به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکت دولتی گازپروم روسیه اعلام کرد: میزان صادرات گاز آذربایجان به روسیه در سال آینده میلادی به دو میلیارد متر مکعب می رسد و این میزان در سال 2012 از آن رقم نیز فراتر می رود.
توافق نامه افزایش صادرات گاز باکو به مسکو در حاشیه دیدار دیمیتری مدودوف، رئیس جمهوری روسیه، از جمهوری آذربایجان امضا شد.
گازپروم در بیانیه ای اعلام کرد: این شرکت و شرکت دولتی نفت آذربایجان (سوکار) با افزودن یک ضمیمه به قرارداد کنونی خرید گاز روسیه از آذربایجان، توافق کردند رقم صادرات گاز باکو به مسکو از سال 2011 میلادی به سالانه دو میلیارد متر مکعب می رسد.
همچنین در این بیانیه آمده است که صادرات گاز اذربایجان به روسیه در سال 2012 میلادی از دو میلیارد متر مکعب نیز فراتر می رود.
الکسی میلر، مدیر اجرایی شرکت گازپروم در این بیانیه اعلام کرده است: این موضوع برای همگان روشن است که روسیه مسیری مورد اطمینان و ایمن برای انتقال گاز آذربایجان به بازارهای جهانی است.
بر پایه این گزارش، یک ضمیمه افزایش صادرات گاز آذربایجان به روسیه نیز در سال 2009 به قرارداد کنونی میان گازپروم و سوکار افزوده شده بود و بر اساس آن صادرات گاز باکو به مسکو از 500 میلیون متر مکعب به یک میلیارد افزایش یافت.
با امضای توافق نامه گازی میان گازپروم و سوکار احتمال می رود سرانجام خط لوله لوله گازی نوباکو که قرار است بخشی از گاز مورد نیاز آن از سوی آذربایجان تامین شود، از دریافت گاز باکو محروم بماند.
خط لوله گازی نابوکو قرار است بدون اتکا به روسیه، گاز منطقه دریای خزر را با عبور از آذربایجان، گرجستان، ترکیه و بلغارستان به اروپای غربی انتقال دهد.
در کنسرسیوم نابوکو،شرکتهای او.ام.وی اتریش، ام.او.ال مجارستان، بلغارگاز بلغارستان، ترانسگاز رومانی، بوتاش ترکیه و شرکت آر.دبلیو.یی آلمان هر کدام با 67/16 درصد سهم مشارکت دارند.
خط لوله نابوکو به طول سه هزار و 300 کیلومتر، ظرفیت انتقال سالانه 31 میلیارد متر مکعب گاز را خواهد داشت.