ایران آماده میزبانی از بزرگترین کشتیهای نفتکش جهان شد

رئیس اداره عملیات صادرت شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: هم اکنون امکان پهلوگیری همزمان 9 کشتی نفتکش در پایانه خارک وجود دارد و حتی بزرگترین کشتیهای نفتکش با ظرفیت 360 هزار بشکه هم می توانند پهلوگیری کنند.

به گزارش شانا به نقل از روابط عمومی شرکت پایانه های نفتی ایران، غلامحسین گرامی درباره وضع آماده سازی بارانداز و تاسیسات پایانه خارک به عنوان بزرگترین پایانه صادرات نفت خام ایران در دوران پسا تحریم، افزود: در شرائط کنونی حدود 94 درصد نفت خام ایران از پایانه خارک به بازارهای جهانی صادر می شود.

گرامی با اعلام این که نفت تولیدی در مناطق نفتخیز از طریق پنج خط لوله زیردریایی 30 اینچ (سه خط)، 42 اینچ و 52 اینچ پس از پمپاژ از تلمبه خانه گوره به خارک ارسال می شود، ادامه داد: این نفت در مخازن 140 هزار تا یک میلیون بشکه ای ذخیره سازی می شود.

این مقام مسئول با یادآوری این که مخازن ذخیره سازی در پایانه خارک می تواند یک نوع نفت و برخی دو نوع نفت سبک و سنگین را در خود ذخیره سازی کنند، اظهارکرد: اکنون ظرفیت اسمی ذخیره سازی نفت خام در پایانه خارک 28 میلیون بشکه است.

وی درباره وضع پهلوگیری کشتیهای نفتکش در پایانه نفتی خارک، گفت: در ترمینال شرقی یا اسکله T به طور همزمان می توان شش کشتی نفتکش را پهلودهی کرد و به هر نفتکش به طور همزمان 67 هزار و  500 بشکه  نفت در ساعت انتقال داد.

گرامی با بیان این که در ترمینال شرقی یا اسکله T هر سه نوع نفت خام سبک، سنگین و فروزان را می توان بارگیری کرد، گفت: آبخور این لنگرگاه 21 متر بوده و کشتیهای نفتکش با ظرفیت 275 هزار تن می توانند پهلودهی شوند.

رئیس اداره عملیات صادرت شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: همچنین لنگرگاه غربی که تحت عنوان آذرپاد هم شناخته می شود، می تواند همزمان سه کشتی نفتکش بارگیری کند، و در مجموع در این لنگرگاه امکان تحویل 360 هزار بشکه نفت خام به سه کشتی نفتکش وجود دارد.

وی با یادآوری این که عمق آبخور بارانداز غربی پایانه نفتی خارک حدود 30 متر است، ادامه داد: از این رو امکان پهلودهی بزرگترین کشتیهای نفتکش در آن وجود دارد.

جزیره خارک از توابع شهرستان بوشهر در فاصله 57 کیلومتری شمال غرب بوشهر در آبهای خلیج فارس واقع است.

کد خبر 253006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =