۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
  • کد خبر: 236149
چشم پوشی از مهمترین پروژه صنعتی کشور با چه هدفی؟

فاز 12 پارس جنوبی به عنوان بزرگترین پروژه صنعتی تاریخ ایران از هفته گذشته و با به مدار آمدن ردیف ششم پالایشگاه آن آماده بهره برداری رسمی شد؛ اما در این میان برخی از منتقدان فعلی و ساکتان دولت قبل به میدان آمده اند و داد دلواپسی سر می دهند که این پروژه عظیم به طور کامل آماده نیست و نباید مورد بهره برداری رسمی قرار بگیرد.

خوب است در اینجا به چند نکته اشاره کنیم:

ـ پروژه فاز 12 با ظرفیت معادل سه فاز استاندارد پارس جنوبی تعریف شده و شامل دو بخش اصلی شامل پروژه پالایشگاه خشکی و تاسیسات و سکوهای دریایی است، هم اکنون بخش خشکی این پروژه به ظرفیت کامل رسیده و توان پالایش روزانه 78 میلیون مترمکعب گاز را دارد. در بخش دریایی نیز سه سکوی این فاز در موقعیت خود نصب و راه اندازی و بیش از 30 حلقه چاه تولید گاز در این فاز در مدار عملیاتی قرار گرفته است.

ـ مهمترین رکن در بهره برداری رسمی از یک پروژه، استمرار تولید و عملیاتی بودن تاسیسات برای یک دوره مداوم 28 روزه است. براساس این تعریف همه پروژه هایی که بتوانند به این رکورد فعالیت دست پیدا کنند، به عنوان «پروژه به بهره برداری رسیده» قلمداد می شوند؛ موضوعی که در مورد فاز 12 محقق شده است.

ـ منتقدان برگزاری آیین رسمی افتتاح این پروژه صنعتی قائل به این هستند که این فاز باید به طور کامل با گاز تولیدی خود فعالیت کند و دریافت 20 درصد گاز ترش فازهای 6 و 7 و 8 پارس جنوبی به عنوان جایگزین ظرفیت خالی پالایشگاه فاز 12 را صحیح نمی دانند. این در حالی است که در دولت نهم همین منتقدان نسبت به افتتاح نمایشی فازهای 9 و 10 که گاز پالایشگاه آن به طور کامل از فازهای 6 و 7 و 8 تامین می شد و یا افتتاح نمایشی فاز 15 که در آخرین روزهای عمر دولت دهم با «تزریق بخار» افتتاح شد! سکوت کرده بودند و در آن مقطع منافعشان ایجاب نمی کرد که سخنی از این دست و ایراداتی در این سطح بگیرند.

ـ فاز 12 در همین وضع فعلی که روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز ترش چاههای تولیدی خود را پالایش و به شبکه سراسری تزریق می کند، همسنگ بزرگترین پروژه گازی کشور نروژ است. نروژیها با توسعه میدان «اورمن لانگ» در دریای شمال و تولید همین میزان گاز و صادرات مستقیم آن 20 درصد مجموع گاز مصرفی انگلستان را تامین می کنند. نروژیها به این پروژه به عنوان مهمترین پروژه صادرات گاز دریای شمال افتخار می کنند اما از آنجا که همیشه مرغ همسایه غاز است، فاز 12 پارس جنوبی در نظر آقایان دلواپس جلوه ای ندارد. آقایان از کدام نمایش سخن می گویند. تولید 50 میلیون مترمکعب گاز هرگز نمایش نیست.

ـ مهمترین منطق برگزاری مراسم رسمی افتتاح و حضور رئیس جمهوری در آیین گشایش بزرگترین پروژه تاریخ صنعت ایران این است که در چنین مراسمی فرصت بیان موفقیتها و پیشرفت صنعتی کشور  با اتکا به پشتکار و توانمندی داخلی در شرایط دشوار تحریم به طور موثر فراهم می شود و این موضوع فارغ از مباحث پروپاگاندا و تبلیغات غیر واقع بینانه است.

این رخداد می تواند مصداق بارز انتشار «اخبار خوب و امیدبخش» از روند توسعه و پیشرفت و آبادانی کشور باشد و موجی از امید را در دل اقشار مردم ایجاد کرده و ضربه ای گیج کننده به دشمنان قسم خورده ملت ایران وارد کند.

ـ تصمیمهای درست اگر در زمان مناسب گرفته شود، به نتیجه مطلوب می انجامد. اگر آقایان دلواپس حب و بغض جناحی را کنار می گذاشتند و اندکی درنگ می کردند، در می یافتند که در مهمترین مقطع مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 در هفته گذشته انتشار اخبار رشد و توسعه صنعتی ایران و  افتتاح فاز 12 طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی تا چه اندازه می توانست به جایگاه بین المللی ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر هیدروکربوری جهان اعتبار ببخشد و با این اوصاف هرگز در مسیری قدم نمی گذاشتند که مهمترین منتفع آن؛ دشمنان کشور باشند.

 ـ اروپایی ها خوب می دانند که ایران باتوجه به رویدادهای تاثیرگذار سیاسی در اوکراین، مهمترین پتانسیل را برای تامین انرژی قاره سبز دارد و این واقعیتی است که شاید برای برخی در داخل کشور هنوز جا نیفتاده باشد. فراموش نکنیم که ایران هرچه ظرفیت تولید بیشتری در عرصه نفت و  گاز داشته باشد، دست بالاتری در هر مذاکره ای داشته  و به اعتبار آن می تواند شرایط را به نفع خود تغییر دهد.

ـ تاریخ، قاضی شریفی است و فارغ از خوشایند افراد اعمال آنان را در ترازو می گذارد. در گذر زمان، جعلی بودن ادعاها، آشفتگی و دلواپسی دروغین زود لو می رود. بنابراین، باید نسبت به مخاطب، «رو راست» بود و به آینده صادقانه نگریست.

ـ در روزهایی که مسئولان کشور و مردم در تلاش برای عبور قهرمانانه از مشکلات داخلی و خارجی با عزم ملی و مدیریت جهادی هستند، شایسته نیست اینگونه خام دستی کرده و در جهتی تلاش کنیم که ثمری برای مردم و مملکت ندارد.

ترسم نرسی به کعبه  ای اعرابی                                            کاین ره که تو می روی به ترکستان است!

راقم این وجیزه، نیک آگاه است که در سویدای جان منتقدان دولت، ممکن است خیرخواهی و تلاش برای اعتلای منافع ملی هم نهفته باشد ولی متاسفانه به دلیل نداشتن تحلیل جامع، گاه گفتار و رفتار و کردار آنها به جای کمک، مُخل و در تضاد با منافع ملی قرار می گیرد. خوب است در چنین مواقعی که تمیزدادن منافع ملی چنین دشوار است به حسن تدبیر دولت منتخب مردم و مورد تایید رهبری عالی و مراجع عظام تقلید اعتماد کنیم؛ تا مصداق «خسرالدنیا و الآخره» قرار نگیرند.

جعفر پورفرجودی

کد خبر 236149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =