لوک اویل به دنبال ذخایر نامتعارف گاز در "ربع الخالی" عربستان

شانا _ گروه بین الملل: شرکت لوک اویل روسیه به دنبال حفاری عمیق در سحرای عربستان برای کشف ذخایر نامتعارف گاز است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از یک دهه تلاش برای اکتشاف ذخایر متعارف گازی که دیگر بیهوده به نظر می رسد، لوک اویل از اوایل سال آینده میلادی عملیات اکتشاف ذخایر نامتعارف گاز در صحرای عربستان را آغاز می کند.

عربستان به عنوان بزرگ ترین صادرکننده نفت جهان بیش از 10 سال گذشته از شرکتهای نفتی بین المللی از جمله لوک اویل، انگلیسی-هلندی شل و سینوپک دعوت کرده بود که در صحرای جنوب شرقی این کشور مشهور به منطقه "ربع الخالی" به اکتشاف و استخراج گاز بپردازند.

عربستان سعودی به دنبال استفاده از گازطبیعی برای کمک به تقاضای داخلی برق است که با یارانه به مشتریان عرضه می شود تا بتواند نفت را برای مصارف بهتر صادراتی حفظ کند.

شرکتهای بین المللی نفت که در این زمینه با شرکت نفت دولتی عربستان (آرامکو) مشارکت می کردند در یافتن ذخایری که استخراجش از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر باشد ناکام ماندند و درحالی که سایر شرکت ها دست از فرایند اکتشاف کشیده اند، لوک اویل هنوز پا پس نکشیده است.

این شرکت قصد دارد که در همکاری با آرامکو، دو چاه ارزیابی بسیار عمیق حفر کند که در منطقه ربع الخالی عربستان تا عمق 19 هزار فوت وارد خاک صحرای عربستان خواهد شد.

یک مقام بخش بین الملل لوک اویل در این زمینه گفت که شرکت مشترک آرامکو و لوک اویل نخستین چاه را در سه ماه نخست سال 2015 حفر خواهد کرد و چاه دوم نیز در شش ماه پایانی سال حفاری خواهد شد.

شرکت آرامکو عربستان از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.

یک منبع آگاه نیز در این باره اعلام کرد: هزینه حفر این چاه ها بسیار بیشتر از ذخایر نامتعارف در امریکاست.

این ذخایر گازی در منابعی که از سنگهای سخت شکل گرفته است و قابلیت نفوذپذیری پایین و تخلخل اندکی دارند، یافت می شود که به طور طبیعی در عمق هشن هزار تا 10 هزار فوتی زیر زمین قرار دارند. یک مدل دیگر ذخایر نامتعارف گازی که بیشتر شناخته می شود، ذخایر گازی شیل هستند.

سداد الحسینی، یکی از مدیران ارشد سابق آرامکو در این باره گفت: حفر دو حلقه چاه اکتشافی نشان می دهد که ان ها درباره ذخایر گازی منطقه جدی و مثبت اندیش هستند و مهم تر این که در مقایسه با سایر شرکت های بین المللی که پیشتر منطقه را ترک کرده اند تعهد بیشتری دارند.

عربستان تحت تاثیر رشد پدیده گاز شیل در آمریکا که این کشور را از بزرگ ترین واردکننده گاز دنیا به یک صادرکننده تبدیل کرده است، عملیات اکتشاف در ذخایر عظیم نامتعارف گازی خود را آغاز کرده است.

رییس آرامکو پیشتر اعلام کرده بود که ریاض بیش از سه میلیارد دلار برای توسعه ذخایر گاز شیل در عربستان هزینه خواهد کرد، ولی جزییاتی از این سرمایه گذاری اعلام نکرده بود،  بزرگ ترین مانع برای عربستان بر سر راه توسعه ذخایر گاز شیل کمبود آب است، زیرا فرایند اکتشاف این ذخایر که نیازمند ایجاد شکست و گسست در سنگ های زیرزمینی است به حجم عظیمی از آب احتیاج دارد که گاز را با فشار از دل سنگ خارج کند.

کد خبر 217749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =