ایران قدرتمند برای هیچ کشوری تهدید نیست

وزیر نفت با محکوم کردن حمله به سفارت عربستان گفت: ایران قدرتمند برای هیچ کشوری تهدید نیست.

به گزارش خبرنگار شانا، بیژن زنگنه صبح امروز (دوشنبه 21 دیماه) پیش از افتتاح رسمی فازهای 15 و 16 از سوی رئیس جمهوری درباره تنش ایران و عربستان و تأثیر آن بر صادرات نفت و گاز ایران گفت: ما نمی خواهیم در منطقه تنش وجود داشته باشد اما عده ای به دنبال تنش هستند.

وی با بیان این که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) براساس تنش زدایی کار شده و بزرگترین موفقیت سیاسی یکصدسال اخیر کشور است، تصریح کرد: هیچ اتفاقی در ابعاد برجام در عرصه سیاست و دیپلماسی کشور در یکصد سال اخیر رخ نداده است.

وزیر نفت با بیان این که ما این کارها را برای انجام زندگی در فضای صلح، دوستی و تعامل با دنیا انجام دادیم، اظهار کرد: در سیاستهای رسمی ایران آمده که ایران باید کشوری درونزا و برونگرا باشد که برونگرایی به معنای تعامل با دنیاست.

زنگنه با یادآوری این که پیش از شکل گیری برجام عده ای از شیاطین مانند رژیم صهیونیستی و برخی دیگر به دنبال جلوگیری از شکل گیری آن بودند، افزود: در این زمینه آنها پولهای زیادی خرج کرده و کارهای زیادی در حوزه اقتصاد انجام داده اند تا برجام شکل نگیرد اما موفق نشدند.

وی با بیان این که پس از تثبیت برجام عده ای تلاش کردند که این تفاهم به مرحله اجرایی نرسد و هم اکنون نیز به این تلاشها ادامه می دهند، گفت: اینگونه افراد فکر می کنند ایران برای آنها تهدید است در حالی که ایران قدرتمند تهدیدی برای کسی نیست.

وزیر نفت با بیان این که منافع ملی برای عده ای فرع است، در حالی که کشور و نظام مهم است، یادآور شد: این افراد به دنبال جمع آوری آرا برای خودشان هستند و منافع کشور برایشان مهم نیست که اینگونه افراد جوابشان را هفتم اسفندماه از مردم خواهند گرفت.

زنگنه با اشاره به این که چرا باید سفارتخانه عربستان را آتش بزنند تصریح کرد: شک ندارم پشت این کار دستهای نفوذی قرار داشته است که وزیر امور خارجه پشت پرده این اقدامها را تشریح خواهد کرد.

تولید روزانه 420 میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی

وزیر نفت درباره این که هم اکنون میزان تولید گاز ایران و قطر از میدان مشترک پارس جنوبی چه مقدار است، گفت: هم اکنون ایران روزانه 420 میلیون متر مکعب گاز از این میدان برداشت می کند و سهم قطر از این میدان نیز 700 میلیون متر مکعب است.

به گفته زنگنه، مقدار فروش ال ان جی قطر هم اکنون 20 درصد افت داشته است.

وی در این باره که برای تکمیل فازهای باقیمانده  پارس جنوبی به چه مقدار سرمایه گذاری نیاز است، اظهار کرد: کمتر از 10 میلیارد دلار برای تکمیل  شدن این فازها سرمایه گذاری نیاز است که در صورت تامین آن همه فازهای پارس جنوبی به جز بخشی از فاز 14 به بهره برداری می رسد.

زنگنه درباره این باره که برای تکمیل فازهای 15 و 16 پارس جنوبی چه مقدار تجهیزات از خارج از کشور وارد شده است، با تاکید بر این که 70 درصد تجهیزات استفاده شده در این فاز ساخت داخل است، تصریح کرد: لوله های درون چاهی، ماشینهای دوار و برخی از اقلام از کشورهای اروپای غربی وارد شده است.

زنگنه با بیان این که ساخت 10 قلم کالای راهبردی صنعت نفت در برنامه این وزراتخانه قرار دارد، افزود: قرارداد برخی از اقلام هم اکنون امضا شده است و با ساخت آن در کشور گام مهمی در ساخت تجهیزات صنعت نفت برداشته می شود.

