شاهد رونق سرمایه گذاری و ارتقای مدیریت صاحبان صنایع خواهیم بود

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه با تشریح برنامه های وزارت نفت در بخش اقتصاد مقاومتی، برنامه های شرکت ملی نفت را در توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز، افزایش ضریب بازیافت نفت و... در سال 95 اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، غلامرضا منوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه و مشاور وزیر نفت شامگاه چهارشنبه (هشتم اردیبهشت ماه) در گفتگوی تلویزیونی که از شبکه تهران (شبکه پنج سیما) پخش شد، درباره اجرایی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی در وزارت نفت گفت: مجموعه فعالیتهای انجام شده در صنعت نفت هسمو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. 

وی با اشاره سیاستهای اقتصاد مقاومتی مبتنی بر درونزا و برونزا بودن اقتصاد، تصریح کرد: چنانچه به ظرفیت سازی، پویایی اقتصاد با اتکا به قابلیتهای داخلی، بهره وری منابع و بهبود مصرف انرژی توجه کنیم مشاهده خواهیم کرد همه این اولویتها در بخش انرژی به ویژه بخش نفت وگاز بسیار پرمعنا بوده و سهم بزرگی از اقتصاد را به خود اختصاص می دهد. 

مشاور وزیر نفت با اشاره به سهم عمده صنعت نفت در بخش مصرف داخلی انرژی و صادرات آن، اظهارکرد: اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بخش نفت وگاز علاوه بر این که سبب کارآمدی، بالندگی، شکوفایی و تحمل پذیری اقتصاد کشور در مقابل تلاطمهای جهانی می شود، بلکه در بخش ارتباط با همسایگان سبب برونزایی اقتصاد و اتکا به توان داخل خواهد شد. 

رونق سرمایه گذاری و انتقال فناوری با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی

منوچهری تصریح کرد: اکنون بخش نفت قابلیتهای بسیار خوبی در کشور دارد، به نحوی که در بخش ساخت تجهیزات با اجرایی شدن ساخت 10 قلم کالا در بخش تحقیقات و دانش با مشارکت دانشگاهها و مجموعه های تحقیقاتی در بخش بالادستی و در بخش پیمانکاری فعالیتهای EPC ( ساخت تجهیز، خرید، نصب و مهندسی) فعالیتهای قابل توجهی با حمایت وزارت نفت در حال انجام است. 

وی ادامه داد: در ارتباط با تحولات بین المللی نیز با آمدن شرکتهای صاحب فن و تکنولوژی، انتظار رونق مجددی را به لحاظ میزان سرمایه گذاری،  انتقال فناوری و ارتقای مدیریت در میان صاحبان صنعت در کشور داریم. 

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه با اشاره به تولید گاز از میدان پارس جنوبی از سال 1380، ادامه داد: با شروع تولید در پارس جنوبی شاهد جهشی در بخش فناوری، علمی، صنعتی و اقتصادی بودیم که اینک انتظار داریم جهش مجددی در صنعت نفت بوجود آید؛ زیرا ظرفیتهای نیروی انسانی برای این جهش در کشور وجود دارد. 

وی با بیان این که ایران به لحاظ ظرفیتهای زیرزمینی در حوزه انرژی مقام نخست دنیا را به خود اختصاص داده است، اعلام کرد: با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه های وزارت نفت در این راستا، امیدوارم بتوانیم به خوبی از این ذخایر بهره برداری کنیم.   

برنامه وزارت نفت برای توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز در سال 95 

وی درباره برنامه وزارت نفت در سال 95 برای توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز، اظهارکرد: در میدان گازی پارس جنوبی شاهد راه اندازی 5 فاز پارس جنوبی خواهیم بود که 120 میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز و 200 هزار بشکه در روز به تولید میعانات گازی اضافه خواهد شد.

وی تصریح کرد: امسال شاهد راه اندازی 5 فاز پارس جنوبی خواهیم بود این درحالی است که در هیچ مقطع تاریخی سابقه نداشته که در یکسال 5 فاز پارس جنوبی وارد مدار تولید شود.

مشاور وزیر نفت با اشاره به برنامه های شرکت ملی نفت برای توسعه میدانهای مشترک، ادامه داد: در میدانهای مربوط به فلات قاره فعال هستیم و پروژه های جدیدی نیز از سوی شرکت فلات قاره و پیمانکاران برای توسعه میدانهای مشترک این حوزه تعریف شده است.

وی با اشاره به مذاکره با هندیها برای توسعه میدان گازی فرزاد بی، تصریح کرد:  در حال حاضر نیز در حال تعریف پروژه هایی هستیم تا بتوانیم قراردادهایی را به صورت بلندمدت نهایی کنیم تا بتوانیم میدانها را به بهره برداری برسانیم. 

منوچهری درباره توسعه میدانهای غرب کارون که با عراق مشترک است نیز اظهارکرد: امسال 90 هزار بشکه به ظرفیت تولید میدانهای غرب کارون اضافه می شود.

وی تصریح کرد: همچنین هم اکنون در مراحل ابتدایی انجام مناقصه در برخی از میدانهای غرب کارون هستیم که اگر آنها نیز منتهی به قرارداد شوند شاهد افزایش ظرفیت تولید میدانهای غرب کارون خواهیم بود.

مشاور وزیر نفت اولویت شرکت نفت در واگذاریهای آینده را میدانهای مشترک اعلام و ابراز امیدواری کرد شرائط کشور به گونه ای باشد تا قراردادها در این بخش به سرانجام برسد، زیرا اجرای سیاستها در این بخش سبب تحول جدیدی در صنعت و اقتصاد کشور خواهد شد. 

ایجاد پارس جنوبی دوم در کشور با افزایش ضریب بازیافت در میدانهای قدیمی

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه با اشاره به برنامه های شرکت ملی نفت ایران برای افزایش ضریب بازیافت نفت، اظهارکرد: وزارت نفت توجه ویژه ای به افزایش ضریب بازیافت در میدانهای نفتی دارد، زیرا یکی از مشکلات عمده صنعت نفت در این بخش قرار دارد.

وی ادامه داد: ورود به بازارهای بین المللی و آمدن شرکتهای صاحب تکنولوژی به ایران، به شرکتهای داخلی کمک می کند تا در این صنعت جدید ورود کرده و بتوانیم ضریب بازیافت از میدانهای نفتی را افزایش دهیم.

منوچهری خاطرنشان کرد: چنانچه بتوانیم ضریب بازیافت در میدانهای قدیمی نفت را عملی کنیم مانند این است که پارس جنوبی دومی در کشور ایجاد می شود، زیرا ظرفیتها و قابلیتهای توسعه این بخش همانند میدان گازی پارس جنوبی است.

برنامه ریزی برای افزایش سهم شرکتهای داخلی در اجرای پروژه ها

وی ادامه داد: براین اساس تلاش می شود در همه برنامه ریزیهای انجام شده در این بخش سهم شرکتهای ایرانی در اجرای پروژه ها افزایش یابد، زیرا صنعت نفت صنعت بسته ای نیست و درهای این صنعت امروز به روی همه پیمانکاران، سازنده ها و دانشگاهها باز است و این امر نوید آینده بهتری را در قالب یک تعامل بین المللی خوب برای کشورمان می دهد. 

مشاور وزیر نفت با اشاره به عقب بودن صنعت نفت در برخی از زمینه ها از فناوریهای روز دنیا و تاکید بر جبران این عقب ماندگی، اظهار کرد: نیروی انسانی توانمند و فارغ التحصیلان خوش فکری در این زمینه داریم، منتهی باید این استعدادها در معرض کارآمدیهای جدید و راهکارهای جدید قرار بگیرند.  

توسعه صنعت نفت محدودیتی ندارد

وی با اشاره به ظرفیت فراوان اقتصاد، نفت و انرژی برای توسعه و چرخه های متعددی که از این محل ایجاد می شود، گفت: توسعه این بخشها ضمن این که اشتغال، فناوری، تولید ناخالص ملی و امنیت انرژی را برای کشورمان به دنبال دارد، سبب بالندگی ایران در ارتباط با همسایه ها و اقتصاد جهانی می شود. 

منوچهری با بیان این که صنعت نفت مرز و محدودیتی برای توسعه ندارد، ادامه داد: این صنعت همانند زنجیره ای است که هرچه توسعه و تکامل بیشتری یافته و از فناوریهای بالاتری استفاده کند، به همان میزان نیز محصولات با قیمت بالاتری تولید می کند، بنابراین توسعه این صنایع سبب رشد کشور می شود.

وی گفت: برای مثال اگر بتوانیم تولید گاز را در کشور بالا برده و صنایع انرژی بر را در خلیج فارس و حاشیه دریای عمان توسعه دهیم، می توانیم تمدن جدیدی تا عمق 100 کیلومتری خشکی با اتکا به این انرژی فراوان ایجاد کنیم.

ذخایر دریای خزر هنوز قطعی نیست

مشاور وزیر نفت درباره برنامه شرکت ملی نفت برای توسعه مخازن مشترک دریای خزر نیز اظهارکرد: هنوز ذخایر موجود در این دریا مشخص نشده است؛ ضمن این که حفاری دو حلقه چاه اکتشافی نیز برای تخمین میزان ذخایر این دریا کفایت نمی کند.

وی ادامه داد: البته رقمهایی حدود 40 میلیارد بشکه ذخایر نفتی در دریای خزر عنوان شده است که هنوز نسبت به آن مطمئن نیستیم، اما عزم وزارت نفت این است که در دوره جدید با کمک شرکتهای بین المللی که در آبهای عمیق کار کرده اند پروژه جدید تعریف کند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه سکوی البرز که در ایران ساخته شده و در مالکیت کشورمان است قابلیتهای بسیار خوبی در این زمینه دارد و کمک فراوانی را می تواند در این بخش  بکند.

کد خبر 259033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =