به گزارش شانا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، روز گذشته (سهشنبه یکم دیماه) در نشست نقش مناطق آزاد در اقتصاد مقاومتی که در جزیره کیش برگزار شد، گفت: معتقدم ایران در آینده میتواند بخشی از اقتصاد جهان را به حرکت درآورد، زیرا دنیا به دنبال کانونهایی است که شرائط توسعه را داشته باشند تا به واسطه توسعه این کانونها بقیه مناطق جهان نیز توسعه یابند.
وی با اشاره به ظرفیتها و مزیتهای منحصر به فرد ایران افزود: ایران در منابع گاز رتبه نخست را دارد و سومین دارنده منابع نفت جهان است و علاوه بر آن از جمعیت بزرگ 80 میلیونی برخوردار است و با همه این امتیازها اگر با دنیا تعامل مثبت داشته باشیم و دیپلماسی عاقلانهای را در پیش بگیریم، ایران میتواند به کانون توسعه منطقه بدل شود.
جهانگیری ضرورت وجود یک اجماع سازنده را برای اداره مطلوب کشور مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: هنر دولت دکتر روحانی این بود که توانست در پیچیدهترین مسئله کشور که پرونده هستهای بود به گونهای عمل کند که یک انسجام و اجماع به وجود آید و همه در یک مسیر حرکت کنند.
معاون اول رئیس جمهوری ضرورت شکل گیری یک اجماع سازنده را برای پیشبرد اهداف اقتصادی مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: اگر بتوانیم نیروهای فعال کشور را حول یک سیاست واحد جمع کنیم، توسعه اتفاق خواهد افتاد.
وی با ابراز ناخرسندی از رأی منفی مجلس شورای اسلامی به ایجاد مناطق آزاد در برخی نقاط کشور که از سوی دولت پیشنهاد داده شده بود، گفت: دولت تصمیمهایی در جهت توسعه برخی مناطق نظیر زابل و بانه کردستان اتخاذ کرده بود که برای موافقت نکردن با این تصمیمها باید دلایل و توجیهات منطقی ارائه میشد.
جهانگیری افزود: مقام معظم رهبری نیز بر اهمیت مناطق آزاد در توسعه کشور تاکید کردهاند و توسعه سواحل مکران و جاسک نیز همواره مورد تاکید ایشان بوده است.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر این که رویکردهای اقتصاد مقاومتی باید در سازمانهای مناطق آزاد کشور جریان داشته باشد، تصریح کرد: مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد کشور باید 5 رویکرد اصلی اقتصاد مقاومتی را به صورت دقیق در این مناطق حاکم کنند.
وی عنوان کرد: بند یازدهم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به صورت ویژه به مناطق آزاد پرداخته است که میتواند توسعه عمل فعالیتها و حتی تعداد این مناطق را افزایش دهد.
جهانگیری ادامه داد: در مقطع فعلی و در دوران پساتحریم توسعه صادرات یکی از اولویتهای اصلی کشور است و لازم است برای تولیدات داخلی بازارهای جدید پیدا کنیم تا کارخانه ها و واحدهای تولیدی بتوانند با همه ظرفیت فعالیت کنند.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در مقطع فعلی مسئولیت مهمی بر دوش دارند و لازم است مقرراتی شفاف و راهکارهایی سازنده تدوین کنند که منجر به جذب سرمایه گذاران خارجی شود.
وی افزود: از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و نیز مدیران عامل این مناطق میخواهم به عنوان یک نیاز ضروری کشور، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را دنبال کرده و آن را در مناطق آزاد عملیاتی کنند.
جهانگیری گفت: یکی از کانونهایی که گویا به حیاط خلوت برخی افراد در سالهای گذشته بدل شده بود مناطق آزاد بود و گزارشهای تکان دهندهای از میزان فساد در این زمینه به دست ما رسیده است که ما مکلف هستیم از بیتالمال مسلمین حمایت و کارهای خلاف را اصلاح کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به گزارشی از رئیس کل بانک مرکزی به رئیس جمهوری در خصوص برداشت 17 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی و پرداخت آن به خزانه در سال 89 افزود: مگر هیچ مقامی میتواند دستور دهد که چنین پولی از بانک مرکزی که در حکم بیتالمال مسلمین است، برداشته شود و عامل تورم در کشور شود، رئیس جمهوری به معاون اول خود دستور داده است که این موضوع را بررسی کند و اگر به صورت غیرقانونی انجام شده پیگیری شود.
شایان ذکر است که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این نشست با تاکید بر این که توسعه گردشگری بدون توجه به مسائل زیست محیطی میسر نیست، گفت: توجه به حفاظت محیط زیست در مسائلی نظیر انرژی سبز، بازیافت و بهینه سازی مصرف انرژی اهمیت فراوانی دارد.
نظر شما