بسم الله الرحمن الرحیم
پنج شنبه، ۲۰ بهمن ۱۳۹۰
2012 February 09
فارسی | English
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی
صفحه نخست | درباره ما | تماس با ما
SHANA RSS
 آخرین‌اخبار 
 نفت  گاز  پالایش و پخش  پتروشیمی  بین الملل  عکس  پایشگری 

دبیر کل اوپک‌: هیچ مذاکره ای برای جایگزینی دلار صورت نگرفته است

۱۲:۲۶ (چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۸۸)
اخبار مرتبط
» بی ثباتی بهای نفت و نقش دلار
» اوپک تمایلی به بازگشت بهای نفت به 100 دلار ندارد
» افت ارزش دلار عامل افزایش های اخیر قیمت نفت است
نسخه چاپی نسخه چاپی

شانا_ گروه بین ‌الملل: دبیر کل اوپک گفت: تا کنون هیچ اقدامی برای جایگزینی دلار در معاملات نفتی اوپک صورت نگرفته است.

به گزارش رویترز، عبدالله سالم البدری، دبیر کل اوپک روز دوشنبه گفت: تا کنون هیچ حرکتی برای حذف دلار از معاملات بین‌المللی نفتی صورت نگرفته است.

وی در این باره که آیا وی از وقوع اقدام هایی برای حذف دلار آگاهی داشته است، به خبرنگار رویترز گفت: هرگز؛ این که کشورها چه ارزی را برای مبادلات خود برگزینند 100 درصد به سیاست گذاری های هر کشور بستگی دارد.

روزنامه ایندیپندنت در شماره روز 14 مهر خود از انجام مذاکرات محرمانه میان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با مسئولان دیگر کشورهای خارج از منطقه برای خروج دلار از معاملات نفتی و جاگزین کردن یک سبد ارزی دیگر خبر داد، اما این گزارش از سوی نمایندگان کشور های قطر، کویت، روسیه، چین، عربستان و امارات تکذیب شد.

ایران اولین کشوری است که طرح جایگزینی دلار با ارزهای دیگر از جمله یورو را ارائه داده است؛ این کشور با توجه به نوسان دلار آمریکا در سال های اخیر و تضعیف آن تصمیم گرفت تا در مبادلات بین المللی خود میزان کمتری از دلار را به عنوان درآمد دریافت کند و از مشتریان خود خواست تا این تغییر ارزی را انجام دهند؛ هم اکنون ایران بیشتر نفت خود را در قبال دریافت یورو عرضه می کند.

البدری با تاکید بر این که مسئله انتخاب نوع ارز مبادلاتی در بازار نفت، مربوط به سیاست‌های خود کشور تولید کننده است، تصریح کرد: این موضوع در حیطه وظایف سازمان نیست.

وی یادآوری کرد: تضعیف ارزش دلار نیز برای کشورهای صادر کننده نفت نگران کننده است.

چندی پیش البدری اعلام کرده بود: احتمال دارد با توجه به کاهش ارزش دلار، این سازمان در یک دهه آینده یورو را جایگزین دلار در معاملات نفتی خود کند.

 نظر شما درباره خبر 
نام :
پست الکترونیک :

لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)



 

Powered By RadCom