به گزارش خبرنگار شانا، در راستای اعمال حق مالکیت و حاکمیت بر منابع نفت و گاز کشور و به منظور تعیین رابطه مالی و نحوه تسویه حساب بین دولت (خزانه داری کل کشور) شرکت ملی نفت ایران، معادل 14.5 درصد از ارزش نفت (نفت خام و میعانات گازی) تولیدی به عنوان سهم آن شرکت بابت کلیه مصارف سرمایه ای و هزینه ای شرکت یاد شده از جمله بازپرداخت بدهی و تعهدات شامل، تعهدات سرمایه ای و بیع متقابل و هزینه های صادرات با احتساب هزینه های حمل و بیمه (سیف) تعیین می شود که از پرداخت مالیات و تقسیم سود سهام دولت معاف است.
شرکت ملی نفت ایران همچنین بر اساس این لایحه، مکلف است معادل 85.5 درصد از بقیه ارزش مواد مذکور را به حساب بستانکار دولت (خزانه داری کل کشور) منظور و با دولت تسویه حساب کند.
شرکت ملی نفت ایران می تواند از محل سهم خود، قراردادهای لازم را با شرکت های عملیاتی تولید نفت و گاز بر اساس قیمت تمام شده و در چارچوب بودجه عملیاتی منعقد سازد.
بر پایه این گزارش، شرکت ملی نفت ایران موظف است در مقاطع سه ماهه، عملکرد مالی این بند را به سازمان حسابرسی ارائه دهد. پس از ارائه گزارش حسابرسی سازمان یاد شده، خزانه داری کل کشور با تأیید کارگروهی متشکل از وزرای نفت و امور اقتصادی و دارایی و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، با وزارت نفت از طریق شرکت های دولتی تابعه ذی ربط تسویه حساب می کند؛ تسویه نهایی فیزیکی و مالی نیز تا پایان تیرماه سال بعد با همین سازوکار انجام می شود.
شرکت ملی نفت ایران مکلف است همه دریافتی های حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی اعم از صادرات سال جاری و سال های پیش را به هر صورت، پس از کسر بازپرداخت های بیع متقابل به عنوان علی الحساب پرداخت های موضوع این تبصره و تسویه بندهای متناظر در قوانین بودجه سال های قبل بلافاصله از طریق حساب های مورد نظر و مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به حساب های مربوط در خزانه داری کل کشور واریز کند.
انتشار 9 میلیارد یورو اوراق مشارکت صنعت نفت در سال 93
به گزارش خبرنگار شانا، بر اساس لایحه بودجه پیشنهادی از سوی دولت در راستای اجرای اهداف برنامه پنجم توسعه، مجوز انتشار 9 میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی به وزارت نفت داده که در این میان سهم شرکت ملی نفت ایران نفت برای انتشار اوراق مشارکت پنج میلیارد یورو اعلام شده است.
همچنین در این لایحه پیشنهاد انتشار یک میلیارد یورو اوراق مشارکت برای شرکت گاز، یک میلیارد یورو برای شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی و دو میلیارد یورو برای شرکت صنایع پتروشیمی داده شده است.
البته انتشار این اوارق مشارکت مشروط به تهیه و ارائه گزارش توجیهی فنی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و پدافندغیرعامل از طرف دستگاه اجرایی و تائید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با رعایت بند و ماده 215 قانون برنامه پنجم و پس از اتمام مطالعات مرحله اول و دوم خواهد بود.
بر پایه این گزارش، در لایحه بودجه سال 1393 پیشنهاد انتشار حدود 12 میلیارد و 500 میلیون یورو اوراق مشارکت ارزی و یا صکوک اسلامی را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است.
نظر شما