براین اساس پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان قطب پژوهشی وزارتخانه روند تحقیق و پژوهش با محوریت بهینهسازی عملیاتی مصرف انرژی را در دستور کار خود قرار داده است.
تحلیل پینچ به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای انتگراسیون حرارتی، برای هدفگذاری و طراحی فرآیندهای پالایشگاهی بهکار برده می شود. امکانسنجی بهکارگیری پمپ حرارتی در یک فرآیند جداسازی از جمله مواردی است که می توان با استفاده از این فناوری به آن دست یافت. اصولاً یک پمپ حرارتی بهعنوان دستگاهی جهت بازیافت حرارت عمل می کند، به طوری که با دریافت مقداری انرژی، حرارت اتلافی دما پایین فرآیند را به یک حرارت مفید با دمایی بالاتر تبدیل می کند. با توجه به نیاز بسیار بالای انرژی در فرآیندهای جداسازی، استفاده از یک سیستم پمپ حرارتی جهت پمپ کردن حرارت از چگالنده به جوش آور برجها، می تواند منجر به کاهش مقادیر قابل توجهی از انرژی شود.
نتایج نشان می دهد که با بهکارگیری پمپ حرارتی در فرآیند جداسازی تصفیه گاز مایع پالایشگاه نفت تهران، 144 هزار دلار در سال صرفهجویی انرژی روی می دهد که زمان بازگشت سرمایه آن حدود چهار سال است. در کل این پیشنهاد حدود 22 درصد صرفه جویی انرژی به همراه خواهد داشت.
نظر شما