ضرورت کنترل انتشار CO2 برای مقابله با فشارهای جهانی

آخرین برآوردها نشان می دهد ایران از نظر انتشار دی اکسید کربن (CO2) در رتبه هفتم جهان قرار دارد و کنترل روند فزاینده انتشار این آلاینده برای پیشگیری از مقابله کشورهای جهانی در آینده ضرورت دارد.

به گزارش خبرنگار شانا، حمیدرضا کاتوزیان صبح امروز (چهارشنبه، 7 آبان ماه) در سمینار بررسی فرصتهای سرمایه گذاری برای کاهش انتشار و مصرف دی اکسیدکربن که در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، اظهار کرد: از آنجا که تولید دی اکسیدکربن و آلایندگی ناشی از آن، محدود به اتمسفر یک کشور نیست، نباید انتشار فراوان چنین آلاینده هایی، فضا را برای تحمیل فشارهای سیاسی علیه کشورمان در سالهای آینده آماده کند.

وی در این زمینه بر ضرورت تلاش مراکز علمی و تحقیقاتی تاکید کرد و گفت: به این منظور پژوهشگاه صنعت نفت با ایجاد شورای عالی کربن فعالیت می کند و امیدوار است بتواند در این مسیر گامهای موثری بردارد.

کاتوزیان گفت: از قرن 19 و به دنبال صنعتی شدن کشورهای بزرگ، افزایش نیاز به انرژی با شاخصه اصلی رشد و توسعه بدل شد و به دنبال این افزایش نیاز به انرژی، بهره برداری از سوختهای فسیلی و نیروگاه های اتمی افزایش یافت.

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ناشی از این اقدامها نظیر افزایش دمای زمین، بالا آمدن ارتفاع آب اقیانوسها، خشکسالی و وقایعی مانند سیل و سونامی، ادامه داد: کشوری با اقتصادی بزرگ مانند آلمان، برای تعطیلی تمام نیروگاه های اتمی خود تا سال 2020 مصمم شده است و یا نیوزلند به دلیل مخالفت مردم با افزایش آلایندگی، ایجاد نیروگاه اتمی را آغاز نکرد.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این که امروزه، تولید گازهای گلخانه ای و انتشار زیاد آلاینده هایی مانند ناکس، ساکس، دی اکسیدکربن، متان و ... جهان را با چالشهای زیست محیطی فراوانی مواجه کرده است، گفت: هم اکنون سالانه حدود 600 میلیون تن دی اکسید کربن در دنیا تولید می شود.

کاتوزیان افزود: افزایش تغییرات اقلیمی و اختلال در محیط زیست، به تدریج زمین را در برخی نقاط به سیاره ای غیرقابل زیست تبدیل می کند.

وی با اشاره به اقدامات کشورهای مختلف برای کنترل انتشار دی اکسیدکربن گفت: هم اکنون استانداردهایی در این زمینه تدوین شده است که از جمله آنها می توان به استاندارد تولید کربن بر اساس هر واحد کالا اشاره کرد.

به گفته کاتوزیان، بر اساس این استاندارد، به کالاهایی که تولید آنها با تولید CO2 بیش از حد استاندارد همراه باشد، مالیات تعلق می گیرد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: امروزه بسیاری از شرکتهای معتبر دنیا و شاخه های مختلف تجارت، استراتژی مشخصی را برای تولید دی اکسیدکربن تعریف کرده اند و این فرایند باید در ایران نیز اجرایی شود.

سمینار "ضرورتها، راهکارها و فرصتهای سرمایه گذاری برای کاهش انتشار و مصرف گاز دی اکسیدکربن" امروز (چهارشنبه، 7 آبان ماه) با محورهای اهمیت حوزه مدیریت کربن و فرصتها و تهدیدهای این حوزه برای وزارت نفت، ضرورت بحث تزریق دی اکسیدکربن در مخازن نفتی، فرصتهای سرمایه گذاری برای استفاده بهینه از این گاز و ارائه دستاوردهای پروژه های پژوهشی جمع آوری گاز دی اکسیدکربن و اعلام راهکارهای کاهش مصرف آن با حضور نمایندگانی از حوزه های نفت، گاز، پتروشیمی، محیط زیست و سرمایه گذاران بخش خصوصی در سالن همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

کد خبر 227850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =