کارآمدی نرم افزارEPAT در کاهش مصرف انرژی نیروگاهها اثبات شد

با بکارگیری نرم افزار پیشرفته EPAT در واحدهای صنعتی و نتایج حاصل از آن در کاهش شدت مصرف انرژی، کارآمدی این نرم‌افزار پیشرفته تخصصی که متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت آن را طراحی و پیاده سازی کرده اند، ‌اثبات شد.

به گزارش شانا، محمد ایازی رئیس پژوهشکده توسعه و بهینه سازی فناوریهای انرژی پژوهشگاه صنعت نفت به فرصتهای سرمایه‌گذاری در دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی کیش اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت انرژی و هزینه های آن و از سوی دیگر بالا بودن شدت مصرف انرژی در کشور، این پژوهشکده اقدام به توسعه نرم افزار EPAT کرده است.

وی تصریح کرد: این نرم‌افزار قابلیت بررسی عملکرد تجهیزات انرژی بر صنعتی نظیر مولدهای بخار، توربینهای گاز و بخار، فن، پمپ، کمپرسور و مبدلهای حرارتی را داراست.

ایازی با اشاره به این که این نرم‌افزار قادر به محاسبه خصوصیات ترمودینامیکی هوا، گازهای احتراقی، سوختهای مایع و گاز و همچنین آب و بخار با دقت بالاست، تصریح کرد: از دیگر قابلیتهای این نرم‌افزار، بررسی سناریوهای بهبود راندمان و کاهش اتلاف است.

وی به ماژولهای این نرم افزار اشاره کرد و افزود: بویلر، توربین بخار، توربین گاز، مبدل حرارتی و ... از ماژولهای این نرم افزار هستند و استانداردهای بکارگرفته شده نظیر ASMEPTC وBS ISO 9906 از استانداردهای معتبر دنیا به شمار می رود.

ایازی به کاربرد نرم افزار EPAT اشاره کرد و گفت: این نرم افزار در واحدهای صنعتی مختلف از جمله پتروشیمی و نیروگاهها استفاده شده که نتایج بسیار رضایت بخشی را به همراه داشته است.

وی تصریح کرد: برای نمونه ممیزی انرژی در نیروگاه منطقه 2 پتروشیمی شیراز انجام شد و نتایج نشان داد با بررسی توزیع بار توربینها و به دست آوردن حالت بهینه بدون هیچ گونه سرمایه گذاری، هزینه صرفه جویی حاصل از کاهش مصرف سوخت و بخار در سال 1389 حدود 600 میلیون تومان بوده است.

ایازی به دیگر نتایج این پروژه اشاره کرد و افزود: با استفاده از این نرم افزار میزان تولید برق منطقه 2 نیروگاه افزایش و تولید برق نیروگاه منطقه یک از مدار خارج شد که این امر موجب صرفه جویی حدود 1.5 میلیارد تومانی در سال شد.

وی خاطرنشان کرد: این نرم‌افزار همچنین در نیروگاه اسلام آباد اصفهان نصب و آموزش داده شد و هم اکنون کادر فنی نیروگاه بدون نیاز به شرکت‌های خارجی کلیه کارهای بررسی عملکرد خود را به کمک این نرم‌افزار انجام می‌دهند و در همین مسیر مدیر عامل این نیروگاه از پژوهشگاه به دلیل کارایی این نرم افزار قدردانی کرده است.

کد خبر 253536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =