به گزارش شانا، محمود واعظی سه شنبه شب (یکم دیماه) در نشست مشترک تجاری و اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان در هتل پارس تبریز، اظهار کرد: موانع گذشته برای ایجاد روابط دوجانبه برطرف شده و این روابط برمبنای اراده و تصمیم مسئولان بلندپایه دو کشور که ارتباطات همه جانبه ایران و جمهوری آذربایجان را می خواهند استوار است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: سیاست و خواست دولت، همکاری نزدیک با همسایگان بخصوص کشورهای همسایه ای است که مشترکات دینی، مدنی و فرهنگی دارند و جمهوری آذربایجان جزو معدود کشورهایی است که از این نظربسیار به هم نزدیک هستیم.
واعظی تاکید کرد: باید از این فرصت استفاده کنیم و برای توسعه روابط بیشتر تلاش کنیم.
وی خاطر نشان کرد: سطح روابط سیاسی و امنیتی ایران و جمهوری آذربایجان در بهترین سطح قرار دارد و زیرساختهای اقتصادی برای توسعه روابط فراهم است.
وی تاکید کرد: انگیزه بسیار مناسب دو جانبه برای توسعه روابط وجود دارد و حضور دو وزیر از دو طرف عزم دو کشور را برای توسعه روابط نشان می دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فصل جدید توسعه روابط تجاری و صنعتی دوکشور باید هرچه سریعتر از استان آذربایجان شرقی آغاز شود و این روابط می تواند مبنای خوبی برای توسعه روابط خوب باجمهوری آذربایجان باشد.
واعظی اضافه کرد: ایران علاقمند است که در توسعه این نوع مناسبات گسترش روابط با کشورهای خارجی در تهران متمرکز نباشد و مایه خرسندی خواهد بود که در استانهای دیگر کشور نیز این نوع فعالیتها انجام شود.
رئیس کمیسیون مشترک ایران و آذربایجان، همچنین اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی در امر تجارت پیشینه بسیار غنی دارد که اگر وارد مناسبات و ارتباطات تجاری و اقتصادی با جمهوری آذربایجان شود در آینده روابط خوبی برقرار خواهد شد.
واعظی گفت: دولت معتقد است امور باید در دست بخش خصوصی باشد و ما تسهیلگر باشیم ،دولت نباید تصدیگری کند،تصمیمگیری، نظارت و حل مشکلات وظیفه ماست و اقتصاد مقاومتی نیز بر این اساس شکل گرفته است.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نشستهای کمیسیونهای مشترک دو کشور در روز دوشنبه و سه شنبه، اظهار کرد : بسیاری از موانع توسعه اقتصادی دوکشور ازجمله مشکلات بانکی جمهوری آذربایجان برطرف شد.
وی یادآور شد: مشکلات بانکی حل می شود، تصمیم گرفته ایم تبادل ریال و منات را در مبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور وارد کنیم و بانک ملی ایران در جمهوری آذربایجان فعال می شود.
وی فعال شدن گمرک، تسهیل حمل و نقل، روادید، تعرفه ها و ایجاد فضای رقابت با شرکتهای مستقر در جمهوری آذربایجان را از جمله برنامه های آینده ایران برشمرد.
واعظی تاکید کرد: همانطور که سرمایه گذاری تاجران جمهوری آذربایجان در ایران تضمین می شود، سرمایه گذاری و سرمایه تاجران ایرانی نیز باید در آن کشور توسط دولت آذربایجان تضمین شود.
وی یادآور شد: فضای همکاری بسیار گسترده ای برای تاجران آذربایجانی و ایرانی وجود دارد و این همکاریها موجب ایجاد زمینه های جدید همکاری با دیگر کشورها و توسعه روابط اقتصادی می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات گفت: امشب در واقع مقدمات کار برای توسعه بیشتر روابط اقتصادی و تجاری دو جانبه انجام می شود و حدود 2 ماه دیگر یک هیئت اقتصادی ایران به سرپرستی استاندار آذربایجان شرقی به باکو سفر می کند.
واعظی از اتاق بازرگانی باکو و تاجران آذربایجانی خواست تا بیشتر با قابلیتهای اقتصادی استان آذربایجان شرقی آشنا شوند.
حجم مبادلات تجاری ایران و جمهوری آذربایجان در بخش غیرنفتی به 500 میلیون دلار می رسد، اما در مجموع، حجم مبادلات تجاری دوکشور در بخش نفتی و غیرنفتی بیش از یک میلیارد دلار است.
نظر شما