بسم الله الرحمن الرحیم
پنج شنبه، ۱۸ شهریور ۱۳۸۹
2010 September 09
فارسی | English
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی
صفحه نخست | درباره ما | تماس با ما
SHANA RSS
 آخرین‌اخبار 
 نفت  گاز  پالایش و پخش  پتروشیمی  بین الملل  عکس  پایشگری 
با هدف ازدیاد برداشت نفت و گاز انجام شد:
مطالعه شیوه های تزریق گاز و آب در برخی مخازن نفتی کشور

۱۰:۲۰ (سه شنبه ۱ آبان ۱۳۸۶)
اخبار مرتبط
» ایرنا:‬عملیات احداث خط لوله گاز تزریقی پازنان گچساران‌ انجام شد
» گاز فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی به طور کامل به تزریق اختصاص یافت
» بررسی برنامه‌های وزارت نفت در تزریق گاز به میدان های نفتی
نسخه چاپی نسخه چاپی

رئیس مرکز مطالعات ازدیاد برداشت نفت و گاز گفت: شیوه های گوناگون تزریق گاز به مخازن انتخابی، همچنین برنامه تحقیقاتی در باره تزریق متناوب آب و گاز به وزارت نفت پیشنهاد شده است.

رئیس مرکز مطالعات ازدیاد برداشت نفت و گاز در پژوهشگاه صنعت نفت در باره طرح های ازدیاد برداشت از منابع انرژی به خبرنگار شانا گفت: تزریق گاز به مخازن نفت سبک و سنگین، همچنین مطالعه آزمایشگاهی شیوه های مختلف تزریق گاز به مخازن انتخابی به انجام رسیده است.

دکتر جمشید رودساز گفت: در انتخاب شیوه ازدیاد برداشت برای یک مخزن نفت سبک یا سنگین، عوامل متفاوتی مانند خصوصیات سنگ، سیال مخزن، نوع رانش نفت مخزن و اقتصادی بودن شیوه با توجه به منابع موجود را باید در نظر گرفت تا بتوان بیشترین بازیافت نفت را از مخزن داشت.

وی تصریح کرد: عوامل متفاوتی شیوه ازدیاد برداشت از یک مخزن را کنترل می کند و هر مخزن شیوه خاصی برای ازدیاد برداشت دارد که می توان همه آنها را در یک مخزن بررسی و شیوه مناسب را برگزید.

رودساز ادامه داد: برای مثال در تزریق آب به مخازن کربناته، عواملی مانند ترشوندگی، تراوایی سنگ مخزن، همچنین تجانس آب های تزریقی به هنگام تزریق آب در بخش آبده مخزن محدودیت هایی ایجاد می کند، اما در تزریق گاز، محدودیت کمتری وجود دارد و چنانچه منابع گاز طبیعی زیادی در اختیار داشته باشیم، ‌تزریق گاز در این گونه مخازن مناسب است.

رودساز در پایان تاکید کرد: در کشورهای نفت خیز، طرح های تحقیقاتی بسیاری در زمینه تزریق گاز به ویژه تزریق گازهای غیرهیدروکربنی در مخازن نفت سبک و سنگین اجرا شده که ضریب بازیافت نفت مخازن یادشده را به شدت افزایش داده است؛ از این رو بهره گیری از این شیوه و کاربست آن در چاه های کشور می تواند بسیار کارساز و ارزشمند باشد.

 نظر شما درباره خبر 
نام :
پست الکترونیک :

لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)



 

Powered By RadCom