به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری اینترفاکس از ریاض، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان آل سعود، معاون وزیر نفت عربستان، گفت که کشورهای مصرف کننده می دانند که باید در زمینه عرضه گازبه اروپا با روسیه و درزمینه ثبات عرضه نفت با عربستان همکاری کنند.
وی دراین گفت وگوافزود: در همین حال کشورهای تولید کننده نمی توانند بخش نفت و گاز خود را بدون همکاری شرکت های خارجی توسعه دهند.
وی اظهار داشت: بدیهی است که هر کشوری می خواهد به منابع طبیعی خود متکی باشد اما رسیدن به امنیت انرژی بدون همکاری دیگران رویایی است که هر گز تحقق نخواهد یافت.
معاون وزیر نفت عربستان گفت: هیچ کشوری نمی تواند راهی به جز همکاری برگزیند و کشورهای تولید کننده نفت شامل عربستان و روسیه به عنوان بزرگ ترین تولید کنندگان جهان نیز باید همکاری کنند.
وی گفت:عربستان و روسیه به عنوان بزرگ ترین تولید کنندگان و صادرکنندگان انرزی جهان باید وجوه مشترک کافی داشته باشند و به منظور تداوم ثبات کلی در بازار فعالانه با یکدیگر همکاری کنند.
به گفته وی هدف ازهمکاری میان دوکشورحفظ قیمت ها در سطح معینی نیست بلکه هدف ایجاد ثبات جهانی و نه سوق دادن قیمت ها به سمت بالا یا پایین است.
دفتر خدمات آمارفدرال روسیه اعلام کرده است که عربستان اوایل سال گذشته میلادی بیش ار روسیه نفت تولید می کرد اما روسیه از آغاز سه ماه دوم سال ۲۰۰۶ عربستان را از نظر میزان تولید نفت پشت سرگذاشته است.
روسیه در ماه نوامبر گذشته روزانه ۹ میلیون و ۳۲۰ هزار بشکه نفت در روز تولید کرد درحالی که تولید روزانه عربستان در همین مدت ۸ میلیون و ۷۵۰ هرار بشکه در روز بود.عربستان قول داده است براساس تصمیمات اوپک از میزان تولید خود بکاهد.