به گزارش خبرنگار شانا، رضا عبداللهی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه، صبح امروز (چهارشنبه، 16 دیماه) در دومین همایش ملی تفکر بسیجی، پژوهش و اقتصاد مقاومتی گفت: باید در عین حال که سهم خود را از بازار جهانی نفت پس میگیریم، وابستگی بودجه را به نفت نیز به شدت کاهش دهیم.
وی افزود: سرانه تولید نفت ایران نسبت به پیش از انقلاب اسلامی، به یک پنجم کاهش یافته است و نباید اجازه دهیم این روند ادامه یابد.
عبدالهی میانگین رشد اقتصادی کشور را در سالهای 58 تا 93، سه درصد عنوان کرد و افزود: این میزان رشد بدون در نظر گرفتن تاثیر رشد جمعیت است که با تاثیر رشد جمعیت، رشد اقتصادی کشور در این سالها صفر بوده است.
عضو کمیسیون برنامه وبودجه با یادآوری اینکه براساس سند چشم انداز، رشد اقتصادی کشور باید به هشت درصد برسد، تصریح کرد: درآمد سرانه کشورمان نیز از دو هزار و 818 دلار در سال 1355 به دو هزار و 858 دلار در سال 1393 رسیده که این افزایش اندک نشان میدهد درآمد سرانه ما نیز رشد مطلوبی نداشته است.
وی با اشاره به نرخ بیکاری دو رقمی و میانگین نرخ تورم 20 درصدی کشور در این سالها، ادامه داد: توجه به این شاخصها این پرسش را مطرح میکند که چرا با وجود ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب در بهمن ماه 1392، تاکنون اقدام جدی در مسیر اجرایی شدن این سیاستها صورت نگرفته است.
دوپینگ سنگین نفتی هم اقتصاد کشور را نجات نداد
عبداللهی با اشاره به بی توجهی به زیرساختها و الزامها گفت: همین میزان رشد اقتصادی سه درصدی در 36 سال گذشته نیز به برکت درآمدهای نفتی حاصل شد، به طوری که طی این سالها دو هزار و 115 میلیارد دلار از درآمدهای نفت وگاز در اقتصاد کشور هزینه شد.
عبدالهی با بیان اینکه این دوپینگ سنگین نفتی نتوانست اقتصاد کشور را نجات دهد، ادامه داد: چندی پیش در نامهای به مقامهای کشور با ارائه پیشنهادهایی بر ضرورت تغییر در رویهها به منظور تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برون رفت موانع موجود تاکید کردم.
وی درباره جزئیات این نامه گفت: اصل نخست برای تغییر در شرائط موجود عزم و اراده جدی و کافی است که متاسفانه در این سالها از آن برخوردار نبودهایم و دومین اصل نیز رسیدن به درک و فهم مشترک در میان اداره کنندگان اصلی کشور است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهارکرد: کل گردانندگان اصلی کشور بیش از دو هزار نفر نیستند و به این ترتیب ایجاد فهم مشترک و همپیمانی برای بهرهمندی از استعدادها و مباحث طبیعی کار دشواری نیست.
خودتحریمی بیش از تحریمهای خارجی مانع پیشرفت کشور است
عبداللهی با بیان این که کشور باید راهبرد روشنی برای ترسیم جایگاه خود در 50 سال آینده داشته باشد، تصریح کرد: اگرچه اکنون درآستانه ورود به دوره پساتحریم هستیم و لازم است از این فرصت برای جبران عقب ماندگیهای اقتصادی سالهای گذشته استفاده کنیم، اما باید بپذیریم برخی مباحث داخلی بیش از تحریمهای خارجی به روند پیشرفت کشور لطمه زده است.
باید برای از میان بردن اهمیت امضاهای طلایی فکری کرد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه طولانی بودن فرآیند امضا و عملی شدن قراردادها را مورد اشاره قرار داد و افزود: متاسفانه از بیم دستگاههای نظارتی، یک قرارداد تا زمانی که 20 یا 30 امضا نداشته باشد به مرحله اجرا نمیرسد که براین اساس باید برای از میان بردن اهمیت این امضاهای طلایی، فکری کنیم.
عبداللهی تاکید کرد: ما به دستگاههای نظارتی نیز تاکید کردیم که باید در کنار دستگاههای اجرایی باشند و نه در مقابل آنها.
وی با مطرح کردن این پرسش که چرا امضا در ایران این قدر قیمت دارد، ادامه داد: اینها مسائلی است که راه برون رفت آن را باید در داخل کشور جستجو کنیم.
اصل رقابت پذیری را در اقتصاد مقاومتی بپذیریم
عبداللهی عواملی مانند مباحث داخلی، فرآیند طولانی اخذ مجوز و رتبه بد کسب و کار را به عنوان موانع حضور سرمایهگذاران در کشور مورد اشاره قرار داد و افزود: اگرچه به همت دولت یازدهم رتبه کسب و کار از 152 به 118 کاهش یافته است، اما این رتبه کنونی نیز بیانگر فضای نامساعد اقتصادی برای فعالیت سرمایهگذاران است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه باید اصل رقابت پذیری را در اقتصاد مقاومتی بپذیریم، عنوان کرد: دقت داشته باشید که محدودیت سرمایه در همه جای دنیا ایجاب میکند کشورها حوزههای مشخصی را برای فعالیت اقتصادی و خودکفایی انتخاب کنند و این که اصرار داشته باشیم در همه حوزهها به خودکفایی برسیم سیاستی بسیار غلط است.
وی همچنین خواستار راهبری و مدیریت سرمایه شد و افزود: باید تنها در حوزههای سودده سرمایهگذاری کنیم، زیرا اخذ مالیات از سود میسر است.
نظر شما