی انسانی و تعداد ساختمانهای دولتی، کوچک کردن دولت به میزان 15 درصد، بهبود فضای کسب و کار، نگاه ویژه به بخش خصوصی و ممنوعیت شروع طرحهای عمرانی جدید را برخی از مزیتهای برنامه ششم توسعه دانست و تصریح کرد: با توجه به وضع رکود و شرائط نابسامان اقتصاد ایران محدودیتهایی برای منابع مالی پیش رو داریم که متاسفانه تحقق رشد 8 درصدی پیش بینی شده در این برنامه را با تردید مواجه می‌کند که دولت و مجلس باید به آن دقت کنند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: دلیل این که برنامه های قبلی توسعه کمتر از 30 درصد تحقق یافته‌اند، برنامه‌ریزیهای خوشبینانه‌ای بوده که دولتها در پیش نویس این برنامه ها لحاظ کرده بودند و امروز از دولت تدبیر و امید توقع می‌رود که با نگاه واقع بینانه به شرائط فعلی، آنچه را که در برنامه ششم می‌نویسند پیگیری کنند.

وی گفت: چگونگی کوچک شدن دولت، زمان و نحوه واگذاری سازمانها و ادارات باید شفاف شده و تقویت صادرات را که امروز اصل اول و اساسی برای اقتصاد کشور است، باید در برنامه ششم توسعه مدنظر قرار داد.

جلال پور با بیان این که این برنامه نباید همانند برنامه های قبلی در پایان 5 سال عمر خود رصد شود، عنوان کرد: بخش خصوصی آمادگی جدی دارد که در تجدیدنظر برنامه ششم توسعه مشارکت داشته باشد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی تاکید کرد: باید در تدوین و تصویب بودجه و برنامه ششم توسعه، نظریات جدی، اثرگذار و کارشناسی بخش خصوصی در نظر گرفته شود.

وی با بیان این که سر و صدای خصوصی سازی در کشور با حقایق آن همخوانی ندارد، افزود: همین میزان واگذاریها به بخش خصوصی این روزها در لبه تیغ انتقادات جدی قرار دارد، فعالان بخش خصوصی به قوانین کشور احترام می‌گذارند، توقع بر این است که قانونگذاران به قوانینی که خود تصویب کرده‌اند، احترام بگذارند.

جلال پور با اشاره به مصوبه اخیر کنگره آمریکا در خصوص محدودیت صدور ویزا برای افرادی که به ایران سفر می‌کنند، گفت: بیش از آن که این مصوبه به ما صدمه بزند به فعالان اقتصادی کشورهای گروه 1+5 و اعضای 38 کشور مشمول این مصوبه لطمه وارد خواهد کرد.

کد خبر 252104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =