تعرفه گاز، ارتباطی به پلکانی بودن گازبهای مصرفی ندارد

افزایش قیمت تعرفه گاز مربوط به گازبهای مصرفی شهروندان است و کاملا با قیمتهای پلکانی که یک الگوی مصرف محسوب می شود، متفاوت است.

رئیس امور تعرفه ها و قراردادهای مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اعلام این که تعرفه گاز، ارتباطی به پلکانی بودن گازبهای مصرفی ندارد، به خبرنگار شانا گفت: مرحله دوم هدفمندی یارانه ها با ابلاغ مصوبه هیئت وزیران از اول فروردین امسال آغاز و بر اساس آن درصدی نیز به مبالغ گاز بهای بخشهای مختلف (خانگی، تجاری، ...) افزوده شد.

سیدجلال نور موسوی با بیان اینکه قیمت اصلی گازبها در دوره قبلی هدفمندی یارانه ها 700 ریال بود،افزود: امسال و در مرحله دوم هدفمندی قانون یارانه ها، 20 درصد به قیمت اضافه و گازبهای اصلی به 840 ریال افزایش یافت.

وی با تاکید بر اینکه گازبها هیچ ارتباطی با قیمتهای پلکانی ندارد، تصریح کرد: 12 پلکان موجود به منظور ایجاد انگیزه و تشویق افراد کم مصرف و یا ابزاری برای تنبیه مشترکان پر مصرف تهیه شده که با قیمت اصلی گازبها متفاوت است.

او اضافه کرد: به عنوان مثال کسانی که از نظر مصرفی در پلکانهای اول و دوم قرار دارند، اصولا از بهای اصلی گاز نیز کمتر پرداخت می کنند؛ همچنین کسانی که در پلکانهای چهارم به بعد هستند نیز از یک میزان مصرف به بعد (551 متر مکعب به بالا) بهای بیشتری برای گاز مصرفی خود می پردازند.

مصرف کمتر گاز ربطی به دهک های اقتصادی ندارد

نور موسوی با بیان اینکه پلکانهای دهکهای اقتصادی با پلکان مصرف گاز توسط مردم متفاوت است، اظهار کرد: به عبارتی آنهایی که در دهک اقتصادی پایین قرار دارند، لزوما گاز کمتری مصرف نمی کنند و عکس این موضوع نیز صادق است.

وی گفت: پلکانهای یک و دو که تا 400 متر مکعب مصرف گاز را در بر می گیرد، عمدتا شامل آپارتمانهای نوساز،خانه های مناطق گرمسیری، همچنین خانه ها و ویلاهای مناطق توریستی می شود که در برخی مواقع در آن سکونت می شود.

او ادامه داد: به عنوان مثال اگر یک مشترک در حالت عادی از دو بخاری و یک وسیله برای پخت و پز در شهر تهران که اقلیم 2 محسوب می شود، استفاده کند، حداقل 600 تا 800 مترمکعب گاز مصرف کرده است که بر اساس نرخ تعرفه تا 250 متر مکعب آن 44 تومان،از 251 تا 350 متر مکعب آن 64 تومان، از 351 تا 450 مترمکعب آن 84 تومان،از 451 تا 550 مترمکعب آن 104 تومان و الی آخر محاسبه می شود.

او افزود: در صورتیکه به قول برخی افراد و رسانه ها، برای افراد پر مصرف تعرفه بیشتر و افراد کم مصرف تعرفه کمتر در نظر گرفته می شد، چه بسا افراد با درآمد پایین همانند روستائیان،با قبوض بالای گازبها مواجه می شدند، چرا که به عنوان مثال مبحث 19 در ساختمانها و بناهای روستایی رعایت نشده و این مشترکان بعضا مجبور به مصرف گاز بیشتری هستند.

عوارض در قبوض گاز امسال افزایش نداشت

رئیس امور تعرفه ها و قراردادهای مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه عوارض در قبوض گاز امسال افزایشی نداشته است، افزود: عوارض کنونی 13 تومان به ازای هر متر مکعب گاز است.

نور موسوی با بیان اینکه عوارض مصوبه مجلس، مالیات بر ارزش افزوده، بر طبق قانون بودجه، آبونمان، مصوبه شورای اقتصاد و گازبها مصوبه هیئت دولت است، تاکید کرد: وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران مجری مصوبات است.

وی ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده که 8 درصد است به گازبها و آبونمان تعلق می گیرد و شامل عوارض نمی شود.

او با بیان اینکه آبونمان نیز در همه قبوض ثابت است، گفت: در قبوض 45 روزه، مبلغ ثابت آبونمان 1.5 برابر می شود.

به گفته وی فرمول تعیین آبونمان نیز شامل ضریب ثابت 3 ضربدر ظرفیت کنتور ضربدر گازبهای بخش مربوطه (خانگی، تجاری، ...) محاسبه می شود.

نورموسوی گفت: در برخی استانها قبوض گاز 36 روزه صادر می شود.

او با اشاره به اینکه در برخی موارد ممکن است شهروندان جمع قیمت قبوض گاز را تقسیم بر میزان متر مکعب گاز مصرفی خود کنند، یادآوری کرد: این کار اشتباه است و برای به دست آوردن قیمت صحیح ،گازبها باید بدون احتساب عوارض، مالیات و آبونمان محاسبه شود.

مراجعه به دفاتر پیشخوان جهت رفع اشتباهات احتمالی

رئیس امور تعرفه ها و قراردادهای مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه برخی شرکت های گاز استانی انجام برخی خدمات را به دفاتر پیشخوان واگذار کرده اند، گفت: مشترکانی که احتمال می دهند در تعیین نرخ گازبهای آنها اشتباهی پیش آمده با مراجعه به این دفاتر و محاسبه مجدد، می توانند مشکل خود را برطرف کنند.

به گفته وی مردم همچنین می توانند به امور مشترکان ادارات گاز نیز مراجعه و مسائل خود را راجع به نرخ گازبهای مصرفی خود برطرف کنند.

احتمال مصرف گاز کمتر در سالجاری نسبت به سنوات گذشته

نور موسوی با بیان اینکه محاسبات مالی بهای فروش گاز به مشترکین در شرکت ملی گاز مربوط به دو ماه قبل از آن است، گفت: هنوز آمار دقیقی از طبقه بندی مشترکان در پلکان های تعرفه برای امسال در دست نیست.

او افزود: با توجه به افزایش تعرفه در سال جاری، مدیریت مصرف بیشتر از سوی مردم ضروری است، در همین حال با توجه به اینکه امسال زمستان سردی نداشتیم، احتمال اینکه آمار مصرف گاز نسبت به سال گذشته کاهش داشته باشد، زیاد است.

اقلیم بندی با نظر پژوهشکده هواشناسی

نورموسوی با بیان اینکه اقلیم بندیها برای فروش گاز در کشور بر مبنای اعلام نظر پژوهشکده هواشناسی صورت گرفته است، تاکید کرد: شرکت ملی گاز در این باره دخل و تصرفی نداشته است.

وی گفت: هم اکنون 4 اقلیم وجود دارد که میزان مترمکعب مصرف گاز پلکان های الگوی مصرف (12 پلکان) در آنها متفاوت است.

او همچنین افزود: ممکن است در آینده و در مرحله آخر هدفمندی یارانه ها، انتهایی ترین قیمت برای بیشترین میزان مصرف گاز بر پایه 75 درصد فوب خلیج فارس تعیین شود.

کد خبر 234504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =