وی گفت: اگر نتوانستیم رشد اقتصادی سه درصد را ادامه دهیم اما رشد اقتصادی پارسال ادامه یافت و اگر تکانه های افت قیمت نفت نبود به رشد اقتصادی بالای پنج درصد دست پیدا می کردیم.
وی با بیان این که سرعت افزایش قیمتها در سال 92 به بیش از 40 درصد رسیده بود و در اسفند 94 به 11.4 درصد رسید اظهار کرد: تورم نقطه به نقطه در خرداد 92 که 40 درصد بود در اسفند ماه 94 به زیر هشت درصد رسید.
طیب نیا گفت: در بازار ارز نیز آرامش برقرار شده و سال های 90 و 91 و التهابات بازار ارز را فراموش نکرده ایم اما در سال 93 و 94 با افت شدید قیمت نفت درآمد ارزی کشور تنها چهار دهم درصد نسبت به سال 93 افزایش یافته است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کاهش یافته و وابستگی تجارت خارجی ما به درآمدهای نفت کاهش یافته است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: خصوصی سازی را به صورت جدی دنبال کردیم و واگذاری ها که در سال 93، 17 درصد بود در سال 94 به 100 درصد ارتقا پیدا کرد.
وی گفت: رشد هشت درصدی را در دستور کار قرار می دهیم که امیدواریم در سال 95 به رشد پنج درصدی دست یابیم. البته با دو مشکل عمده مواجهیم؛ یعنی بدهی دولت که حدود 540 هزار میلیارد تومان است که سود آن حدود 108 هزار میلیارد تومان می باشد باید پرداخت شود یعنی پنج برابر بودجه عمرانی کشور، دولت باید سود بدهی را پرداخت کند.
به گزارش ایرنا، طیب نیا با اشاره به روند تصویب لایحه بودجه سال 95 کل کشور در مجلس اظهار داشت: در تبصره 19 و 20 لایحه بودجه پیشنهاد کردیم که برای این مشکل دو راه حل منطقی پیش روی ما قرار دارد اما مجلس با آن مخالفت کرد و انتظار داریم در اولین مرحله لایحه ای که خدمت شما تقدیم می کنیم تا این دو چالش را رفع کند مورد تصویب قرار گیرد تا در سال 95 زمینه را برای خروج از رکود فراهم کنیم.
نظر شما