مراکز پژوهشی در تحقیق و توسعه مخازن نفت و گاز مشارکت می کنند

وزیر نفت با تاکید بر مشارکت مراکز پژوهشی در بخش تحقیق و توسعه مخازن نفت و گاز کشور از تعیین نوع قراردادهای ویژه برای همکاری این مراکز با صنعت نفت خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، بیژن زنگنه صبح امروز (سه شنبه، 11 شهریور) در بازدید از پژوهشگاه صنعت نفت، در جریان آخرین دستاوردهای پژوهشگاه در بخشهای بالادستی، پایین دستی، محیط زیست و نانو قرار گرفت و با روسای پردیسها و متخصصان پژوهشگاه دیدار و گفتگو کرد.

وزیر نفت در جریان این بازدید با تاکید مجدد بر ضرورت همکاری بیشتر صنعت نفت با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی متخصص در این حوزه گفت: علاوه بر دانشگاه صنعت نفت، حدود 6 دانشگاه کشور از پتانسیل خوبی در حوزه مهندسی نفت برخوردارند و همانطور که پیشتر نیز تاکید کرده ام، معتقدم باید صفر تا صد چند مخزن به هر یک از این مجموعه های تحقیقاتی و پژوهشی سپرده شود تا آنها به عنوان مشاور عالی صنعت نفت در بخش تحقیق و توسعه این مخازن فعالیت کنند.

زنگنه ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت نیز از این ظرفیت برخوردار است و با توجه به اهمیت مخازن بزرگ و اصلی تولیدکننده نفت و گاز برای کشور، ورود پژوهشگاه به این مخازن در شرایط حاضر اولویت دارد.

به گفته وی، پژوهشگاه صنعت نفت باید با تعریف و پیش بردن پروژه های در دست اقدام، درآمدزا باشد و هزینه های خود را از محل درآمدهای حاصل، تامین کند.    

زنگنه گفت: به این منظور، تعریف نوع قراردادی برای ورود پژوهشگاه صنعت نفت به بخش تحقیق و توسعه مخازن مدنظر قرار می گیرد.

حفظ سلامت مخزن در اولویت فعالیتهای بالادستی صنعت نفت

وی با اشاره به اهمیت تولید صیانتی و انجام فعالیتهای ازدیاد برداشت در میدانها، حفظ سلامت مخزن را از اولویتهای صنعت نفت اعلام و تصریح کرد: دانشگاه ها یا پژوهشگاه صنعت نفت که مسئولیت مخازن را برعهده می گیرند، می توانند از شریک خارجی استفاده کنند و لازم است تمام امکانات و دانش خود را برای دستیابی به اهداف مدنظر در توسعه میدانها بکار گیرند.

زنگنه در باره تامین منابع مالی مورد نیاز در این بخش گفت: نتایج حاصل از فعالیتهای فناورانه، پاسخگوی هزینه هاست؛ بطور نمونه یک درصد افزایش ضریب بازیافت، میلیاردها دلار درآمدزایی به همراه دارد و تمام هزینه ها را جبران می کند.  

وی با اشاره به برخی مشکلات پژوهشگاه صنعت نفت به دلیل طولانی شدن فرآیندهای ناشی از انجام تشریفات مناقصات گفت: پژوهشگاه نیازی به تشریفات ندارد.  

پژوهش توسعه ای، تقاضا محور باشد

وزیر نفت در ادامه با بیان این که تفاوت توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی در دنیای امروز، به بهره مندی از فناوری مربوط می شود، ادامه داد: ما در حوزه فناوری، خوب عمل نکرده ایم و این عملکرد ضعیف، بیش از آنکه ناشی از کمبود منابع مالی باشد، از ضعف مدیریتی در این حوزه ناشی می شود.

زنگنه در عین حال که تامین منابع مالی را ضروری خواند، تصریح کرد: تا زمانی که مدیریت درستی در این زمینه اعمال نشود، افزایش بودجه های پژوهشی و چند برابر شدن منابع مالی راهگشا نخواهد بود.

وی با تاکید بر این که پژوهش توسعه ای، باید تقاضامحور باشد، افزود: این شرط تنها در اقتصاد رقابتی محقق می شود و در شرایطی که رقابتی بر فضای اقتصادی حاکم نباشد، حرکت به سمت توسعه فناوری و فعالیتهای پژوهشی، توجیهی ندارد.

