به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه کی یف پست اوکراین، کریس ویفر، رئیس بانک اورال سیب مستقر در مسکو گفت: بدیهی است که اجرای خط لوله گازی نابوکو در صورتی انجام می شود که از ذخایر گازی ایران استفاده شود.
به گفته ویفر، اجرای خط لوله گازی نابوکو بدون حضور ایران امکان پذیر نیست.
این سخنان در حالی مطرح می شود که موسسه تحقیقاتی ریسرچ اند مارکتز چندی پیش در گزارشی اعلام کرده بود: اروپا به دنبال واردات گاز از ایران و کشورهای آسیای میانه است.
در پی تلاش ها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، به نظر می رسد که گاز طبیعی یک منبع بسیار مهم، سنتی و کارآمد در میان سوخت های پاک به شمار می رود و همزمان با آن، تولید گاز اتحادیه اروپا در حال کاهش است و این موضوع، افزایش پیایی واردات این ماده را از سوی کشورهای عضو این اتحادیه به همراه خواهد داشت.
بدیهی است که این موضوع توسعه همکاری های سازنده میان شرکای سنتی را در بخش گاز شامل نمی شود و اتحادیه اروپا با تشکیل کریدور جنوبی نابوکو به دنبال واردات گاز از حوزه دریای خزر، آسیای مرکزی و خاورمیانه به ویژه ایران است.
پروژه نابوکو به رهبری شرکت او.ام.وی اتریش به دنبال دستیابی به گاز کشورهای ایران، ترکمنستان، آذربایجان و عراق برای کاهش وابستگی اروپا به واردات این ماده از روسیه است.
در کنسرسیوم نابوکو، شرکتهای او.ام.وی اتریش، ام.او.ال مجارستان، بلغارگاز بلغارستان، ترانسگاز رومانی، بوتاش ترکیه و شرکتآر.دبلیو.یی آلمان هر یک با 67/16 درصد سهم مشارکت دارند.
خط لوله نابوکو به طول سه هزار و 300 کیلومتر، ظرفیت انتقال سالانه 31 میلیارد متر مکعب گاز را خواهد داشت.