بسم الله الرحمن الرحیم
سه شنبه، ۲۰ بهمن ۱۳۸۸
2010 February 09
فارسی | English
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی
صفحه نخست | درباره ما | تماس با ما
SHANA RSS
 آخرین‌اخبار 
 نفت  گاز  پالایش و پخش  پتروشیمی  بین الملل  عکس  پایشگری 
با رفع مشکلات ترخیص کالا از گمرک ایتالیا
بخش نهایی طرح آماک تابستان امسال به بهره‌برداری می‌رسد

۱۰:۳۴ (سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۸۶)
اخبار مرتبط
» افتتاح رسمی ایستگاه تقویت فشار گاز مارون 3 در مناطق نفت خیز جنوب
» 500 میلیون دلار برای طرح آماک هزینه شده است
» افزایش ظرفیت استحصال گاز از طرح آماک تا 160 میلیون فوت مکعب
نسخه چاپی نسخه چاپی

مدیر عامل شرکت ایریتک از راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار آب تیمور در صورت ترخیص شیرآلات خریداری شده از گمرک ایتالیا در مرداد ماه سال جاری خبر داد.

مهندس فرهاد فرمانی، عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ایریتک در گفت‌وگو با خبرنگار شانا در باره پیشرفت پروژه آماک افزود: با راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار مارون ۳ و کوپال، این پروژه به ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی رسید و تنها راه‌اندازی ایستگاه آب‌تیمور باقی مانده است.

وی افزود: ۳۶ شیر مورد نیاز برای استفاده در پروژه آب ‌تیمور خریداری شده است که به دلایلی در گمرک ایتالیا باقی مانده و اجازه ترخیص نیافته‌اند.

فرمانی با تاکید بر این که منتظر نتیجه مذاکرات دو کشور برای رفع این مشکل هستیم، یادآور شد: در ایتالیا چهار سازمان شامل وزارت دفاع، پلیس، مرکز تجارت خارجی و گمرک آن کشور، کار صادرات کالا به ایران را نظارت و پیگیری می‌کنند که نامه‌نگاری با این سازمان ها انجام شده و منتظر نتیجه نهایی و پاسخ آنها هستیم.

وی پیشرفت فیزیکی پروژه آب‌تیمور راحدود 9/99 درصد عنوان کرد و افزود: اگر این شیرآلات وارد کشور شوند، می‌توان واحد آب‌تیمور را نیز وارد مدار تولید کرد.

فرمانی تصریح کرد: هم اکنون آب‌تیمور ۴۰ درصد تولید کامل خود را به بهره‌برداری رسانده است، اما بخشی از نقاط وابسته به این شیرآلات، معوق مانده‌اند و ایستگاه تقویت فشار فاز ۲ نیز با ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی، به دلیل همین مشکل تکمیل نشده است.

مدیر عامل شرکت ایریتک گفت: با انجام رایزنی‌ها، پیش‌بینی ما برای راه‌اندازی پروژه آب‌تیمور و تکمیل طرح آماک، اواخر مرداد ماه همین سال است.

فرمانی تصریح کرد: ارزش ریالی این شیرآلات شاید کمتر از ۱۰۰ هزار دلار باشد، اما زیانی که از ناحیه نبود این شیرآلات و در نتیجه نیمه‌کاره ماندن پروژه به کل طرح و در ادامه به کشور وارد می‌شود، بسیار بیشتر است.

وی همچنین اظهار داشت: بر اساس اعلام کارفرما، این پروژه بدون احتساب گازهای جمع‌آوری شده از میدان های کوپال و مارون حدود ۱۵۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد و اگر گاز همراه این دو میدان را نیز به آن بیفزاییم، از سوزانده شدن روزانه نزدیک به 8/6 میلیون متر مکعب گاز جلوگیری می‌‌شود که معادل ۲۱۰ میلیون دلار درآمد برای کشور حاصل می‌کند.

مهندس فرمانی تصریح کرد: از این 8/6 میلیون متر مکعب گاز جمع‌آوری شده در روز، 5/4 میلیون متر مکعب به متان تبدیل و در شبکه داخلی تزریق می‌شود و بقیه نیز به اتان و در پتروشیمی‌ها به پروپان و بوتان تبدیل خواهد شد.

وی با بیان این که ظرفیت اسمی ایجادشده در این طرح، بسیار بیشتر از ظرفیت در حال بهره‌برداری است، تصریح کرد: به علت محدودیت گاز ورودی به ایستگاه های تقویت فشار، تقریبا ۸۰ درصد ظرفیت وارد مدار می‌شود که اگر گاز می‌رسید، رقم ها بسیار متفاوت‌تر بود.

 نظر شما درباره خبر 
نام :
پست الکترونیک :

لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)



 

Powered By RadCom