زنگنه اظهار کرد: شرکتهای قدرتمند فعال در بازار دنیا، حیات و ممات خود را در توسعه فناوری می بینند و اقتصاد رقابتی در دنیا سبب شده است برخی شرکتهای نام آور که سالها پیش بازار را به دست داشتند، امروز به دلیل عقب ماندگی در بهره مندی از فناوریها، جایگاهی در بازار نداشته باشند.

وی ادامه داد: به این ترتیب باید به سمتی حرکت کنیم که توسعه فناوری در صنعت نفت، نقشی حیاتی ایفا کند و این نقش آفرینی در حوزه بالادستی به مراتب با اهمیت تر است. 

تاکید بر تمرکز بیشتر پژوهشگاه نفت در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی

وزیر نفت تمرکز بیشتر پژوهشگاه صنعت نفت را بر حوزه بهینه سازی مصرف انرژی خواستار شد و گفت: تفاوت قیمت فروش سوخت در داخل کشور با قیمت فوب خلیج فارس، سالانه به 80 میلیارد دلار بالغ می شود و از این رو برنامه ریزی برای اصلاح الگوی مصرف در این حوزه ضرورت دارد. 

زنگنه تصریح کرد: فعالیتهای دانش بنیان در عرصه بهینه سازی مصرف، علاوه بر اشتغالزایی، در مجموع توسعه رفاه مردم را به دنبال دارد و هزینه های صرف شده در این زمینه، در مدت زمان کوتاهی جبران می شود. 

وی همچنین بر ضرورت اقدامهای زیست محیطی تاکید کرد و افزود: استانداردها برای بهبود زندگی مردم تعریف شده اند و نمونه این بهبود کیفی را می توان در کاهش آلودگی هوای تهران به دنبال واردات بنزین یورو4 مشاهده کرد.

وزیر نفت یادآور شد: البته هنوز به هوای ایده آل نرسیده ایم، چرا که عوامل بسیاری نظیر تعدد خودروها و تردد خودروهای فرسوده در این زمینه نقش دارند و بی شک، افزایش سهم حمل و نقل عمومی می تواند در این راستا موثر باشد.

زنگنه در بخش دیگری از صحبتهای خود در جمع مدیران و کارشناسان پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این که ما باید متناسب با توان خود، برای خرید شرکتی صاحب تکنولوژی و فناوری در صنعت نفت اقدام کنیم، گفت: چینی ها تمام نیروگاه های بادی را در دنیا خریداری می کنند تا از این طریق، ضمن آشنایی با روشهای مدیریت پروژه، تکنولوژیها و فناوریهای مورد نیاز خود را انتقال دهند.

 وی با یادآوری این که بدیهی است ما به اندازه فهم و دانش خود می توانیم در یادگیری و انتقال فناوری موفق باشیم، ادامه داد: افزایش دانش و درک از مباحث صنعت نفت ضرورتی اجتناب ناپذیر است و در صورتی می توان در فرایند انتقال فناوری به موفقیت بیشتری دست یافت که از دانش کافی در این زمینه بهره مند باشیم.

او ضمن قدردانی از تلاش کارکنان پژوهشگاه صنعت نفت، ابراز امیدواری کرد پژوهشگاه بتواند با ارائه خدمات فناورانه و پژوهشی، بیش از پیش در سطح منطقه بدرخشد و برای کشور افتخارآفرین باشد. 

به گزارش خبرنگار شانا، وزیر نفت در بازدید امروز خود از پژوهشگاه صنعت نفت از پژوهشکده مطالعات مخازن و توسعه میادین (بالادستی) و آزمایشگاه های شستشوی مغزه، خواص پتروفیزیکی مغزه، سیمانهای ویژه، مطالعات تزریق گاز، خواص الکتریکی، ازدیاد برداشت، نفوذپذیری نسبی با اشعه ایکس و فشار مویینگی در این پژوهشکده بازدید کرد.

در جریان این دیدار وزیر نفت با توضیحات رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه، در جریان آخرین فعالیتها و پیشرفتها در حوزه های مختلف بالادستی به ویژه طرحهای مروارید خلیج فارس، هیدراتهای گازی دریای عمان، شیلهای گازی استان لرستان، ازدیاد برداشت در میادین و ساخت مخزن هوشمند قرار گرفت. بازدید از پژوهشکده کاتالیست و نانوفناوری، پژوهشکده گاز و بخش نانو و دیگر بخشهای پژوهشگاه صنعت نفت از دیگر برنامه های وزیر در جریان این دیدار بود.

کد خبر 223996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =