کاهش 1.5 برابری فاصله برداشت از پارس جنوبی در مقایسه با قطر

مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس از کاهش فاصله ایران با قطر در برداشت از گاز میدان پارس جنوبی خبر داد و گفت: هم اکنون کاهش این فاصله به 1.5 برابر در مقایسه با پارسال رسیده است.

به گزارش خبرنگار شانا، علی اکبر شعبانپور دیشب ( دوشنبه، 21 دیماه) همزمان با افتتاح فازهای 15 و 16 پارس جنوبی با حضور در برنامه "تیتر امشب" که از شبکه خبر پخش می‌شد، جزئیات اجرای این مگاپروژه را که به عنوان ایرانی ترین پروژه نیز شناخته می شود،تشریح کرد. 

وی با بیان این‌که هم‌اکنون تولید گاز ایران از پارس جنوبی به 420 میلیون مترمکعب در روز رسیده است و برداشت قطر از میدان 650 میلیون مترمکعب است ادامه داد: پارسال قطریها 2.5 برابر ایران از این میدان برداشت می‌کردند که با راه‌اندازی 6 فاز در دولت یازدهم شاهد کم شدن این فاصله و رسیدن ایران به کاهش 1.5 برابری فاصله با آنها هستیم. 

به گفته شعبانپور اسفندماه پارسال فاز 12پارس جنوبی معادل سه فاز استاندارد به بهره‌برداری رسید و هم اکنون نیز فازهای 15 و 16  و همینطور یک فاز از فازهای 17 و 18در مدار تولید قرار گرفته است.

وی با اشاره به اجرای فازهای 15 و 16 در شرائط تحریم و رکود اقتصادی، افزود: با تشدید تحریمها از ورود کمپرسورهایی که خریداری شده بود، جلوگیری شد؛ با این حال با همکاری تیم کارفرما و پیمانکاران توانستیم با طراحی جدیدی که انجام دادیم نخستین ردیف شیرین سازی پالایشگاه را 17 آذرماه 92 وارد مدار کنیم که دستاورد بزرگی به شمار می آید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس هزینه اجرای فازهای 15 و 16 را در ابتدای عقد قرارداد (دیماه 1385)  2.99 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: با بازنگری در اجرای طرح، این هزینه به 5.5 میلیارد دلار افزایش یافت که این افزایش هزینه هم به دلیل تحریمها و بالا رفتن هزینه های خرید و تامین قطعات بوده است.

وی با اشاره به رکوردهایی که در بخش دریایی این پروژه به دست آمده است، افزود: احجام فعالیتهایی که در دریا انجام شده و کاری که پیمانکاران ایرانی در بخش دریا انجام داده‌اند، حاکی از توانمندی مهندسان کشورمان در اجرای عملیات در دریاست. 

شعبانپور حجم تاسیسات به کار رفته در این فازها را حدود 130 هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: 149 میلیون نفر ساعت از ابتدای اجرای این پروژه در آن کار شده است.

مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس با اشاره به اجرای هشت فاز دیگر در پارس جنوبی، افزود: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون شاهد بهره‌برداری از 6 فاز پارس جنوبی بوده‌ایم که به این ترتیب 16 فاز پارس جنوبی در مدار تولید قرار دارد. 

وی میزان درآمدزایی حاصل از اجرای فازهای 15 و 16 را از با احتساب نفت 40 دلاری و گاز 20 سنتی سالانه 2.6 میلیارد دلار و معادل یک درصد تولید ناخالص ملی اعلام و خاطرنشان کرد: در مدت زمان کمتر از دوسال شاهد بازگشت سرمایه این طرح خواهیم بود.

به گزارش شانا، دیروز ( دوشنبه، 21 دیماه) فازهای 15 و 16 پارس جنوبی با حضور رئیس جمهوری به عنوان ایرانی ترین پروژه افتتاح شد، اسفندماه پارسال هم فاز 12 پارس جنوبی معادل سه فاز استاندارد به بهره‌برداری رسید. 

هدف‌ از توسعه‌ فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی، تولید روزانه‌ ٥٦,٦ میلیون‌ مترمکعب‌ گاز طبیعی‌، ٧٥ هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی‌،٤٠٠ تن‌ گوگرد و تولید سالانه‌ ١.٠٥ میلیون‌ تن‌ گاز مایع "LPG" (پروپان و بوتان) و یک میلیون‌ تن‌ اتان‌ برای تامین‌ خوراک‌ واحدهای‌ پتروشیمی‌ است؛ با افتتاح این فازها پس از ٩ سال، روزانه ٢٠ میلیون دلار به درآمد ارزی کشور اضافه می شود.

کد خبر 253246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =