عباس حاجی قاسمی در گفتوگو با خبرنگار شانا افزود: نصب جکت فاز 16 در موقعیت این فاز در آبهای پارس جنوبی انجام و به کارفرما تحویل شد؛ هماکنون عملیات حفاری فاز 16 پارس جنوبی می تواند از سوی پیمانکار مربوط آغاز شود.
وی با بیان این که عملیات به آب اندازی و عمودسازی جکت فاز 15 پارس جنوبی نیز هفته گذشته انجام شد، اظهار داشت: عملیات شمع (Pile) کوبی این پایه سکو از روز گذشته (جمعه 20 آذر) آغاز شده است و پیشبینی میشود عملیات نصب این جکت نیز تا یک ماه آینده انجام و تحویل کارفرما شود.
حاجی قاسمی همچنین تصریح کرد: هم اکنون پیشرفت فیزیکی بخش سکوهای فازهای 15 و 16 پارس جنوبی 71/23 درصد و پیشرفت خط لوله این دو فاز 55/74 درصد است.
وی با بیان این که کشش خطوط لوله دریا به خشکی (Shore pulling) این دو فاز انجام شده است، توضیح داد: هم اکنون شناور سی مستر ادامه عملیات لوله گذاری فاز 15 را در دست اجرا دارد و تاکنون بیش از 52 کیلومتر لوله گذاری شده است.
مدیر بخش دریایی پروژه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی با اشاره به مشکلات مالی پیش روی این پروژه یادآور شد: شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران (IOEC) تلاش کرده است تا با استفاده از اعتبار خود مانع از تأخیر در اجرای این پروژه شود، با این حال ادامه مطلوب عملیات اجرایی طرح توسعه این دو فاز، نیازمند حمایتهای مالی کارفرما و تزریق منابع مالی جدید به پروژه است.
طرح توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی یکی از اولویت های اصلی وزارت نفت است و پیش بینی می شود پس از راه اندازی فازهای 9 و 10 پارس جنوبی، گاز تولید شده و محصولات این طرح به شبکه متصل و وارد بازار شود تا هم کمبود گاز شبکه برای سال های آتی برطرف شود و هم با فروش آن حجم صادرات کشور افزایش یابد و افزون بر آن بتوان از فرار گاز به سمت همسایه جنوبی (قطر) و شریک مخازن پارس جنوبی جلوگیری کرد.
هم اکنون افزون بر دو سال و نیم از آغاز اجرای طرح توسعه مراحل 15 و 16 پارس جنوبی می گذرد، مبلغ قرارداد این پروژه در بخش دریا حدود 483 میلیون دلار است که با توجه به قدیمی بودن قیمت ها و افزایش قیمت های خرید و اجرا، افزایش رقم قرارداد در دست بررسی است.
طرح توسعه فازهای 15و 16 میدان گازی پارس جنوبی که مشابه فازهای 17 و 18 این میدان است، با هدف برداشت روزانه 56 میلیون و 600 هزار مترمکعب گاز از مخزن و تولید 50 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تصفیه شده و سالانه یک میلیون تن اتان و یک میلیون و 50 هزار تن گاز مایع از هر یک از این فازها اجرا خواهد شد.
تولید روزانه 80 هزار بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد، از دیگر هدف های توسعه این فازها اعلام شده است.