به گزارش خبرنگار شانا، عباس علی آبادی، مدیرعامل گروه مپنا امروز (شنبه، 26 دیماه) در نشست خبری ششمین کنفرانس صنعت نیروگاههای حرارتی که طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه 29 و 30 دیماه برگزار میشود، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مپنا در فازهای مختلف پارس جنوبی و دیگر بخشهای صنعت نفت با وزارت نفت همکاری میکند، تصریح کرد: برای حضور در فاز 11 پارس جنوبی مذاکراتی را با نفت آغاز کرده ایم که هنوز اقدام عملی در این باره صورت نگرفته است.
وی با بیان این که پیشنهادهای لازم را به وزارت نفت درباره اجرای فاز 11 ارائه کرده ایم، افزود: باتوجه به این که همکاری مپنا با وزارت نفت در بخشهای مختلف است، تاکنون مشکل جدی با این وزارتخانه نداشتهایم و امیدواریم در آینده هم نداشته باشیم.
علی آبادی با بیان اینکه امیدوارم طی روزهای آینده شاهد اجرای برجام باشیم، گفت: در چنین شرائطی باید تحلیلی از وضع موجود داشته باشیم و بدانیم کشور را چگونه مدیریت کنیم تا بتوانیم از دستاوردهای در دوران تحریم صیانت کنیم.
مدیرعامل گروه مپنا با بیان اینکه باید با تدبیر و رعایت ملاحظات این دوره جدید را آغاز کنیم، افزود: براین اساس ششمین کنفرانس نیروگاههای حرارتی با تکیه بر اقتصاد صنعت برق، مسائل فنی و نحوه همکاری با بنگاهها و موسسات بین المللی در دوران پساتحریم در روزهای آتی برگزار خواهد شد.
وی افزود: صنعت نفت وابسته به تحریم نیست؛ با این حال تحریمهای بین المللی سبب شد تا نتوانیم در مناقصه های بین المللی حضور داشته باشیم با این حال در حال حاضر موافقتنامه های همکاری با شرکتهای طراز اول بسته ایم و حتی به برخی کشورهای اروپایی نیز قطعه صادر می کنیم.
دبیر ششمین کنفرانس صنعت نیروگاههای حرارتی بقای صنعت برق را در گرو حمایتهای دولتی دانست و افزود: با توجه به قوانین موجود مبنی بر خصوصی سازی نیروگاهها و از سوی دیگر نقش مهم صنعت برق در زندگی و اقتصاد؛ چنانچه شفافیت لازم در این بخش به وجود نیاید می توان تهدید جدی در این بخش مشاهده کرد.
علی آبادی با اشاره به توانمندی ایران در ساخت نیروگاهها و همینطور دارا بودن منابع گازی برای تامین خوراک این نیروگاهها، تصریح کرد: می توانیم از فرصت بوجود آمده برای تامین نیاز برق کشورهای همسایه مانند پاکستان، افغانستان و همینطور همسایگان غربی کشورمان استفاده کنیم، در غیر اینصورت شاهد از دست دادن بازار برق این کشورها خواهیم بود.
وی افزود: از سوی دیگر چنانچه بتوانیم به طور همزمان به تولید برق و آب بپردازیم می توانیم استقرار جمعیت در سواحل جنوبی کشور را ممکن کنیم تا مشکلات کلان اقتصادی در این زمینه حل شود.
علی آبادی درباره جایگاه آینده نیروگاههای حرارتی در کشور نیز گفت: با توجه به پیش بینیهای انجام شده به عنوان یک کارشناس میگویم که تا 50 سال آینده نقش سایر انرژیهای تجدید پذیر در تولید انرژی بیش از 23 درصد نخواهد بود و نیروگاههای حرارتی همچنان تامین کننده اصلی برق خواهند بود.
مدیرعامل گروه مپنا با اشاره به مطالعه و تحقیقی که در این زمینه صورت گرفته است، ادامه داد: با این که استفاده از سوختهای دیگر نیز در دستور کار کشورها قرار گرفته است اما سوخت فسیلی تا سالها مهمان ما خواهد بود و برای تامین برق باید از آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون راندمان نیروگاههای سیکل ترکیبی در دنیا بیش از 60 درصد است، ادامه داد: گروه مپنا با ساخت توربین در کلاس F تلاش می کند تا راندمان تولید برق را ارتقا دهد اما برای اجرای این هدف نیازمند تامین سرمایه گذاری است.
مدیرعامل گروه مپنا یکی از دلایلی که این گروه صنعتی در ساخت توربینهای با راندمان بالا فعالیت گسترده ندارد را نداشتن منابع کافی مالی اعلام کرد و افزود: هر زمانی که وضع اقتصادی دولت بهبود یابد کمکهای صورت گرفته نیز در این زمینه افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه ایران در زمینه فناوری موجود در صنعت برق در بالاترین رده صنعتی جهان قرار داشته و در بخش فناوری توربین کلاس E (توربینهای زیر 200 مگاوات) و توربینهای کلاس زیر 100 مگاوات و 30 مگاوات، همان توربینهایی را می سازد که در دیگر کشورهای دنیا ساخته می شود.
دبیر ششمین کنفرانس صنعت نیروگاههای حرارتی افزود: براین اساس در کشور به لحاظ فنی مشکلی برای ارتقای راندمان نیروگاهها نداریم اما برای بازنشسته کردن نیروگاههای قدیمی و افزایش راندمان به سرمایه کافی نیاز داریم.
به گفته وی، هم اکنون مهمترین کار در ارتقای راندمان نیروگاهها تبدیل واحدهای گازی به سوخت ترکیبی است که در صورتی که 150 توربین با سوخت گاز به سوخت ترکیبی تبدیل شوند شاهد افزایش 50 درصدی راندمان نیروگاهها خواهیم بود.
علی آبادی مطالبات مپنا در از دولت را بالغ بر هفتهزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: اگر این مطالبات پرداخت شود، 17 واحد 160 مگاواتی با راندمان بالا وارد مدار می شود، ضمن این که بیش از 1.2 میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت.
وی تضمین سرمایهگذاری را یکی از اولویتهای مهم برای سرمایهگذاران داخلی در صنعت برق دانست و افزود: درحالی که به سرمایهگذاران خارجی تضمین بازگشت سرمایه داده می شود اما این اتفاق برای داخلی ها نمی افتد.
مدیرعامل گروه مپنا ادامه داد: چنانچه چرخه اقتصاد صنعت برق اصلاح شده و سرمایهگذار نیز از بازگشت اصل و فرع سرمایه خود اطمینان یابد؛ این آمادگی وجود دارد که از همین امروز به ساخت نیروگاههای با سوخت ترکیبی حرکت کرده و سرعت کارمان را افزایش دهیم.
نظر شما