بسم الله الرحمن الرحیم
پنج شنبه، ۲۰ بهمن ۱۳۹۰
2012 February 09
فارسی | English
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی
صفحه نخست | درباره ما | تماس با ما
SHANA RSS
 آخرین‌اخبار 
 نفت  گاز  پالایش و پخش  پتروشیمی  بین الملل  عکس  پایشگری 
نشریات هندی نوشتند:
ناکامی دیپلماسی هند در بدست آوردن قراردادهای نفتی و گازی ایران

۱۶:۴۰ (یکشنبه ۱۲ مهر ۱۳۸۸)
اخبار مرتبط
» افزایش واردات نفت ریلاینس هند در اوت امسال
» ناکامی دیپلماسی نفتی هند در توسعه میدان آزادگان جنوبی ایران
» علاقه مندی دهلی نو به همکاری با ایران در بخش انرژی
نسخه چاپی نسخه چاپی

شانا_ گروه بین‌الملل: نشریات هندی گزارش دادند واگذاری قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی ایران به چین ناکامی دیپلماسی نفتی هند را به همراه داشت اما تکرار این ناکامی ها به پایان نرسیده است.

به گزارش اکونومیک تایمز از دهلی نو، دیپلماسی هند در قبال ایران که با امضای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان با شرکای چین در هفته گذشته دچار شکست شده بود این بار با خطر از دست دادن یک پروژه گازی در این کشور روبرو است.

یک مقام آگاه امروز به اکونومیک اعلام کرد بعد از امضای قرارداد توسعه میدان آزادگان با چینی‌ها، ایران سهام 60 درصدی شرکت سرمایه گذاری مشترک او.ان.جی.سی هندوجا در فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی خلیج فارس را نیز کاهش داده است.

ایران سال گذشته قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی و فاز 12 پارس جنوبی را به شرکت دولتی او.ان.جی.سی و شرکت هندوجا اعطا کرد که از آن زمان تا کنون و با گذشت حدود 21 ماه از امضای قرارداد، هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است و دولت ایران مسئولیت این امر را متوجه طرف هندی می‌داند.

بنابراین ایران هفته گذشته قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان را که در مرز عراق قرار گرفته به شرکت سی.ان.پی.سی چین اعطا کرد. ایران همچنین یک سوم از سهم وعده داده شده به هندی ها در مورد فاز 12 پارس جنوبی را به شرکت دولتی نفت آنگولا سوناگول واگذار کرده است.

قرارداد مشارکت شرکت ملی نفت چین (سی.ان.پی.سی) در توسعه میدان آزادگان جنوبی با انتقال 70 درصد از سهام شرکت نیکو به آن شرکت پس از شش ماه مذاکره یک شنبه گذشته (5 مهر ) در لوزان سوئیس به امضا رسید.

به گفته این مقام آگاه تاکنون قراردادی با سوناگول در این زمینه امضاء نشده اما ایران با امضای  قراردادی 10 درصد سهام این میدان را به شرکت پی.دی.وی.اس.ای ونزوئلا واگذار کرده و چگونگی اعطای سهام به شرکت او.ام.وی اتریش نیز در دست بررسی است.

بنا بر این گزارش، در حالی که ایران معتقد است دهلی نو به دلیل فشارهای امریکا در مورد همکاری نفتی با ایران تردید دارد که مورلی دئورا وزیر نفت هند تاکید کرده است دولت هند اهمیت فوق العاده ای برای روابط با ایران قائل است و پروژه های انرژی در این کشور را دنبال می کند.

 نظر شما درباره خبر 
نام :
پست الکترونیک :

لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)



 

Powered By RadCom