۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶
  • کد خبر: 234066

در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌ است. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌ است.

به گزارش شانا به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌ است. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌ است.

بازار سهام
استراحتی بر افت شاخص
در پایان معاملات هفتگی، شاخص کل بورس تهران با رشد 3/0درصدی همراه رشد و به این ترتیب، نخستین رشد هفتگی را بعد از چهار هفته افت ثبت کرد. از طرفی، کاهش قیمت‌ها مانع از تداوم روند نزولی بازار سهام شده است؛ از سوی دیگر، کاهش قیمت جهانی کالاها به‌ویژه قیمت نفت، نگرانی‌ را برای سودآوری سال آینده صنایع بورسی به‌وجود آورده است که همچنان بر قیمت‌ها فشار وارد می‌کند.

در این میان، بحث‌های موجود در بودجه 94 کشور و همچنین انتظار برای دور جدید مذاکرات هسته‌ای که در هفته‌های آینده آغاز می‌شود نیز از عوامل رکود نسبی در بورس تهران است. کاهش قابل‌توجه حجم و ارزش معاملات روزانه یکی از پیامدهای این حالت انتظاری است و به نظر می‌رسد بازار سرمایه تا مشخص شدن کامل این عوامل، روند آرام خود را ادامه دهد.

بازار ارز
ثبات نسبی بازار با کاهش نگرانی‌ها
در پایان معاملات هفتگی، هر دلار آمریکا با افت یک‌دهم درصدی همراه و با قیمت 3 هزار و 460 تومان معامله شد. در این شرایط، ثبات نسبی بازار ارز در پی ابلاغیه بانک مرکزی به صرافی‌ها رقم خورد. به این ترتیب به نظر می‌رسد که مفاد این ابلاغیه، مانند اعلام نرخ توسط کانون صرافان، تعیین ساعات معاملات ارز و الزام صرافی‌ها بر اعلام نرخ متوسط خرید و فروش روزانه بر ثبات نسبی بازار ارز اثرگذار بوده است.

در این شرایط، همچنین افزایش 100 درصدی صادرات کشور در دی‌ماه نسبت به آذر نگرانی‌ها از کمبود عرضه را کاهش داده است. به این ترتیب، با تقویت بخش عرضه و همچنین ابزار‌های کنترلی از مقدار سفته‌بازی‌ها کم شده است. با این حال کنترل قیمت‌ها در صورتی که برخلاف شرایط واقعی باشد، دوام نخواهد داشت و قیمت‌ها مجددا افزایش می‌یابند.

بازار سکه
عوامل کاهشی در بازار سکه
در پایان معاملات هفتگی، هر سکه طرح جدید با افت قیمت 7/0 درصدی مواجه شد. به این ترتیب، کاهش قیمت سکه همگام با افت قیمت دلار و اونس طلا رقم خورد. در این میان، ثبات نسبی قیمتی در بازار ارز در هفته گذشته با وجود جو کنترلی حاکم بر این بازار مشاهده می‌شد و در پایان، دلار افت 10 تومانی را ثبت کرد.

در این شرایط، طلای جهانی به دنبال اتمام نشست فدرال رزرو و گزارش‌هایی مبنی بر تقویت اقتصاد آمریکا با کاهش قیمت همراه شد، در نتیجه احتمال می‌رود با توجه به ثبات نسبی قیمت دلار و افت قیمت طلای جهانی، قیمت سکه در معاملات امروز نیز کاهش پیدا کند.

با این حال، با توجه به سیاست‌های انبساطی در عمده اقتصادهای جهان (به‌جز آمریکا) و همچنین برخی ناآرامی‌های منطقه‌ای ممکن است افت قیمت طلا متوقف شود.

بازار طلای جهانی
افت قیمت طلا با تصمیم‌های فدرال رزرو
دیروز و در لحظه تنظیم این گزارش، هر اونس طلای جهانی با قیمت 1263 دلار معامله می‌شد. افت قیمت طلا با اتمام نشست فدرال رزرو آغاز شد و اعلام آمار بیکاری آمریکا (کم‌ترین مقدار از سال 2000) این روند را تشدید کرد. گرچه فدرال رزرو از واژه «صبور»، به معنای آنکه باید برای افزایش نرخ بهره صبر کرد استفاده می‌کند، اما بهبود اوضاع اشتغال این کشور، برخی گمانه‌زنی‌ها را مبنی بر افزایش نرخ بهره تا اواسط سال 2015 به وجود آورده است.

در این شرایط، فدرال رزرو، تنها بانک مهم جهانی است که سیاست‌های خود را به سمت انقباضی شدن پیش می‌برد؛ بر این اساس، برخی کارشناسان معتقدند پس از آنکه تصمیمات این بانک از کانون توجه بازار خارج شود، طلا می‌تواند از اعمال سیاست‌های انبساطی سایر اقتصادها نظیر اروپا و آسیا بهره برد و افزایش پیدا کند.

بازار اوراق مسکن
بازگشت «تسه»ها به مرز 80 هزار تومان
در پایان معاملات هفتگی، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 92 (تسه 9201) افت 3/3 درصدی را تجربه کردند و به قیمت 79 هزار و 803 تومان معامله شدند. اوراق مزبور در اواخر دی ماه اندکی رشد پیدا کردند و به 82 هزار تومان نیز رسیدند، اما در ادامه نتوانستند فاصله خود را از سطح 80 هزار تومانی افزایش دهند.

در این شرایط، در بازار مسکن باوجود رونق نسبی در مقایسه با سال 92، هنوز میزان معاملات نشانی از رونق چندان این بازار ندارد. این موضوع، مهم‌ترین عاملی است که افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن را دشوار می‌نمایاند.

همچنین، در قیمت‌های حدود 80 هزار تومانی، سود واقعی تسهیلات مسکن حدود 20 درصد است که در مقایسه با سایر تسهیلات بانکی (حدود 28 درصد) مناسب ارزیابی می‌شود و در نتیجه افت بیشتر قیمت‌ها را با مقاومت مواجه می‌کند.


بازار نفت
نوسانات آرام در بازار نفت
}پنج‌شنبه، نفت با افت قیمت مواجه شد که علت آن رسیدن موجودی نفت آمریکا به بیشترین مقدار خود از اوایل 1930 بود. با این حال، دیروز نفت خام آمریکا رشد آرامی را تجربه کرد و در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت 45 دلار بر بشکه معامله می‌شد. تشدید مجدد درگیری‌های داعش در عراق و همچنین بازگشت شاخص دلار آمریکا از اوج خود، مهم‌ترین دلایل این رشد محسوب می‌شود. با این حال، کارشناسان معتقدند مازاد عرضه نفت اجازه رشد پایدار قیمت‌ها را نمی‌دهد.

در این میان، گلدمن ساکس، در پیش‌بینی جدید خود، متوسط قیمت نفت در نیمه نخست سال 2015 را حدود 40 دلار برآورد کرده و بازگشت قیمت‌ها را از 12 ماه آینده ممکن می‌داند. در خصوص ناآرامی‌های عراق نیز تجربه نشان می‌دهد عدم اثرگذاری این درگیری‌ها بر صادرات نفت این کشور نمی‌تواند محرکی جدی برای رشد قیمت باشد.

کد خبر 234066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =