بسم الله الرحمن الرحیم
پنج شنبه، ۲۰ بهمن ۱۳۹۰
2012 February 09
فارسی | English
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی
صفحه نخست | درباره ما | تماس با ما
SHANA RSS
 آخرین‌اخبار 
 نفت  گاز  پالایش و پخش  پتروشیمی  بین الملل  عکس  پایشگری 
معاون مهندسی نفت مدیریت امور فنی مناطق نفت خیز جنوب:
عملیات حفاری نخستین چاه در مخزن خامی میدان آغاجاری با موفقیت انجام شد

۱۵:۰۶ (سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۸۸)
اخبار مرتبط
نسخه چاپی نسخه چاپی

اهواز _ شانا _ گروه نفت: معاون مهندسی نفت مدیریت امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: عملیات حفاری نخستین چاه در مخزن خامی میدان آغاجاری با موفقیت انجام شده و این چاه به تولید رسیده است.

حمید دریس در گفت‌وگو با خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب، افزود: حفاری چاه 187 آغاجاری با هدف توصیف سازندهای مخزن خامی و تعیین محدوده این مخزن گازی، شناخت بهتر سنگ مخزن و تولید گاز از اردیبهشت سال جاری آغاز شده بود.

 

وی اظهار داشت: هم اکنون این چاه پس از حفاری تا عمق مورد نظر، انجام لایه آزمایی، راندن رشته تکمیلی استاندارد چاه و تکمیل در سازند فهلیان به جریان افتاد و به عنوان نخستین چاه تولیدی مخزن خامی میدان آغاجاری آماده بهره برداری شده است.

 

دریس یادآور شد: نخستین چاه مخزن خامی میدان آغاجاری در سال 1354 حفاری و به دلیل مانده گذاری و عدم دستیابی به اهداف مورد اشاره در لایه های بالاتر مسدود شد.

 

به گزارش شانا ، مخازن خامی عمیق ترین و پرفشار ترین مخازن هیدروکربوری ایران به شمار می آید و حفاری در این مخازن که بیشتر ًگازی هستند از حساسیت و اهمیت قابل توجهی برخوردار است و به دانش و تجربه کافی نیاز دارد.

 

میدان آغاجاری در یک صد کیلومتری جنوب شرقی اهواز و در محدوده عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری قرار دارد.

 

مخزن آسماری این میدان در سال 1315 کشف شد و از سال 1317 به بهره برداری رسید و سال ها تولید کننده عمده نفت ایران بود.

 

هم اکنون تولید نفت از میدان آغاجاری حدود 140 هزار بشکه است و پیش بینی می شود با تداوم تزریق گاز به این مخزن افزایش یابد.

 نظر شما درباره خبر 
نام :
پست الکترونیک :

لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)



 

Powered By RadCom