اوپک را باید نگاه داشت

وزیر نفت در باره این که  سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) چگونه می تواند از یک نهاد تشریفاتی به یک سازمان تاثیرگذار در بازاز نفت تبدیل شود، گفت: هر تصمیمی در اوپک با اجماع گرفته می شود؛ متاسفانه در یک اشتباه تاریخی در سال 1391 سهمیه بندی اوپک برداشته شد و هم اکنون معیار مناسبی برای تخلف اعضا وجود ندارد.

وی با یادآوری این که ایران این تصمیم را در آن مقطع پذیرفت یادآور شد: باز گشت نظام سهمیه بندی در اوپک نیاز به اجماع دارد که زمان می برد و باید  صبر کرد.

زنگنه افزود: نشستهای اوپک در زمان جنگ هم برگزار شد و این سازمان به کار خود ادامه داد؛ هم اکنون نیز این سازمان وجود دارد و باید آن را نگه داشت.

وزیر نفت با بیان این که تصمیمهای اوپک در بالاترین سطح سیاسی کشورها گرفته می شود، درباره کاهش قیمت نفت گفت: عده ای تصمیم دارند قیمت نفت را پایین بیاورند و قیمت نفت هم اکنون در بازار در جهت نزولی مدیریت می شود.

اراده سیاسی عامل بی ثباتی بازار

وزیر نفت درباره صادرات گاز با افزایش تولید گاز در کشور گفت: اولویت ایران پس از مصرف داخلی صادرات گاز به کشورهای منطقه است که سبب ایجاد پیوستگی بین کشورها خواهد شد.

زنگنه در این باره که آیا درباره صادرات گاز از طریق خط لوله باکو – تفلیس- جیهان با آذربایجان مذاکراتی انجام شده است، گفت: بحث شده، اما تصمیم گرفته نشده است.

وی روابط ایران و آذربایجان را دوستانه و رو به گسترش عنوان کرد و افزود: دو کشور علاقه مند به همکاری در بخشهای نفت و گاز هستند و ایران آمادگی خود را برای سوآپ نفت این کشور اعلام کرده است.

وزیر نفت درباره قیمت جهانی گاز با اشاره بر این که قیمت گاز منطقه ای است و نه جهانی تصریح کرد: در دنیا تلاش می کنند قیمت نفت و گاز را از هم جدا کنند، اما هنوز این امکان فراهم نشده است.

وی با بیان این که پشت پرده کاهش جهانی قیمت نفت اراده سیاسی نهفته است، تاکید کرد: اراده سیاسی نمی گذارد قیمت نفت در بازار های جهانی به ثبات برسد.

وزیر نفت درباره انتقادهای مخالفان نسبت به قراردادهای جدید نفتی ایران (IPC) گفت: این قراردادها اجرا خواهد شد؛ انجام هر قانونی موافقان و مخالفانی دارد.

وی با تاکید بر این که کشور دارای قانون است و تصویب یک قانون با حداکثر آرا بدان معناست که می توان آن را اجرایی کرد، افزود: عده ای در کشور همیشه با برخی مسائل مخالف هستند که طبیعی است، اما این دلیل نمی شود که ما قانون را اجرا نکنیم.

زنگنه درباره این که کسری درآمد شرکت ملی نفت با توجه به کاهش قیمت نفت چگونه تامین خواهد شد، گفت: «دعا کنید»

وزیر نفت درباره این که چرا در جذب سرمایه گذاری خارجی مشکل داریم درحالی که امارات متحده عربی بیش از 100 میلیارد دلار توانسته جذب منابع مالی داشته باشد، تصریح کرد: «شما هفته گذشته را یادتان رفته است.»

وزیر نفت درباره سیاست کاهش نیاز به انرژی خاورمیانه از سوی غرب و عملی کردن تئوری استقلال نیم کره ای در سالهای اخیر افزود: غرب از سالهای گذشته به دنبال کاهش نیاز به منطقه جغرافیایی خاورمیانه بوده است، اما با کاهش نیاز غرب به این حوزه جغرافیایی که بیش از 60 درصد انرژی جهان را در خود دارد مصرف کنندگان دیگری جایگزین خواهند شد.

وی افزود: یک نویسنده آمریکایی گفته است چرا برای تامین امنیت این منطقه همواره ناوهای هواپیمابر آمریکا حضور داشته باشند، در حالی که کسانی که به انرژی این منطقه نیاز دارند باید امنیت آن را تامین کنند.

کد خبر 253152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =