به گزارش رویترز، سخنگوی شرکت گاز پی.جی.ان.آی.جی لهستان روز گذشته (15 دی) اظهار کرد: با وجود نبود توافق جدید گازی میان مسکو و ورشو به منظور تضمین عرضه کافی گاز، صادرات گاز روسیه به لهستان از دوشنبه گذشته (14 دی) افزایش یافته است.
لهستان تا کنون موفق به امضای قرارداد جدید گازی با روسیه به منظور رفع کمبود دو میلیارد و 500 میلیون متر مکعبی گاز خود نشده است، زیرا پیش تر این دو کشور درباره جزئیات قرارداد به توافق نرسیده بودند.
جوآنا زاکرزوسکا در این باره گفت: ما در حال دریافت نزدیک به 10 میلیون متر مکعب گاز در روز بیش از دسامبر گذشته هستیم و این برابر حجمی است که در صورت انعقاد قرارداد جدیدی از روسیه دریافت می کردیم.
دسامبر گذشته لهستان و روسیه قراردادی را برای واردات 10 میلیارد و 300 میلیون متر مکعب گاز در سال منعقد کردند، اما دولت لهستان، به دلیل عدم توافق در باره تعرفه ترانزیت گاز روس از طریق لهستان، از تصویب این قرارداد خودداری کرد.
بر پایه این گزارش، سطوح ذخیره سازی گاز در سال جاری میلادی بسیار کمتر است و آب و هوای سرد زمستان خطر اختلال در روند عرضه را افزایش داده است، اما افزایش عرضه باید به کاهش این خطر، کمک کند.
عرضه گاز به اتحادیه اروپا در زمستان سال 2006 و 2009 به دلیل کشمکش گازی میان روسیه و اوکراین، متوقف شد. یک پنجم گاز صادراتی روسیه، بزرگ ترین تولید کننده نفت و گاز جهان، از طریق خط لوله اوکراین به اروپا صادر می شود.
لهستان نزدیک به دو سوم گاز خود را از روسیه وارد می کند. این کشور به دلیل امضا نکردن قرارداد گازی جدید با روسیه، از سال جاری میلادی، با کمبود سالانه دو میلیارد و 500 میلیون متر مکعب گاز رو به رو خواهد شد.