وزارت اقتصاد مجاز به واگذاری سهام هلدینگ خلیج فارس شد

شانا_گروه پتروشیمی:وزارت امور اقتپصادی و دارایی مجاز به واگذاری تمام سهام، سهم الشرکه، حق تقدم ناشی از سهام و سهم الشرکه شرکت مادرتخصصی هلدینگ خلیج فارس به بخش خصوصی و تعاونی تا پایان سال 93 شد.

به گزارش شانا با موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (شنبه 12 بهمن ماه)، در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 93 با بند الف تبصره 3 این لایحه مبنی بر واگذاری تمام سهام، سهم الشرکه، حق تقدم ناشی از سهام و سهم الشرکه، و شرکت مادرتخصصی هلدینگ خلیج فارس به بخش های خصوصی و تعاونی با اولویت بخش تعاونی موافقت کردند.

برپایه گزارش خبرگزاری خانه ملت، همچنین براساس بند مذکور وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز به واگذاری تمام سهام، سهم‌الشرکه، حق تقدم ناشی از سهام و سهم‌الشرکه، حقوق مالکانه، حق‌ بهره‌برداری و مدیریت دولت در بنگاه های گروه های یک و دو ماده (2) اصل 44 قانون اساسی، شرکت مادر تخصصی (هلدینگ) خلیج فارس و حقوق مالکانه و حق بهره‌برداری از تمام معادن در حال بهره‌برداری فعال و غیرفعال و نیز باطله‌های قابل فروش موجود در معادن متعلق به دولت و شرکت ها و سازمان های دولتی از جمله سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت های تابعه و وابسته به آن سازمان به بخش های خصوصی و تعاونی با اولویت تعاونی شد و منابع حاصل شده باید به ردیف شماره 310502 جدول شماره(5) این قانون واریز شود.

این گزارش می افزاید: نمایندگان برای الحاق جزئی به بند الف تبصره 3 درباره اضافه شدن مبلغ دوازده‌هزار میلیارد ریال (12.000.000.000.000) به سقف واگذاری سهام شرکت های دولتی (موضوع ردیف شماره 310502 جدول شماره(5)) موافقت کردند.

 به گزارش خبرنگار شانا علی صالح آبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار هفته گذشته در پاسخ به پرسش خبرنگار شانا مبنی بر نحوه عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس اظهار کرده بود: عرضه این هلدینگ بستگی به شرایط بازار دارد و اگر شرایط بازار اجازه دهد، می توان این شرکت را در بورس عرضه کرد.

« عرضه به طور یقین به صورت خرد نخواهد بود و سهام هلدینگ خلیج فارس به صورت بلوکی واگذار خواهد شد.»

این گزارش حاکی است با توجه به واگذاری های انجام شده و با توجه به این که واگذاری بلوک ١٧ درصدی هلدینگ خلیج فارس به تصویب رسیده است، ٢٠ درصد از باقیمانده سهام دولتی مانده و مابقی به عنوان سهام ترجیحی واگذار می شود و سهم شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بزرگترین هلدینگ کشور همان ٢٠ درصدی که قانون تکلیف کرده، خواهد بود.

بر پایه این گزارش ١٧ درصد از سهام هلدینگ خلیج فارس خرداد ماه امسال و در سومین روز رقابت با حضور یک متقاضی با قیمت هر سهم ١٣ هزار و ١٤٣ ریال معامله شد.

پیش از این عرضه یک میلیارد و ٢٣٩ میلیون و ٤٣٠ هزار و ٦٩٧ سهم، معادل ٥ درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس متعلق به شرکت ملی صنایع پتروشیمی فروردین گذشته در بورس اوراق بهادار عرضه شد که به قیمت هر سهم ٧٥٠ تومان و در مجموع به ارزش ٩ هزار و ٢٩٥ میلیارد ریال معامله شده بود.

١٥ شرکت پتروشیمی دولتی عضو هلدینگ خلیج فارس هستند که سهم بزرگی را در تولید و صادرات محصولات پتروشیمی دارند.

این شرکت ها شامل مجتمع های پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی اروند، شهید تندگویان، بوعلی سینا، پتروشیمی فجر، پتروشیمی خوزستان، شرکت عملیات غیرصنعتی پتروشیمی، شرکت ره آوران فنون جنوب، شرکت پتروشیمی نوری، پتروشیمی پارس، پتروشیمی مبین، شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد، شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، شرکت بازرگانی پتروشیمی و شرکت پتروشیمی بین الملل هستند.

از مجموع شرکت های عضو هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس،٧ شرکت تولیدی، ٢ شرکت تامین کننده یوتیلیتی و مابقی بازرگانی و خدماتی هستند.
 

کد خبر 212092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =