به گزارش خبرنگار شانا، بیژن زنگنه، بعد از ظهر امروز(سه شنبه، 22 دیماه) پس از دیدار با گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان در جمع خبرنگاران با بیان این که شرکتهای آلمانی در مذاکرات امروز توانایی خود را بیان کردند و طرف ایرانی نیز زمینه و فرصتهای همکاری را برای آنها تشریح کرد، گفت: شرکتهای آلمانی می توانند در بخش بالادستی نفت، پتروشیمی، پالایش و پخش و بهینه سازی مصرف انرژی حضور پیدا کنند.
وی با بیان این که شرکتهای آلمانی برای حضور در ایران باید شرکای ایرانی در کنار خود داشته باشند، تصریح کرد: دولت آلمان برای پوشش بیمه ای و بیمه فاینانسها باید کمکهای لازم را انجام دهند.
زنگنه با بیان این که این دیدار بیشتر جنبه آشنایی بامواضع یکدیگر بوده است، تصریح کرد: ایران از سرمایه گذاریهای خارجی بخصوص شرکتهای آلمانی استقبال می کند.
علاقمندی ژرمنها به توسعه میدانهای نفتی
وزیر نفت به سابقه همکاری ایران و آلمان در گذشته اشاره کرد و با بیان این که این کشور دارای شرکتهای توانمندی در بخشهای پتروشیمی و پالایش و پخش است، یادآور شد: شرکتهای آلمانی پیش از این در بخش بالادستی نفت حضورنداشتند، ولی به تازگی یکی از آنها برای حضور در توسعه میدانهای نفتی ایران ابراز تمایل کرده که ایران استقبال می کند.
وی با بیان این که میزان حضور آلمانیها در ایران تابع فاینانس و پوشش بیمه ای است که ارائه می دهند، دراین باره که پیش بینی شما از سرمایه گذاری آلمان در ایران چه رقمی است، اظهارکرد: نمی توان هم اکنون رقم دقیقی عنوان کرد چون کشورها در مرحله ارزیابی قراردارند؛ البته گفتنی است که آلمان برای حضور در ایران بسیار راغب است.
زنگنه با بیان این که ایران علاقمند به همکاری با آلمان، چین، روسیه و دیگر کشورهاست و در دوران جدید فعالیتهای خود را منحصر به یک کشور نمی کند، گفت: جاذبه طرحهای ایران زیاد است و شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری به ایران خواهند آمد.
وی با بیان این که تدبیر و اعتدال به عنوان دو روی یک سکه در موفقیت ایران و سرنوشت کشور نقش مهمی دارند، افزود: بالاترین داشته یک ملت تدبیر و مدیریت است، این که بتوان از ظرفیتهای موجود برای رفع بیکاری، فقر و ...چند برابر بهره برداری کرد.
به گفته وزیر نفت، قدرت سیاسی تابعی از قدرت اقتصادی است.
با تحصن کسی استخدام نمی شود
زنگنه با بیان این که حضور سرمایه گذاران خارجی در ایران به معنای کاهش اتکا به نیروهای توانمند داخلی نیست، گفت: با تکیه بر منابع داخلی و تعامل با شرکتهای خارجی می توان چند برابر از ظرفیتهای داخلی استفاده کرد که همه در چارچوب سیاست درونزایی و برونگرایی است که در اقتصاد مقاومتی آمده است.
وی درباره تحصن دانشجویان دانشگاه صنعت نفت و این که موضع وزارت نفت درباره استخدام آنها چیست، گفت: استخدام براساس نیاز است و با اعتصاب کسی استخدام نمی شود.
وزیر نفت مرحله دوم پس از نیاز را صلاحیت عنوان و تصریح کرد: افرادی که می خواهند استخدام شوند باید صلاحیت آنها در گزینش تایید شود و باید حداقل سوادی هم داشته باشند.
نظر شما